hoevding3_copenhagenbyme

skaermbillede-2019-12-06-kl-12-00-41

Der er de der øjeblikke i livet, hvor man ser det hele passere forbi. Har du været der? Hvor man bare tænker ”NEJ, NEJ, NEJ”, eller det der er værre. Jeg har prøvet det et par gange, og en af gangene vil jeg skrive lidt om i dag.

Det er 5-6 år siden. Jeg bor på Amager, og vi har været i biografen inde i indre København. Det er mørkt og koldt, og jeg har udstyret kroppen med den tykkeste dunjakke, mens mit hoved er pakket helt ind i den påsyede hue med pels. Vi drøner med høj fart hen over Langebro, og jeg trækker lidt ud mod venstre, som hvis man skulle overhale en cyklist. Men i samme øjeblik som det sker, hører jeg en høj brummen komme bagfra… og så… BANG! Jeg tilter ud mod kørebanen og mit hoved ryger direkte mod asfalten. Dunjakken tager en smule af stødet, men det forhindrer ikke et midlertidigt blackout og en flænge i øjenbrynet. Jeg bliver simpelthen kørt ned af en scooter i høj fart lige der på cykelstien!

I det øjeblik havde jeg følelsen af, at det ville gå HELT galt. Og jeg er derfor helt ubeskriveligt lettet, da jeg kommer til mig selv, fordi jeg er i live og nogenlunde klar i hovedet. Vi tager på skadestuen. Og jeg er stadig nervøs, for det gør møg ondt et par steder. Min arm er den, det er gået værst udover. Albuen var den, der bar mig i faldet. Lægerne mener ikke den fejler noget, og et tjek bekræfter deres skøn. Jeg får dog et opkald et stykke tid senere fra sygehuset, som mener, at der faktisk er et mindre brud som der burde været gjort noget ved. Men nu er det for sent.

Jeg kan stadig den dag i dag mærke den skade i min arm, hvis jeg f.eks. taler længe i telefon.

Arret i øjenbrynet synes også stadig.

Hvorfor tager jeg ikke min egen sikkerhed alvorligt?

Jeg lover efterfølgende alle, jeg kender, at købe en cykelhjelm. Jeg får endda penge til at gøre det af min kære mor, og alligevel går der noget tid, inden jeg får det gjort. Jeg aner ikke hvorfor. Det er ærligt talt for dumt, og jeg ved det godt! Og jeg kan faktisk ikke engang forklare, hvorfor jeg ikke ændrede min adfærd med det samme!

MEN men men det sker heldigvis langt om længe, og jeg begynder at bruge hjelm hver dag…

Indtil det simpelthen bliver for irriterende. Jeg ved godt, det er alt for åndssvagt at sige efter mit alvorligt styrt på Langebro. Fuldstændig irrationelt! Men hverdagen rammer, og den kradser, er for varm, og jeg føler mig ikke tilpas med den. Når man som jeg (under normale omstændigheder) skal til mange kundemøder og holder workshops rundt omkring i byen, så vil jeg gerne se super præsentabel ud, når jeg ankommer. Og jeg vil samtidig gerne have motion – og derfor er cyklen bare at foretrække.

hövding cykelhjem 3.0

Airbaggen jeg har ønsket mig siden 2017

En Hövding airbag er så det bedste alternativ, og ærligt! Lige siden jeg hørte om den første gang, har jeg overvejet at købe den. Ja, jeg har faktisk ønsket mig én siden 2017.

Og er det så bare noget, jeg siger? NEJ! Beviset er lige her på denne ønskeliste!

Men jeg har lige set tiden an. Hvad sagde andre om den? Er det nu sikkert? Slår den ud, mens man kører, og hvad med det der med at oplade den?

Jeg har været SÅ nysgerrig, og derfor måtte jeg gnide øjnene en ekstra gang, da jeg fik en mail, om jeg ville teste den nye Hövding 3.
Det kunne jeg ikke sige nej til, og de sidste par uger har den været en trofast følgesvend på de københavnske brosten, asfaltsbelægninger og (cykel)broer.

Slår den ud nu?… Eller nu?

Lige da jeg havde den på første gang, var jeg SÅ nervøs. Skældte ud på min kæreste over, at vi skulle tage den mest bumplede vej ind til Kongens Nytorv, haha! Men der skete altså ingenting. Både bump og en lidt hårdere opbremsning har ikke fået den til at slå ud. Pyha! Jeg var også bange for, at jeg ville glemme at slå den fra og til når jeg gik af cyklen, men det er faktisk som om, man automatisk ryger i ”Hövding-tilstand”, når man sætter sig op på cyklen. Den lille lyd, den siger, når man slår den fra og til, er som en slags dopamin, et must i starten og slutningen af mine cykelture. Jeg synes også, den kører langt på strømmen.

Eneste men, jeg lige skal vænne mig til, er det at have den med overalt. Der efterlod jeg bare cykelhjelmen ved cyklen, men det var måske heller ikke helt smart. Den vejer jo lidt, men den er til gengæld mere handy i en taske, end en cykelhjelm er og kan presses godt sammen.

Du kan læse mere mere om, hvordan Hövding 3 virker her!

OG så er der også kommet forårsfriske covers til at peppe sin høvding lidt op med. Efter jeg har fået betræk på, synes jeg den er federe. Som om den passer bedre ind i outfittet. Jeg er vild med leopard-varianten!

Så meget CO2 sparer du med Hövding 3

Hövding 3 er en forbedret version af versionen fra 2016, og jeg tænker lige, jeg vil skrive lidt mere om, hvad den kan og gør den bedre.

3 fakta om Hövding 3:
  1. Den findes kun i en størrelse, men så kan selv tilpasse den, og du kan sørge for at den både passer dig, når du cykler i let tøj om sommeren og flere lag om vinteren
  2. Hovding 3, er tyndere og mere ergonomisk. Men 8 gange mere sikker end en almindelig cykelhjelm.
  3. Med den nye variant kan du downloade Hövding appen (guf for en digital tosse som jeg) og lave statistik over dine ture på cyklen, bl.a. hvor mange kilometer du har kørt, bateriniveau OG din Co2 besparelse i forhold til bil, bus og tog.

Du kan endda se, hvor meget CO2 alle der bruger Hövding har sparet klimaet for. Det er da sejt, ik’?

Pt. har vi sammen cyklet til månen og retur!

Cyklister med Hövding har siden september simpelthen cyklet den imponerende strækning af 1 million kilometer. Det viser data, der er indsamlet via den app, cyklister med Hövding 3 kan koble sig op til.

Opkoblede Hövdingbrugere har tilsammen foretaget 308.308 cykelture, en fælles strækning på 25 gange jorden rundt, med en CO2-besparelse på 254 ton, sammenlignet med samme strækning i bil. En strækning, som også kan måles som svimlende 1 million kilometer, eller tur-retur til månen!

Jeg glæder mig til at holde øje med mit regnskab fremover. Nå ja, og jer andres også 😉 Og så håber jeg, den kan bidrage til langt færre legemesskader og skrammer på de danske by- og landeveje.

LÆS MERE OM HÖVDING 3 HER!

Har du også en Hövding 3 og gode tips til hvordan man let kan have den med på farten? Har du tjekket hvor meget CO2 du sparer ved at cykle? Eller overvejer du at købe en eller ønske dig den i julegave? Så skrive endelig en kommentar eller spørg løs i kommentarfeltet?

hövding airbag

1 Comment

Write A Comment