Squash fritters med majs toppet med en cashewdressing og bagte tomater. Halløj, det er godt! Squash fritters er sådan en lidt mærkelig og helt fantastisk størrelse, som er en slags blanding af en pandekage og veggiedelle – afhængig af den størrelse du giver dem. Nogle laver dem endda som en slags pommes frites – og navnet taget i betragtning giver det måske meget god mening!

squash fritters opskrift

Selv har jeg fået squash – eller corn fritters utallige gange på cafeer mm. i udlandet, men aldrig i Danmark. Hvad sker der for det? Der må vi altså lige komme ind i gamet. Ps. jeg har faktisk pitchet ideen til mindst en café i København. 😉 F.eks. fik jeg squash / corn fritters hele 2 gange på turen til Bali i december/januar, jeg har fået det i Amsterdam, Berlin og New York. Og ved I hvad? Hver evig eneste gang har det været noget af det bedste på hele turen. Fordi det er så snasket og spændende. En snasket grøntsagspandekage med fyld ovenpå. UHM. Lige hvad man behøver. Ikke mindst 1. januar på Gili-øerne faldt den virkelig i god jord. Læs mere om det og Gili ø-hop her.

SÅ nu måtte jeg lave det selv. Og det bedste af det hele? SÅ meget lettere end jeg troede. Og så anvendeligt. Som morgenmad/brunch toppet med cashewdressing og stegte tomater som her i opskriften. Eller som den lækreste vegetardelle til aftensmaden, i bowls eller fyld i en vaffel. Glem kikærter der skal stå i blød, rødbede der skal rives (og hives ned fra væggen efterfølgende). De her er så latterlig nemme, at hele verden ville blive vegetarer, hvis de vidste det. Hihi!

squash fritters / corn fritters

Squash fritters med lime/cashewdressing og stegte tomater

Squash fritters, ca. 8 stk.
(hovedret til 2 personer eller som tilbehør til 4 personer)

1 squash
2 dl majs, f.eks. optøet fra frost
2 æg (du kan godt udelade æg og tilføje mere mel i stedet.)
1 dl vand
2 dl kikærtemel
Salt og peber
Evt. lidt chili eller basilikum for ekstra smag

1 dl cashewnødder (lagt i blød et par timer forinden, men kan også bruges rå hvis du har en god blender)
0,5 dl olivenolie
0,5 dl vand
1/2 lime
1 lille fed hvidløg
Salt og peber

1 håndfuld cherrytomater

1. Start med at rive squash på et rivejern. Kom det revne i et viskestykke og vrid al væden fra.

2. Bland squash med de øvrige ingredienser grundigt i en skål. Opvarm godt med olie på en pande og løft med to spiseskeer en god mængde dej over på panden (ca. hvad der svarer til en god stør vegetardelle.) Dejen behøver ikke formes med hænderne, og det gør ikke noget, at den bliver lidt rustik at se på, så majs og squash stikker lidt ud i siderne. Gentag til panden er fuld, og lad dem stege i 4-5 minutter på hver side.

3. Hæld i mellemtiden vandet fra de blødgjorte cashewnødder og blend med de resterende ingredienser i en blinder til du har en lind dressing.

4. Skær tomaterne i halve og steg dem kort i lidt olivenolie på panden.

5. Anret 3-4 squash-fritter på hver tallerken ovenpå eller ved siden af hinanden og top med lime/cashewdressing, tomater og evt. lidt friske krydderurter eller karse.

squash fritters med majs, cashewdressing og stegte tomater

Se også denne opskrift: Sunde squashvafler med avokado smash!

Følg Copenhagenbyme på Facebook, på Instagram: @copenhagenbyme og på Bloglovin’

3 Comments

 1. Tak for lækker inspiration! Har du forslag til et godt alternativ til kikærtemel? Kan jeg f.eks. bruge majsmel?
  Dbh Mette

  • Camilla Reply

   Hej Mette, og velbekomme!;) Altså lige præcis majsmel ville ikke være min anbefaling nr. 1, da det ikke er så godt til at få dejen til at hænge sammen som andre meltyper. Har du mulighed for at bruge almindeligt mel, rismel eller boghvedemel i stedet?

   Kh C.

   • Ok ja – det var bare for bruge af noget af det, jeg allerede har. Tak for hjælpen!

Write A Comment