All in på jul på 1. december! Eller… Lad mig lige først være ærlig at sige, at jeg endnu ikke har haft tid til at kaste mig over jule-kreationer i køkkenet, fedtet mig ind i ler fra top til tå – eller hængt så meget som en kravlenisse i lejligheden. Til gengæld har jeg 1. købt en fin adventsstage i Notre Dame, 2. drukket årets første kop gløgg (eller var det to?) på Cafe Pixie OG 3. været til julefrokost på Restaurant Kronborg for at teste dette års sortiment. Hvem sagde jeg ikke kunne være eksemplarisk juleelskende dansker?

Og så tilbage til Kronborg julefrokost, som altså bare leverer alt, hvad et julemadselskende dansk hjerte kunne tænke sig; tre slags sild, fiskefilet med remoulade (of course!), andelår og rødkål, medister, leverpostej, æbleflæsk, ribbensteg og risalamande. Dertil kommer så så det, som det julemadselskende danske hjerte ikke regnede med, men bliver henrykt over at se (jeg gjorde i hvert fald); rimmet laks med en æble/celericreme (minder lidt om en klassisk Waldorfsalat.), røget laks med røræg (mere laks = mere lykke!) og frisk og dejlig ostetallerken serveret med vindruer og figner og ført an af to af mine absolut favoritter; mr. høost og mrs. brie. Jeg ville gerne have ønsket hjemmebagt knækbrød i stedet for kiks til ostene, men nu er det jo ikke det, man skal spise sig mæt i vel? 🙂

sild hos restaurant kronborg

Lækreste fiskeretter hos Kronborg

Jeg er ikke den store svinekøds-entusiast og risalamande siger mig ingenting, så julefrokoster er altid en sjov størrelse for mig. I starten er jeg helt oppe at ringe pga. fiske-retterne. Og besøget på Kronborg var ingen undtagelse. Tværtimod. Den marinerede sild var med sin karakteristiske smag af allehånde og appelsin en af de bedste, jeg har smagt. 100%! Og fiskefilleten var helt perfekt; pandestegt med masser af smør og ikke friturestegt (lad for gud skyld være med at ødelægge alle de filletter med friturepest!) … og så laksen: hold da op hvor lækkert! Både med scrambled egg af passende konsistens og den her æble/sellericreme til den rimmede udgave. Min lakse-kærlighed var på det højeste!

ost til ulefrokost hos Kronborg

Som sagt spiser jeg mig altid mæt på fiske-stadiet. Dog kunne jeg også lige klemme et lille stykke medister (med æblestykker som virkelig udfordrede den klassiske medister-tilgang på den gode måde), æbleflæsk, som også er en af de bedste jeg har fået og et sprødt andelår (uuuhm) med rødkål. Virkelig godt! Ostene kastede jeg mig også over, men så kunne jeg altså heller ikke mere. Der var dømt julefrokost versus Camilla: 1:0! Kronborg udfordrer folk med god appetit som mig med den her julemenu. SÅ meget veltilberedt mad og 389 kr. for hele herligheden. Det er et kup! Jeg kom i julehumør med det samme og tænker, at de marinerede sild til familie-julefrokosterne bare aldrig helt bliver det samme igen efter den her oplevelse. Og fik jeg sagt, at der er snaps? Masser af snaps. Hvis man er til det!;)

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

Write A Comment