Så kom september, og køligere tider er på vej. Man kunne godt håbe på, at en lille indian summer kom snigende, kunne man ikke ? Jeg er ikke helt klar til at give slip på varmen og lyset endnu, må jeg indrømme.

Denne sommer kastede jeg jo ret brutalt min kærlighed over açaí/smoothie bowls, hvilket ledte til utallige forsøg på at fremstille ikke bare “yoghurt uden mælk” men også en “yogurt” som indeholder en masse energi i form af både grøntsager og frugt. Og det er ligesom essensen med en smoothie bowl.

Jeg har tidligere postet min variant med mango og med blåbær, men nu viser jeg dem lige igen sammen med de tre nye; lakrids/grønkål, kakao og jordbær. Alle lavet i den lækre Raw Fuel blender.

Opskrift på 5 smoothie bowls

Kakao / chokolade smoothie bowl med dadler, jordbær og kiwi

Kakao smoothie bowl

Som at spise chokolade mousse til morgenmad. Hvem kan sige nej til det? I denne er der skruet godt op for kakaoen (den helt almindelige klassiske mørke kakao uden sukker), og så ellers en halv avokado, en håndfuld frosne blåbær, lidt dadler, vaniliepulver, meget lidt salt og så kokosmælk (halvdelen evt. lagt i blød med lidt chiafrø dagen inden). Pyntet med friske bær, kiwi, kokosflager og hakkede mandler.

Jordbær smoothie bowl på altanen i solen med kaffe og blåbær

Jordbær smoothie bowl

Min seneste variant og for tiden min favorit. Den er lavet af lidt grønkål, 1/2 avokado, 1 håndfuld frosne jordbær, lidt vand, kun 1 dl kokosmælk og lakrids og dadler. Virkelig frisk og super lækker med blåbær, gojibær, og ristede græskarkerner på toppen.

Grøn og sund smoothie bowl med masser af grøntsager, vitaminer og mineraler. Lækker sund morgenmad

Grøn lakrids smoothie bowl

Nogle kalder dem greenies, jeg kalder dem bare “grønne smoothie bowls”, men meningen er den samme: gode håndfulde grøntsager forklædt i en samlet masse, som gør det let at spise fx kål til morgenmad. Jeg har eksperimenteret med denne udgave, siden jeg kom hjem til USA, og lige så lidt som jeg bifalder, at de smager af kål, lige så meget holder jeg af tydelig lakridssmag. Løsning? Masser af lakrids ombord (gerne 2 spsk) og ellers grønkål, lidt dadler, en avokado, havremælk og frosne blåbær. Lagt i lag med kokosmüsli samt blåbær og – mere – lakrids på toppen. Mmmh.

Smoothie med kokos

Kokos smoothie bowl

Nok den der minder mest om klassisk yoghurt – ikke mindst i farven. Den er også lavet af masser af kokosmælk (noget langt i blød med chia og evt. gryn dagen inden) og så frossen mango og citron til at bryde den fede/søde smag. De små chiafrø kan ses i blandingen, hvilket gør den ret fin at se på.

Acai bowl og smoothie med müsli og kaffe. Sund morgenmad

Blåbær açai bowl med kakaomüsli

Det her er den mest “fede” af varianterne, fordi der indgår en ret stor del kokosmælk. Men så bliver man også mæt af mindre, så det kan vare længere. Her er hovedingrediensen det sunde açai, men også en masse blåbær og brombær. Derudover er der dadler, hyldeblomst, lakrids og vanilje i blandingen. Og med kakao-müsli på toppen.

Se også opskrift på greenie med toppings

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

Write A Comment