Tomater i tre forskellige farver på marked i New YorkBluestone Lane New York. Avokado toast og lonely planet guide samt iskaffe i solen på en fortovscaféDont call me baby - streetart i New York
Kan man sejle i Kayak i New York? ved pier i New York
The Butcher's Daughter. Smukkeste grønne indretning med planter og rustik interieurDet er på tide med en grøn guide til New York! MEN kan New York overhovedet være grøn? Hvis du spørger min veninde som pt. bor i byen og arbejder for FN (mega sejt), ville hun  sige nej pga. blandt andet 1) uhæmmet mængder af plastikposer i butikker og generelt meget emballage, 2) dårlig opvarmning af lejligheder, 3) benzinslugende biler, 4) nærmest umuligt st finde sparepærer.

Når det så er sagt, blev jeg overrasket over, hvor mange grønne spots der var rundt omkring, da jeg var forbi i sensommeren.

Jeg laver derfor alligevel en grøn guide til New York ud fra mine erfaringer. 1) Fordi vi fandt en masse spændende haver og områder, som måske ikke er noget, alle kender til. 2) Fordi jeg/vi spiste sindssygt meget lækkert vegetarisk og naturligt mad under vores ophold. Ikke mindst på en restaurant, som netop har modtaget en Michelinstjerne. Jeg tænkte nok den var for god til andet. Men mere om den længere nede!

Hvor skal man bo i New York?

Vi boede på Hotel Hugo, som ligger i lækkert område (SoHo) og har den mest overdådige tagterrasse med den helt surrealistiske solnedgang, som I ser på billederne.  Det var så også noget vi kom til at betale for; Ca. 3 gange så meget som vi havde budgetteret med. (Og så snakker vi ikke mere om det ;))

Næste gang vil jeg være i endnu bedre tid og forsøge mig med billigt/billigere Air BnB eller vandrehjem. For man er jo næsten ikke på hotellet alligevel.

Solnedgang - udsigt fra Hotel Hugo
Solnedgang. Udsigt fra Hotel Hugo rooftop.

Hvad skal man pakke?

 • Gode sko. Altså som i vandresko. Glem alt om Carrie Bradshaw-style og gå all in på de flade. I hvert fald om dagen, hvis du har tænkt at vandre meget.  Jeg købte faktisk sko under vores ophold, men kun fordi mine fødder var helt færdige. Vi gik i gennemsnit 15 km om dagen.
 • Og husk plaster. Til eventuelle vabler;)
 • Tag gerne en masse blandet tøj  – både fint og afslappet, shorts og kjoler/skjorter. Tager du afsted om sommeren, så er det rigtig varmt, og du kan fokusere på shorts, og kjoler og et par enkelte trøjer/bukser.
 • Husk også træningstøj til (rooftop) yoga (+ evt. yogamåtte) eller morgenløbeture.

New York billede. Street art og Reebok kondisko. I love NY med hjerte.

Empire State Building ved solnedgang fra toppen i New York
Solnedgang fra Empire State Building

Hvad skal man shoppe?

Mange siger, at man næsten skal rejse med tom kuffert til New York, fordi man køber så meget når man er der. Hmmm, der er jeg måske ikke helt enig. Det kan skyldes mit forsøg på at leve mere minimalistisk, min manglende tålmodighed eller det kan være min hang til skandinavisk design der spiller mig et puds, men rent shopping-mæssigt blev jeg ikke ligefrem over-stimuleret under mit ophold, og jeg synes heller ikke, det var specielt billigt. (Passede mig i øvrigt fint for så var der mere tid til mad, drinks og fine oplevelser. ;))

Udover ovennævnte sko købt af nødvendighed, fyldte jeg kufferten med mandelsmør fra Whole Foods,  lidt tøj i Brooklyn og smykker fra en lille fin gade i East Village. Og så var der Kunstmarkedet i Brooklyn, hvor det både blev til en ny hat, t-shirt og et fedt billede med byens metrokort med graffiti på. Et billede som der på ingen måde er plads til derhjemme, men som bare måtte med hjem alligevel.

The Metropolitain, New York
The Metropolitan Museum of Art.
Rooftop drinks på toppen af Hotel Hugo
Rooftop drinks på Hotel Hugos rooftop

Hvad skal man opleve?

