Hvis jeg med et vildt gæt skal sige, hvad min morgenmad oftest har bestået af det seneste år… ja, så er jeg faktisk ikke engang i tvivl! Bananvafler er og bliver the big winner. Alligevel er jeg nu blevet gjort opmærksom på, at opskriften ikke ligger herinde i sin reneste form… hvor utjekket er det lige? Hmmm…. ‘Blåbærvafler’, ‘vafler’. Alt muligt andet. Men bananvafler – nej! Og ups. Det må der rettes op på lige nu faktisk.

Som bonus kan jeg så fremvise min seneste bananvaffel, som nærmest er blevet til et regnbuevaffelorgie, en vaffeltapas – eller i hvertfald en bananvaffel med en masse forskellige toppings. Så venter du gæster til vaffel-morgenmad, kan du ikke gå helt galt i byen, hvis alle disse varianter er på bordet 🙂

FIND OGSÅ MIN KOGEBOG; VIDUNDERLIGE VAFLER HER (REKLAMELINK)

Sunde bananvafler med toppings, 4 stk

2 store bananer
4 æg
2 dl havregryn blendet til mel eller anden slags mel, f.eks. boghvedemel 
1 tsk kanel
1 spsk loppefrøskaller
Kokosolie

1. Bananerne moses med en gaffel i en skål, havregryn blendes  og de øvrige ingredienser blandes i.

2.  Lad dejen stå 5 minutter, så loppefrøskallerne kan binde væsken og tænd vaffeljernet.

3. Put godt med kokosolie på jernet og hæld ca. 1 dl dej ombord.

4. Fordel evt. dejen med en gaffel.

5. Og så går resten jo helt af sig selv indtil 4 varme vafler er klar til at nydes med morgenkaffen og et væld af toppings.

Forslag til toppings:
Mandelsmør (evt. drysset med lakridspulver), mango i tern og mynte, rabarberkompot, skyr (evt. rørt op med vaniljepulver) og hakkede nødder, hjemmelavet ‘nutella’ eller jordbærcreme, peanutbutter og jordbær, mascarpone og blåbær, banan og lakrids, æblemos og kanel… Tit ender jeg faktisk med kombi’en; peanutbutter, banan og lakrids. Fordi jeg altid har disse ingredienser. Og fordi jeg elsker det!

Hvad topper du helst din vaffel med?

sunde bananvafler stablet med en masse sødt og lækkert

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme