Vegetar frikadeller med blomkål. Det er alt, hvad jeg spiser i øjeblikket!

Hos fine Kervan på Nordre Frihavnsgade har de alverdens frugt og grønt, som jeg lige går og mangler, delikatesser, som jeg løbende fristes af – samt blomster som jeg bare må eje (og kaktusser som jeg for nyligt sad godt og grundigt fast i. Av, av.) Det, jeg oftest har købt herinde, er deres vegetar frikadeller som fås i tre varianter; squash, blomkål og aubergine. De smager alle super godt, fyldt med bid og friske krydderurter, og for 20 kr. stykket, kan de hurtigt gå hen og blive en temmelig dyr last. Så sidst jeg var forbi efter en delle, besluttede jeg mig for at købe et frisk økologisk blomkål og gå hjem og eksperimentere lave en stor portion selv.

Jeg har ofte lavet vegetar frikadeller, men aldrig så gode som denne gang, hvor jeg brugte både blomkål, kikærter, spinat og tomater inspireret af Kervans sammensætning. Jeg spiste dem uafbrudt i tre dage – til bønnepasta, hummus (lavet af de resterende kikærter), sammen med æg og avokado om morgenen eller bare som en sund snack på farten. Gode til alt er de bare!!

vegetar frikadeller med blomkål. Hjemmelavet og sund vegetarmad

Vegetar frikadeller med blomkål

15-20 stk

1 halvt blomkål
3 dl kikærter (lagt i blød i 12 timer og herefter kogt i en time)
2 tomater
2 håndfulde spinat
1 løg
1-2 fed hvidløg
3-4 æg
1 dl kokosfibermel
1 spsk loppefrøskaller (HUSK)
2 håndfulde hakket frisk persille
1 håndfuld frisk koriander (alternativt 1 tsk stødt koriander)
1 tsk spidskommen
Salt og peber

Blend blomkål og kikærter i en foodprocessor, blender eller løghakker (blendes lidt efter lidt), hak tomater, spinat og løg og bland sammen med blomkål og kikærter i en stor skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele rigtig godt sammen i ca. 5 minutter. Lad “farsen” stå i ca. 5 minutter og find en pande og kokosolie/olivenolie frem. Put godt med olie på panden og form dellerne med hænderne i den ønskede størrelse. Steg på panden i 10-15 minutter og vend dem undervejs. Put lidt ekstra fedtstof på panden, hvis du ikke vil have dem for mørke (jeg er opvokset med mørke, næsten sorte deller og elsker det, selvom jeg godt ved, at de ikke er anbefalelsesværdigt. Men altså…. det smager bare godt! ) Servér med det samme til en salat, hummus, bøf i en burger eller bare som de er. Er også virkelig gode i madpakken. Og billige og sunde. Ren hurra-mad!

Se også: Fiskefrikadeller med hvidkål, kokos og chili

Opskrift på de bedste vegetar frikadeller med blomkål og tomat samt kikærter. En hel tallerken fuld - perfekt hverdagsmad

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

1 Comment

  1. Pingback: Hummus by me … fra en københavnsk hummus-elsker! | CopenhagenByMe

Write A Comment