 • Gåtur og Picnic i Central Park. Vi købte ind hos Whole Foods lige i nærheden og sad ellers bare og slappede af og kiggede på de mange gøglershow rundt omkring. Ville ud og sejle på søen, men køen var simpelthen for lang begge gange vi var der.
 • Leje cykler og køre over broen til Brooklyn. Cykler fungerer også fint i selve New York, men ha’ tungen helt lige i munden, når du pludselig befinder dig midt på vejbanen blandt biler og kaos og ingen andre cyklister i sigte. Vi brugte Citibikes, som står overalt i byen og kan lejes til fair priser. Dog skal de tankes op hver halve time eller får man bøde, hvilket indimellem kan være rimelig presset. Ikke mindst hvis man ikke finder et Citibike-område eller alle standere er fyldt. Vi nåede at blive uvenner med konceptet et par gange, men blev alligevel altid venner igen.
 • Gå- eller løbetur ved de mange “Piers”, der ligger side om side ved vandet. Også mulighed for at sejle i kayak, til få penge.
 • Grøn pause i High Line park, en park på den gamle højbane (skinnerne er der endnu), hvor der nu er frodigt, æstetisk og roligt.
 • Hop på gratis-færgen til Staten Island (Staten Island Ferry) og få de fedeste billeder af byen fra vandsiden og ikke mindst Frihedsgudinden. Selve øen er ikke noget særligt, så tag udelukkende sejturen frem og tilbage.
 • Museums-besøg. Vi var på The Metropolitan Museum of Art og National September 11 Memorial Museum (9/11). Begge kan anbefales. Ikke alt var lige spændende. 9/11 var spækket med pathos, og især tidslinjen fra angrebet kombineret med de telefonsamtaler der foregik oppe i luften gjorde indtryk. Vi var også på toppen af Empire State Building, hvilket var utroligt turistet, men en fin udsigt (når man kunne komme til ;o)). Vi købte City Pass billetter, så der var rabat på de 3 steder, og man kunne springe køen over. Næste gang vil jeg gerne besøge MoMA (Museum of Modern Art).
 • Williamsburg, Brooklyn i weekenden! Street food markedet Smorgasburg med de vildeste street food trends og trucks lige ved vandet. Kombineret med Artists and Fleas Market i weekenden i Brooklyn, som er en slags mini-Finderskeepers blandet med et traditionelt loppemarked. Men mest det første; nye kreative ideer tryllet om til fede musthaves.
 • Koncertoplevelse på Joe’s Pub at The Public med snacks og drinks.
 • Cocktails på Maison Premiere i Brooklyn, hvor ingenting bliver shaket tilfældigt, og hvor Bartenderne står helt skarpt og professionelle med forklæder på og behandler cocktails som en videnskab.
 • Garden party  med North Brooklyn Farms. Absolut en af de fedeste oplevelser og nok et øjeblik jeg aldrig vil glemme! Vi gik helt tilfældigt igennem haven på vej hjem fra street food markedet (Smorgasburg), og så at der var havefest for folk der havde en anpart i haven og andet godtfolk. Fed musik, vin og øl med solnedgang over Brooklyn Bridge. Det var magisk!
Street food på Smorgasburg i Williamsburg, Brroklyn. Poké bowl og lobster roll
Poké bowl og lobster roll ved street food-marked Smorgasburg i Williamsburg.
Garden party i Brooklyn ved solnedgang. Sol sommer og glade mennesker ved New York i USA
Garden party i Brooklyn

Rooftop oplevelser i New York

 • Weekend rooftop brunch i det grønne på Gallow Green.
 • Rooftop cinema i Brooklyn (Vi så Top Gun på den flotteste aften under tæpper med øl og popcorn iklædt kæmpe høretelefoner). Snup inden eller efter en pizza hos Roberta’.
 • En drink på Hotel Hugos rooftop-terrasse (Azul on the rooftop) (selvom man ikke bor der, kan man jo godt snuppe en drink der og nyde en helt fantastisk solnedgang.)
 • Yoga og andre fede oplevelser på Brooklyn Grange Farm. Tjek programmet her.
 • Rooftop yoga (og pool) på The James kan også anbefales! (Selvom det regnede da vi var der, så yoga måtte blive indendørs. Snøft. Til gengæld var vi med til sæsonafslutning og fik flot gave af arrangørerne, som kan ses på Two Hands-billedet;))
The James rooftop - yoga og rooftop pool i New York
Rooftop yoga og pool på The James

Spisesteder i New York?

