En efterårsferie i Paris, Madrid eller Rom? Næ, nej i år stod den på staycation i København på det nye mastodontiske Villa Copenhagen. Luksushotellet der ligger i den gamle Centralpostbygning  fra 1912 lige ved Hovedbanegården og er ejet af den norske milliardær Petter Stordalen.

OG jeg ved godt du tænker det allerede nu: “Er det ikke…. er det ikke det der hotel med rooftop med POOL?”  Og JO, det er det simpelthen. Opvarmet pool endda – og ikke bare opvarmet på den der måde hvor man føler, at det blot er spild og overforbrug. For den her pool opvarmes op til 35 grader vha. genbrugt energi fra selve bygningen.  Det synes jeg er en sindssyg fed detalje!

villa copenhagen bar og reception

Vi bookede et ophold i onsdags, og det er faktisk første gang jeg prøver at bo på hotel i den by, jeg selv bor i. Det bliver dog bestemt ikke sidste gang! Ikke mindst nu hvor corona-restriktionerne har stået på i så lang tid, så kan jeg virkelig mærke min udlængsel og eventyrlyst tage til i styrke. Så NU skulle der altså ske noget andet end at gå herhjemme i den lille lejlighed, hvor arbejde og privatliv bliver blandet godt og grundigt sammen. Afsted på cyklen uden computer  i tasken og opleve byen fra en anden vinkel.

Villa Copenhagen fanger hotelviben 100%!

Receptionen og selve stemningen når man kommer ind er virkelig overvældende. På den der helt perfekte måde forstås – med det altoverskyggende glastag, marmorbelagte overflader og flotteste bar. Jeg spottede hurtigt 1) et par kendisser sidde og nyde eftermiddagskaffen med familien og 2) nogle lækre højborde indrettet til businessmøder eller nogle timer i mailboksens selskab. Her kunne jeg sagtens tage ind og arbejde for en dag! Der er virkelig den der lækre hotelstemning, som jeg savner, når jeg underviser rundt omkring i landet, ikke mindst i Kolding, hvor jeg er mest. Her ender jeg altid med at sætte mig op på værelset og arbejde, fordi jeg ikke synes, fællesområderne har den der lækre hotelvibe. Den fanger Villa Copenhagen til gengæld 100%!

Allerede på vej op til vores værelse 1023 fik jeg knipset en del billeder i hus, for hold nu op der er mange lækre detaljer rent design-mæssigt. Der er noget helt unikt ved at studere sådan et hotel, som vitterligt er helt spritnyt og dermed har kunnet fange essensen af de trends, der er oppe i tiden.

villacopenhagen-pool

Simple stilfulde værelser og “Walk in closet badeværelse”

Værelset er indrettet simpelt og lækkert med store vinduespartier, sildebensgulve, marmor, messing og så det her specielle “walk in closet badeværelse” med glasvægslook, hvor de små glasruder er lavet til spejle.

Læs også: Salater i København – 10 lækre af slagsen! 

Vi snuppede to glas bobler i baren og hoppede så på en lang gåtur i byen. Det var en sjov fornemmelse at få ud på vejen og rent faktisk få følelsen af at være på ferie i egen by. Hotellet har en spændende restaurant Kontrast, som jeg helt sikkert skal prøve på et tidspunkt. Men vi havde lyst til at komme lidt mere ud, så aftensmaden snuppede vi på Kiin Kiin Tok Tok på Vesterbrogade. Virkelig fedt at være tæt på både Kødbyen, Istedgade og Vesterbrogade, når der skal vælges spisesteder. (Og her kommer hotellet jo virkelig til at vinde på placering, når turister en dag atter rejser til vores hovedstad). Sengen er SÅ skøn, og vi sov begge som en drøm på trods af, at vi boede lige ud til jernbanenettet i indre by.

villacopenhagen værelse indretning

Kontrast er bare det helt rigtige ord her!

Men det bedste af det hele var at vågne, hoppe i morgenkåberne og gå direkte ind i hotellets lille fine fitnesscenter. Og så bagefter snuppe en tur i den hypede rooftop-pool efterfulgt af sauna. Stadig med view udover byen. Navnet på hotellets restaurant passer perfekt til oplevelsen heroppe på taget. For hvor er det da bare KONTRASTfuldt at stå her oppe på toppen med byens morgentrafik og gule og blå busser, Tivolis karruseller og de to Axel Towers på venstre side. Og på højre side pool og øde ferieparadis-steming. Nå, ja og så et par kraner i baggrunden. Der var lidt for mange mennesker i poolen til min smag (så der gik det øde lidt af min beskrivelse), MEN nu var det jo også efterårsferie. En god grund til at komme tilbage på en lidt mindre populær dag i løbet af året.

villa copenhagen badeværelse

Vi brugte lang tid på både træning, pool og sauna, så morgenmaden var lukket, da vi var færdige. Men så blev det en tur over på Halmtorvet til godt brød, god kaffe og franske jazzrytmer i stedet. Inden vi checkede ud fra hotellet igen lige inden kl. 12.o0, tog på shopping-tur på Nørrebro (vi ville egentlig på Politimuseet, men det var fuldt pga. ferien og corona-hensyn.)

Det kan ikke anbefales nok gange at snuppe sådan en lille staycation i egen by. Og især ikke lige nu, hvor priserne er vildt fornuftige. Vi fandt et tilbud på kun 1100 kr. for to for en nat (uden morgenmad).

Men hold øje med diverse kampagner mm. Indimellem kan du f.eks. få booke en pakke inkl. morgenmad, tivoli og andet.

Læs mere om Villa Copenhagen og hold øje med tilbud lige her (reklamelink)

Få også inspiration til andre miniophold og staycations i Danmark lige her (reklamelink).

villa-copenhagen-rooftop

 

1 Comment

Write A Comment