Har du set, at Instagram igen har fået en ny funktion, der gør det lettere for dig at engagere med dine følgere (og omvendt)? 

Sig go’daw til den nye “Instagram chat sticker”

Den helt nye chat sticker giver dig nemlig mulighed for at invitere dine følgere til at tilslutte sig en chat, du opretter, på et givent emne du synes, er relevant eller interessant. Du kan altså diskutere niché-emner i et selvvalgt lukket forum og finde folk, der deler dine interesser og gerne vil mødes virtuelt. Måske kan du endda invitere eller arrangere events med andre, der deler samme hobby og få jeres relationer offline?

Chat stickeren giver dig og dine følgere mulighed for at engagere med hinanden og networke på kryds og tværs. Du kan derfor være med til at skabe helt nye og interessante communities mellem dine følgere, som muligvis ikke var opstået på anden vis. 

Jeg spår, at chat stickeren kan være med til at åbne op for mange små, nye communities. Nu skal det selvfølgelig lige testes ordentlig af, men potentialet er der, om ikke andet. For når alt kommer til alt, virker det til, at det mest er fantasien, der sætter grænser med henblik på brugen af den. 

Det kræver dog liiige lidt tilvænning i starten, ikke mindst pga. godkendelsesproceduren ift. hvem der skal være med i chatten (se mere under “se og udvælg hvem der skal med i chatten”).

instagram chat sticker - før og efter

All in på Instagram? Hop med på mit Instagram kursus: Instagram Akademiet

Sådan fungerer Instagram chat sticker:

Tilføj et billede til din story: 

Upload et billede til din story, som du vil normalt ville gøre. Her er det selvfølgelig bare vigtigt, at du tænker over, hvilket billede der vil passe bedst med den tråd, du ønsker at starte med dine følgere. 

Vælg chat stickeren: 

Tryk på det ikon, hvor du normalvis også finder location stickeren, meningsmålinger og “stil mig et spørgsmål”. Blandt dem finder du nu også chat stickeren. Når du har lokaliseret chat stickeren trykker du på den. Herefter navngiver du din chat. Det kan være alt lige fra “hvem vil drikke rosé på tirsdag”, “Bedste bøger til sommerferielæsningen”, “Inspiration til hvordan man ikke dræber sine planter” og nogle mere virksomheds-relaterede emner som: “hvad skal vores nye produkt være?” “fokusgrupper søges”. Osv. You get the point. Når chatten er navngivet, er du klar til at poste den på din story. Hurra!  

Se og udvælg hvem der skal med i chatten: 

Før du kan starte chatten, skal du klikke dig derind, hvor du plejer at følge med i, hvem der har set dine stories. Herunder vil der nu også være en liste over de følgere, som ønsker at være med i chatten. 

Alle kan i princippet deltage i din chat – men kun hvis den, som har startet chatten, vælger det! Det ser jeg både fordele og ulemper ved.

Det kan være en anelse besværligt og tidskrævende, at skulle godkende de enkelte forespørgsler når du starter den OG resten af de 24 timer den ligger online på dine stories. Du skal altså både koncentrere dig om at skabe god dialog inde i tråden og følge med i snakken – samtidig med, at du skal holde øje med om der kommer nye anmodninger, så der ikke er nogen, der bliver overset. Og hvordan udvælger man på kort tid blandt mange anmodninger og profiler, hvem der skal med og ej? Og hvad med dem man så ikke lukker ind?

En klar fordel er selvfølgelig, at du sikrer, at Onkel Gert ikke er med i tråden, om hvordan kvinder får bedste resultater med hårfjerning eller pludselig melder sin ankomst til tirsdags-rosé. 

Klar, parat – chat!

Når du har valgt, hvem der skal sluses ind i chatten og godkendt dem, klikker du bare på “start chat”. En gruppe chat er nu oprettet i din DM og du er klar til at sende din første besked til dit nye mini community. 

Protip: 

Det er også muligt KUN at gøre chat stickeren synlig for en gruppe udvalgte. På den måde er du fri for at tilkendegive dit spørgsmål eller din invitation til alle dine følgere. Hvis du f.eks. har interesse i at holde det en kende mere privat. Det gør du ved KUN at poste din story til “nære venner”, når du udgiver den.

Ideer til vinkler der kan aktivere dit community (eller private netværk) med chat-stickeren:

Til private formål:

“Hvem vil med ud/i biografen/på museum mm. i weekenden?”
“Tips til Budapest, Paris, Skagen osv.
“Bedste bøger til ferielæsningen”
“Inspiration til hvordan man ikke dræber sine planter”

Til professionelle formål: 

“Hvad skal være vores næste produkt?”
“Har du tidligere brugt vores produkt/service”? (Aktivering af stamkunder)
“Hvilket indhold vil du se mere af her på profilen”
“Fokusgrupper søges”

Læs også: 5 tips til repost med (god!) stil på Instagram

instagram-chat-funktion

LAD OS CHATTE VIDERE PÅ INSTAGRAM HER!

2 Comments

Write A Comment