….Og hvor skal jeg starte? Altså vi spiste jo simpelthen så meget lækkert mad på den tur og det meste fandt vi via Yelp-appen, som jeg (stadig) kan anbefale at downloade. Her får I lige tips til nogle af de bedste steder vi prøvede;

Two Hands café i New York. Corn fritters, juice og kaffe. Med sweet potato og andre sunde ting
Brunch på Two Hands
Brunch / morgenmad på The Butcher's Daughter. kokosyoghurt med bær og bagels med fyld
Brunch / morgenmad på The Butcher’s Daughter

Morgenmad/brunch

Two Hands: Denne café i New Yorks Little Italy-område gav mig (vegetarisk) “corn fritters” med masser af snask, og det vil jeg altid være den taknemmelig for! Casual men stadig med personlighed; som de her lamper formet som bomuldsskyer i loftet, fede kasketter og kaffekopper med eget logo og en drenget charme.

Café Henrie: Herinde serverer de ikke blot bowls. De serverer Dragon bowls. Og hold fast, hvor er der fut i sådan en drageskål. Med kikærter, kål, gulerødder, blomkål, avokado, pocheret æg og den her smukke smagfulde rødbede-tahin, som det sidste pang på regnbuen.  Jeg kan godt li’ at cafeen ikke er som alle andre, men tør være lidt ved siden af og være kitchet. Fin betjening, gode priser og et besøg der smager af mere!

Sweatshop: (Brooklyn): Hipster/australsk/sund mad med god kaffe, avokado-toast og acai bowls. Måske en smule hypet men alligevel hyggelig – og ikke mange bedre alternativer i området.

Coco & CruEndnu en af de her australske veganske cafeer med spændende ting på kortet. Jeg fik en hel grøn bowl (som sjovt nok hed Green & Green) med masser af snask, sprødt grønkål og pocheret æg på toppen.  Man kan også få pandekager, burgere mm.

Bluestone LaneMorgenmad til to. Udenfor. I solen? Ja tak da! Ikke nok med at solen skinnede helt brændende dejligt, vi fik et lækkert bord udenfor på en ellers meget proppet lørdag – kun 10 minutter efter vi var kommet. Avokadotoast og så iskaffe, som bare smagte lige, som det skulle. I dag forstår jeg ikke helt, jeg ikke prøvede kokosgrøden i papaya, men det må blive næste gang.

The Butcher’s DaughterEt sted som i mine øjne er lige hypet nok mad- og prismæssigt, men er en ufattelig smuk og stilet  café, der giver dig lyst til at give dit eget hjem et ordentligt indretnings-brusebad.  God breakfast-bagel og udmærket pandekager, men ikke mange tilbud til glutenallergikere. Desuden; 11 dollars for en yoghurt med müsli. Det er altså for dyrt – også i New York.
Kom lige når de åbner – der er stemningen herinde helt unik!

Café Henrie i East Willage, New York. Dragon bowl, avokadomad, banana bread og kaffe
Morgenmad hos Café Henrie i East Willage

Frokost

Beyond Sushi: Sushi uden fisk!? Ja, det kan måske lyde lidt mærkeligt og måske i virkeligheden slet ikke give mening. Men når du har smagt det, forstår du hvordan græskar, søde kartofler, alverdens bønner, artiskok, aubergine, sorte ris og “braiseret fennikel” kan give både laks og tempura rejer bragende baghjul. Tilsæt limonade og masser af yuzu, og så er man der!  Jeg kunne have spist frokost herinde hver eneste dag og håber Beyond Sushi formår at sprede sig. Det er innovativt, smukt, value for money sanseløs lækkert og simpelthen den største genistreg, som jeg håber verden er klar til!

By CHLOE: Altså W-O-W! Det her sted slog benene væk under mig! (Måske) verdens bedste veggie burger i den lækreste skinnende kartoffel-burgerbolle (prøv den klassiske!). Tilsæt så lige ovnbagte sweet potato-fritter, den mest smagfulde chipotle-mayo plus rødbede-ketchup, og så tror jeg lige akkurat, jeg snublede og væltede pladask ind i selveste smagen-af-lykke-himlen. Tænk at alt er vegansk!! Hvis nogen skulle blive en ny omspændende burgerkæde, skulle det være denne. Please, gør det. Så siger jeg aldrig et ondt ord om burgerkæder igen. Promise!!

Dig Inn: En slags frokostkantine-buffet som er oplagt at tage forbi, hvis du f.eks. vil købe take away-frokost til picnic. En masse lækre grøntsager, tilberedt på flere lækre måder (bagt sweet potato, uhm!) og til fine priser.

