En god bolle med smør og ost. Det er bare så nemt, dejligt fyldigt og altid lækkert. Og hvis jeg en enkelt gang skal have noget andet til morgenmad end vafler, må det være sådan en hapser, der stor øverst på listen. Fra Naturbageriet, Meyers Bageri eller Brødflov (hvis man er på de kanter). Og hvis jeg er der hjemme: broccoliboller, kernevafler med ost eller mine nye favoritter: squashboller med hytteost.

De blev lavet for første gang i starten af denne uge, og jeg har nærmest ikke spist andet derhjemme siden. De er bastante, svampede og mættende og så synes jeg faktisk, de er bedre end broccolibollerne, fordi de minder mere om en traditionel bolle og fordi alt pålæg klæ’r dem. Og behøver jeg sige, de er uden mel, men med grøntsager i stedet? Ekstra plus!

Boller uden hvede og sukker med ost.

Squashboller (low carb) med skyr og hytteost, 10-12 stk

1  squash (ca. 2-3 dl revet)
3 æg
1 dl skyr
1 dl hytteost
5 spsk loppefrøskaller (HUSK)
1,5 dl hasselnødder og valnødder
0,5 dl hørfrø
0,5 dl solsikkekerner
0,5 dl græskarkerner
0,5 dl sesamfrø
1 tsk bagepulver
1-2 tsk salt 
Topping: sesam, birkes eller/og græskarkerner

Riv squashen på et rivejern i fine strimler, bland strimlerne med æg, skyr, hytteost og loppefrøskaller og rør godt rundt.

Blendt nødderne til mel i en blender eller løghakker og tilsæt melen til dejen sammen med kerner/frø, bagepulver og salt. Rør rigtig godt rundt og tag gerne dejen ud af skålen og ælt den på borden som ved traditionel bolledej, selvom den her kan være lidt mere klistret.

Lad dejen stå i 10 minutter og tænd ovnen. Når hævetiden er færdig former du 10 boller, gerne med våde hænder, placerer dem på en bageplade og drysser med lidt salt og sesam/birkes/græskarkerner og bager dem ved 180 grader i 25-30 minutter eller indtil overfladen og bunden er gylden – de må gerne være godt bagt.

Lad dem afkøle, så konsistensen bliver fast og servér med smør, ost, hummus, pesto osv. Perfekte madpakke-boller i øvrigt!

Se også: opskrift på sunde broccoliboller 

Boller med squash sammen med avis og viskestykke. Blå tallerken fra genbrug og blomst

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

13 Comments

    • Hejsa. Det er de virkelig også 🙂 Jamen 2-3 dage går i hvert fald fint. Jeg plejer at fryse halvdelen ned ca. og så tage dem op igen løbende. Så er der altid friske boller 😉 Kh Camilla

  1. Pingback: Low carb gulerodsboller med hytteost | CopenhagenByMe

  2. Pingback: Lækre squashboller m. Skyr og hytteost | Bolsjehytten

  3. Blev dine meget våde indeni? Jeg synes de bliver ved med at være våde, uanset hvor lang tid jeg bager dem

    • Hej Anna, nej det gør de ikke. De bliver helt perfekte. Du putter loppefrøskaller i også, ik? Du kunne evt. prøve med lidt mindre / ingen skyr – det burde løse problemet 🙂 Kh. Camilla

  4. Hvor mange grader sætter du ovnen på?? Med eller uden varmluft?? Skal man vride squashen så der kommer mindre væde med??

  5. Undskyld, jeg har fået øje på hvor mange grader. Men kan du ikke give en vejledende grams angivelse på hvor meget squash?? Jeg køber squash på landet, og de er STORE. Så jeg vil gerne vide ca hvor meget der skal bruges.

    • Camilla Reply

      Hej Heidi, godt du fandt graderne. Og jo, selvfølgelig. En lille squash som vejer et sted mellem mindst 250 gram og max 300 gram. Du kan godt vride squashen lidt for en sikkerheds skyld, men det har indtil videre aldrig været nødvendigt for mig. Rigtig god fornøjelse og lad mig høre, hvordan det går ;o)

      • Heidi Ernst Reply

        Du gav mig gram på en lille squash, men i din opskrift står der en stor squash, hvor mange kilogram er det ca???
        Jeg har nok kommet alt for meget squash i, for de var virkelig våde indeni og de faldt sammen under bagningen.
        Men jeg er frisk på at prøve igen, hvis jeg lige får en mængdeangivelse?!?!!

        • Camilla Reply

          Hej igen Heidi. De squash jeg plejer at kunne få vejer max 300 gram. Hvis du vil, kan jeg prøve at lave dem igen, så snart jeg får tid, og angive præcis vægt i gram i opskriften 😉 Kh Camilla.

  6. Hvis man nu ikke har loppefrøsskaller kan man så undlade? Eller bruge noget andet?

    • Camilla Reply

      Hej Johanne, loppefrøskallerne er med til at binde væsken og uundværlige, når man bager uden mel. Men et alternativt kunne være, at du puttede 3 dl mel i i stedet 😉

Write A Comment