Så er der taget hul på tidligere omtalt “24 ting jeg skal lave, når jeg kommer hjem fra ferie“-listen. Den første får I her: nemlig den nye madtrend; Bowls med bl.a. quinoa, sød kartoffel, blomkål, syltet rødløg, avokado og masser af bønner.

I USA fik jeg flere gange quinoa bowls, det var den helt store trend, og jeg synes det er så synd at dette fænomen ikke er mere tydeligt på den danske/københavnske restaurantscene. Men mon ikke det kommer? Quinoa bowls er sunde, lækre, snaskede og alt andet end den klassiske iceberg/agurk/tomat konstellation, som man (jeg) på ingen måde bliver mæt af. Kom nu med noget nyt og mere kreativt, der viser i hvor høj grad grøntsager virkelig kan udgøre et fremragende måltid. Dagens udbrud (sorry!) men jeg synes faktisk vi bør gør os mere umage på den front!

Fik jeg i øvrigt sagt, at den her bowl er nemmere at lave end at få Tivoli fyldt med Snoop Dog-fans? Den er SÅ nem og vegetarisk, og er en quinoa-bund med forskellige krydderurter, planter, grøntsager (marineret og/ eller som mos) og dressing. Jeg lavede mos af sød kartoffel og brugte bønnepasta som en slags tang (hvilket de bruger flere steder i USA) og så var resten ellers super lige til. Detaljer kommer her:

Rainbow bowls

Quinoa “rainbow bowl” med sød kartoffel og bønnepasta

Opskrift til 2 personer

1,5 dl quinoa (kogest med 3 dl vand i ca. 20 minutter eller til vandet er væk.)
1 stor sød kartoffel eller to mellemstore
1 tsk kokosolie
1 dåse kidneybønner
Lidt kogt bønnepasta (gerne den grønne som ligner tang mest)
1 lille halvt blomkål (jeg var så heldig at finde et i lilla som satte ekstra knald på farverne.)
Syltede rødløg (find opskrift her)
1 stor avocado eller to mellemstore
Salt og peber
2 tsk tahin
1 tsk æblecidereddike
5-6 tsk olivenolie
Lidt citron
Salt og peber
Topping: Sesamfrø (gerne sorte og hvide) og evt. bønnespirer

Dagen eller et par timer inden: Lav de syltede rødløg.
Start herefter med at koge quinoaen og skræl herefter den søde kartoffel, skær den i mindre stykker og lad dem koge 15-20 minutter (eller til de er møre), sæt også lidt vand over til bønnepastaen.

Skyl kidneybønnerne i et dørslag, hæld dem i en skål og bland dem med en marinade af æblecidereddike, 2 tsk olivenolie, salt og peber. Lad det stå og trække.

Skær blomkål i mindre buketter og steg i lidt olivenolie samt et skvæt æblecidereddike, salt og peber i ca. 5 minutter. Skær også avocadoen i fine stykker og bland en dressing af tahin, 3-4 tsk olivenolie, lidt citron, salt og peber. Lad blomkålen afkøle.

Pastaen hældes i dørslag når den er al dente, der slukkes for quinoaen. Vandet fra de søde kartoffelstykker hældes fra, og de moses fint sammen med 1 tsk kokosolie og salt.

Nu er du klar til at anrette dine to portioner, som du ønsker det. Jeg lavede en bund af quinoa, sød kartoffelmos bønner, blomkål, bønnepasta, og toppede med rødløg, avocado og sesamfrø. Hæld til sidst tahin-dressingen over bowlen eller servér ved siden af.
Og værsgo’: En vanedannende skål sundhed! 🙂

Du kan også tilsætte søde kartofler som fritter i stedet – bestemt ikke dårligere! 

Se også: Opskrift på bagte søde kartofler med fyld

Quinoa bowls

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

5 Comments

  1. Pingback: Græskar quinoa bowl | CopenhagenByMe

Write A Comment