Hjemmelavet vegansk chokolade lavet på kokosmælk og serveret med en kaffe på havremælkAlle_reklamelinks

 

Okay, smid alt du har i hænderne – tag forbi helsekosten og køb kakaosmør – og lav så det her alt for lækre sukkerfri chokolade (med kokosmælk) og uden raffineret sukker (men lidt agavesirup). Det er så sådan noget, der kan gøre weekenderne i januar sjovere, hvis du er på en “mindre sukker”-kur, eller gøre det helt legitimt for alle at spise chokolade hver dag. Og ja, det kan tage overhånd. Som eksempelvis da jeg lige havde lavet en ordentlig plade, skulle tage billeder og pludselig havde spist alle små stykker, fordi jeg så fik overbevist mig selv om, at det var bedre kun at putte de store stykker på køl igen. Nuvel, der er grænser.

Jeg brugte gojibær, dadler, mandler, hasselnødder og pistacienødder som knas/fyld, men du kan selvfølgelig vælge dit eget favoritmix. Det sejeste ved at tilsætte kokosmælk er at det lægger sig som en hvid glasur, som gør den smuk på toppen.

Kakaosmør kan være svært at få fat i. Køb det her*.

Sund chokoladebrud med fyld; gojibær, nødder og dadler. Lavet på kokosmælk og uden sukker. (Kakaosmør)

Reklamelinks

Sukkerfri hjemmelavet chokolade med kokosmælk og knas

100 gram kakaosmør*
3 spsk kokosolie
1,5 dl kakao
1 tsk vanilje
evt. 4-5 spsk agavesirup*
1-2 dråber pebermynteolie*
1,5 dl kokosmælk (helst extra creamy i karton*)
1 dl gojibær
1,5 dl nødder (hasselnødder, pistacie og/eller mandler)
10 dadler
Lidt salt

Start med at gøre en springform eller lignende klar med bagepapir og rist nødderne (dog ikke pistacie) på en bageplade ved 180 grader i ca. 10 minutter. Skær dadlerne i fine små stykker og have alle tørrede frugter/bær og nødder klar til chokoladen.

Kog vand i en mellemstor gryde og find en skål som du kan bruge til vandbad (altså som ikke smelter;)). Placér kakaosmør og kokosolie i skålen og lad det smelte. Skrue herefter lidt ned for varmen og tilsæt kakao og rør godt rundt med et piskeris, men stille og roligt så du får en helt fin masse uden klumper, tilsæt salt, vanilje, evt. agavesirup og pebermynteolie og rør samtidig. Sluk for varmen og hæld kokosmælken i den varme masse og rør godt rundt.

Tilsæt nødder og tørrede frugter/bær til den varme masse, hæld massen i formen (du kan også vælge at lægge nødder og bær/frugter i formen først, og så hælde chokoladen over). Stil i køleskab eller fryser. Skær eller bræk chokoladen i mindre bidder eller brug udstikkere i fine figurer – og servér som lækreste (raffineret) sukkerfri dessert eller snack.

Mangler du en god julegave til en chokolade-elsker? Så tjek lige dette Chokoladekursus* eller macaron-kursus*

Sund eller i hvert fald sundere chokolade. Glutenfri, vegansk, laktosefri og med masser af nødder og tørrede bær

FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM: @COPENHAGENBYME, HVOR JEG DELER HVERDAGSØJEBLIKKE FLERE GANGE DAGLIGT!

6 Comments

 1. Mums det lyder lækkert! Det vil jeg helt sikkert prøve at lave en dag.
  Jeg elsker alt med dadler og chokolade og kokos

  • Camilla Reply

   Jaaaa, prøv den Johanne. Det er længe siden jeg har været sådan oppe at køre over en opskrift. Og at kunne spise noget, der er så syndigt i smagen uden at det indeholder raffineret sukker – det er lykken!! Og ja, enig. Måtte også lige have dadler på grøden her til morgen. God uge til dig!;)

  • Camilla Reply

   Åhr, hvor dejligt at høre. Eller altså; Hvis mundvandet da var nogenlunde til at styre?! Jeg synes, du skal prøve at lave det. Så nemt og lækkert. Som i den letteste sukkerfri snack jeg har kastet mig ud i indtil videre 😉

 2. Tror du det går det bra att köra utan pepparmintsoljan? 🙂

  • Camilla Reply

   Hej Susanna, ja det kan du tro! Du kan evt. bruge lidt revet appelsinskal i stedet, hvis du vil give chokoladen lidt mere smag. Det er det pebermynten gør, men det fungerer fint uden også 😉

Write A Comment