Mmmmh. Lemon curd! For en lille måneds tid siden gjorde jeg en fantastisk opdagelse, som jeg virkelig har glædet mig til at dele med jer her på bloggen. Jeg havde inviteret nogle gode veninder på den her champagne- og vaffelbrunch, og inden da gået og tænkt over, at det måtte være muligt at lave en god lemon curd uden hvidt raffineret sukker, men med kokossukker i stedet og kokosolie i stedet for noget at smørret. Desuden havde jeg forestillet mig denne kombination af lækker syrligt “citronsmør” og rålakridsens fyldige, søde smag. Det måtte afprøves.

opskrift på hjemmelavet lemon curdOg det blev endnu bedre end forventet. Så bedre end forventet, sindssygt godt at jeg i nogle dage overvejede at sætte en større produktion i gang Den her lemon curd er blevet en stor konkurrent til både nutella og nøddesmør – ikke mindst på mine morgenmadsvafler. Jeg siger jer; Der er kamp om pladsen hjemme på tallerkenen nu 🙂

Hjemmelavet lemon curd kan for nogen måske virke kompliceret at gå til, men det er det på ingen måde. Det eneste, man skal passe på med, er, at ægget ikke når at stivne, så der skal piskes godt til. Bortset fra er det, er det okay nemt og kræver faktisk ikke mange ingredienser – så du kan lave det tit og ofte. (Hurra!) Og så kan det holde sig ca. to uger på køl i skoldede glas.

lemon curd opskrift perfekt til hjemmelavet brunch

opskrift på Sund lemon curd med lakrids,

Saft og skræl fra 3 økologiske citroner
3 æg
5 tsk kokossukker

60 gram smør
50 gram kokosolie
2 tsk lakrids (raw lakridspulver fra Johan Bülow)

1. Start med at skylle citronerne og udvind skrællen med en citrusskræller (kun det yderste, knaldgule skal med). Pres herefter citronerne og put juicen i en tykbundet gryde sammen med skræl, æg og kokossukker. Bland det godt sammen og tænd for mediumvarme på komfuret.

2. Pisk kraftigt for at undgå “scrambled egg”-lignende effekt. Kommer der lidt, skal du dog bare piske videre, og så kan det sies fra bagefter. Det er meget vigtigt, at massen ikke koger

3. Når det hele er blandet godt sammen og varmet op til en ensartet masse, tager du gryden af komfuret og hælder herefter kokosolie og smørret i og rører rundt, indtil fedtstoffet er smeltet.

4. Massen vendes til sidst med lakridspulveret, hældes på skoldede glas og sættes på køl.  Smør på en vaffel med skyr, nødder og ekstra lakrids – hvis du er en “lakridsgris” som mig.

Sund lemon curd med lakrids og kokosolie serveret med masser af citron

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

Write A Comment