Brunch: Vafler og champagne

En weekend i venindernes tegn. Og i fejringens! Når man kigger på verdensfredens tilstand, kan det måske virke lidt paradoksalt, at man kan sidde i lille København og skrive om at nyde livet og hygge sig med lækre sager. Det har jeg tit haft dårlig samvittighed over. Mærket magtesløshedens blege ansigt på allertætteste hold. Sådan så jeg føler, jeg bør gå ud og gøre noget og ændre store ting. Gøre noget mere end at samle penge ind, skrive politiske debatindlæg og opfordre til at stoppe madspild.

Men samtidig føler jeg mig også heldig og forpligtet til at sætte pris på alle de gode ting i tilværelsen. Forpligtet til at nyde øjeblikket, alt hvad jeg kan, mens jeg har det godt.

Shots på Strøm Og det må man sige, jeg har gjort i denne weekend. Fejret livet! Fredag var det med fyraftensdrinks med Yelps anmeldere på cocktailbaren Strøm. En anmelder havde skrevet et godt review af stedet, så vi måtte jo forbi og prøve deres cocktails på tap og deres g-e-n-i-a-l-e mingle-servietter (tag forbi og tjek dem ud!) Og endnu engang kom en anmeldelse på Yelp virkelig til sin ret for sikke et lækkert sted. En gemt perle med spændende, (lidt dyre) men super lækre (og stærke) cocktails. Go Dark n’ Stormy og mandelshots!

Bagefter snuppede vi et koldt glas Riesling og en omgang muslinger på Bar’Vin. Igen: tak til de gode anmeldelser på Yelp. Den kæmpe portion muslinger var helt perfekt, brødet og olivenolien var så godt at man kunne spise det alene, og servicen var helt i top. Stor fan!

Moules på Bar VInBar vin

Lørdag stod den på Girlhood i Empire Bio med en studieveninde fra min bachelor. Vi læste fransk sammen og har derfor en aftale om at tjekke de franske film i byen ud. Ikke nok med at Girlhood er fransk (tjek tjek), så er det også en sjov og fin skildring med den smukkeste mørke pige i hovedrollen. Undergrunds/bandefilm kan for mig godt blive meget dystre og langsomme, men denne havde en positiv klang, som fængede mig fra start til slut. Med en Pingvin-stang i hånden er lykken jo bare sikret!

Og bedst som man troede det ikke kunne blive bedre, besluttede vi os for at slutte aftenen af med thaimad på Aroii. Jeg havde hørt meget om deres rød karry, og varianten med kylling skuffede bestemt ikke. Min veninde snuppede deres grønne karry med bl.a. blæksprutter og laks, og den skal jeg helt sikkert prøve næste gang.

Rød karry på Aroii

Weekenden blev afsluttet på allerbedste bedste vis. Jeg havde nemlig inviteret fem veninder til bananvaffel- og champagnebrunch på Østerbro med alt, hvad dertil hører. Bl.a. hjemmelavet lemon curd og nutella, nødder, abrikoser, blåbær, jordbærmarmeladen fra Rigoni Di Asiago, skyr, chokolade, kokos, grape og så selvfølgelig pink champagne. Opskrifter på de hjemmelavede sager kommer nok dumpende herinde løbende.

Med sådan en weekend kan man kun være klar til uge 4. Bring it on! 🙂

Kh C.

Brunch

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

3 Comments

  1. Pingback: Sund lemon curd med lakrids | CopenhagenByMe

Write A Comment