Taim: Super god falafel-sandwich. Ikke meget plads på stedet, så oplagt til den hurtige sult eller “to go”.

Wowfulls vafler. Egg waffles. Med is og jordbær
“Ægge vafler” fra Wowfulls

Kaffe & søde sager

Juicy Spot Cafe: Ice cream rolls! Her tilsætter de frugt, chokolade osv. og ruller isene frisk men du ser på, og du kan vælge præcis hvilken smag din is skal have og hvilken topping den skal have. Jeg fik dem endda til at lave is på frosne bananer. Virkelig blæret.

Kaffe 1668: Sjov café med god kaffe og får overalt. Altså ja, dem med uld på! Stort udvalg af mad og drikke. Også mange forskellige rawkager.

MUD: Fed kaffebar, men ikke et sted jeg vil anbefale til morgenmad, som var lidt kedeligt herinde. Hipster-look på den maskuline måde, fedt design og et sted med personlighed. En pose kaffe med hjem herfra er en meget sjov souvenir.

Wowfulls: De vildeste “ægge-vafler” med alverdens fyld. Enhver vaffelelskers (og fotografs) drøm.

Ice cream rolls from Juice spot café. Dragefrugt, peanutbutter, lavet på bananer
Ice cream rolls fra Juice spot café

Restauranter {Casual Middag & Fine Dining}

Kori Tribeca: Lækkert koreansk mad. Prøv deres bibimbap i alverdens varianter, også veggie-versioner.

Double Zero: Bæredygtig fortovspizza og rødvin til lyden af New Yorks pulserende aften/natteliv. Alle pizzaer såvel som lasagne, pasta og desserter er veganske. Kedeligt? Overhovedet ikke. Især den med røget gulerodspuré, fennikel, og masser af hvidløg (fra persille/mint pesto) var virkelig en lækkerbisken. Men også vores andet valg; broccoli, tomat, shiitake-bacon og en ricotta-fortolkning blev spist rub og stub og passede fortrinligt til en kraftig italiensk rødvin og vores sidste aften sammen med New York.

Roberta’s (Brooklyn): Super lækker pizza og den bedste stemning. I den grad også på en søndag! Og gode vegetar-muligheder.

Nix: Og HER kommer nyudklækket Michelin-stjerne så på bane. Der er absolut intet som helst nix over Nix.  Hvis du elsker grøntsager, som er tilberedt med bravour, så må du love mig at tage her forbi. Men husk at bestille bord! 100% Vegetarisk, nu med Michelin-stjerne. Stedet hvor man må have mere, selvom man er mæt. Det var i øvrigt et godt valg, da vores sidste ret var den bedste af dem alle; tempura blomkål med baos, m man selv fyldte med en blanding af pickles, rødbeder og mayo. Jeg kan slet ikke engang forklare hvor godt det smagte. Skriveblokade møder smagseksplosion!  ca. 200 dollars for to (sommeren 2016), inklusiv en del rødvin og en enkelt drink. Verdensklasse!!

Semilla i Williamsburg, Brooklyn er desværre lukket for nyligt. Ellers en helt fantastisk vegetarisk Michelinrestaurant, som jeg var så heldig at få et besøg til i fødselsdagsgave, og som var intim og helt udover det sædvanlige. Hold evt. øje med om ejerne kaster sig ud i noget nyt. Det vil jeg i hvert fald gøre og løbende opdatere min guide til New York!

Læs også: Det skal du se, shoppe og spise i Marokko!

Grøn guide til New YorkGrøn guide til New York

4 Comments

 1. Hvor er det skønt med en lidt anderledes guide til New York i en jungle af (stort set) ens guides! Må helt sikkert gøre brug af den på min næste rejse dertil! (:
  Camilla | http://cammi.dk

  • Camilla Reply

   Hvor dejligt at høre Camilla. Tusind tak! Er glad for jeg kunne give en smule ny inspiration. Er du selv snart på vej til NYC også? Iøvrigt en rigtig fin blog du har! Kh C.

 2. Det her indlæg kom jo som sendt fra himlen! Har lige efterspurgt tips til New York Nu blev min to do-liste lige pludselig meget lang! Haha. Tak!

  • Camilla Reply

   Ej hvor fedt Christine. Og sikke en god timing. Den er jo næsten skræddersyet til dig med yoga og alt muligt 😉 Hvornår skal du afsted?

Write A Comment