Der er to indiske restauranter i København, som jeg er dybt fascineret af. Det er Spicey Kitchen på Torvegade, Christianshavn og Al-Diwan på Vesterbrogade.

aldiwan

Jeg er imponeret af dem, fordi de begge SER ud som de vildeste turistfælder – halvdårlige og cheesy, og faktisk ER placeret i nogle af de mest udprægede turistfælde-zoner i byen …. men de er bare IKKE fælder. Med mindre det da er en fælde, man hopper i med overlæg. Næ, tværtimod er de mere end ét enkelt besøg værd. Det er her, man gerne kommer igen og igen. Turist eller ej.

Indretningen er på grænsen til det smagløse begge steder. Og det er rørende fantastisk. Det er candlelight dinner i blå-neonlys, kitsh, voldsom og alt for meget ligegyldigt tingeltangel. Men der er en kærlig og velmenende atmosfære, som giver én lyst til at smutte forbi. En følelse af folk der lægger sjæl i det, de laver. Indisk mad der smager himmelsk.

al-diwan

I lørdags indløste jeg for anden gang en Sweet Deal på Al-Diwan, og for bare 150 kr. pr. person fik vi serveret et proteinmåltid af de kæmpestore. Tre retter som forret(!), hvoraf den ene altså var en mixed grill af både lam, fisk, kylling og oksekød, tilberedt helt perfekt og krydret og skyllet ned med forfriskende mango lassi. Det gjorde os ellers klar til hovedretten: tre retter til deling i form af den herligste Butter Chicken, lam i peanutssauce, kartofler i spinatsauce og så lige ris og Naanbrød til. End of meal? Tjaaaa… tjeneren droppede da lige forbi for at høre, om vi ville have en refill af brød og evt. butter chicken. Der måtte vi dog sige stop, selvom det var fristende.

Men sikke en venlighed og opmærksomhed.  Udsøgt mad kombineret med en oprigtig interesse for gæsten – så er indretning, facade og alt andet vel i bund og grund sekundært?!

kongernes-køkken

4 Comments

  1. Det er sjovt som de indiske restauranter i København åbenbart har en slags aftale om at se lidt halvskumle ud. Jeg har også en favorit på Vesterbro, som jeg aldrig ville have besøgt, hvis ikke en ven havde tvunget mig derind, men som har en mest fantastiske butter chicken.

  2. Jeg kan ikke huske navnet, men den ligger på et hjørne på istedgade. Skal checke, hvad den hedder, når jeg er tilbage i København:)

Write A Comment