København - planlægning

skaermbillede-2018-11-16-kl-12-05-48

“Hvordan når du ALT det?”
“Du har virkelig flere timer i døgnet end de fleste!”
“Hvor får du dog alt det overskud fra?”

Det er et par af de sætninger, jeg hører rigtig, rigtig tit. Og jeg må indrømme, at jeg først bliver en smule stolt, når nogen siger det. Fordi jeg lægger en stor ære i at sætte en masse projekter i søen og er glad for, at andre oplever de små sejlende projekter. Men samtidig får jeg en lettere dårlig smag i munden. Giver det andre urealistiske forventninger til dem selv? Og slapper jeg nu nok af?

Jeg kan godt forstå, hvis det indimellem kan se ud som om, jeg har alverdens tid og overskud – og bare fyrer derudaf helt uden problemer.  Men sådan er det naturligvis ikke.

Alt det jeg IKKE når!

Jeg har tænkt lidt over, hvorfor det virker sådan, og jeg er kommet frem til, at jeg ikke udretter mere end andre. Jeg udretter bare nogle andre ting. Jeg lægger fokus på det, der optager mig, og så sænker jeg ambitionerne på andre områder.

Så derfor tænkte jeg, jeg ville lave en serie herinde på bloggen. Hvor jeg forklarer lidt om alt det, jeg IKKE når, eller som jeg får hjælp til. Jeg har det nemlig sådan, at jeg hellere uddelegerer nogle ting og betaler andre for at gøre det, de kan gøre MEGET bedre end jeg. Og jeg så selv fokuserer på det, jeg selv er god til og uddannet til. Så jeg bruger mere tid og tjener flere penge på det – til at betale de ekstra udgifter for.

Snyder jeg egentlig?

Så sig HEJ til min nye: “Sådan snyder jeg mig til mere tid”-serie! 

Når jeg skriver “snyder” er det jo egentlig ikke, fordi jeg synes, det er snyd. Men fordi jeg har indtryk af, at det indimellem opfattes som snyd. Eller i hvert fald er “at springe over hvor gæret er lavest”.  At vi her i Danmark har lidt en opfattelse af, at det med at få andre til at gøre ting kan være lidt tys-tys eller endda tabu.

Vi skal selv gøre rent, vi skal selv ordne vores privatøkonomi, vi skal selv fikse alverdens praktiske ting i hjemmet og vi skal endelig ikke få andre til at passe vores børn. (Okay, den er brændfarlig, det ved jeg godt. Og her kan der selvfølgelig være flere nuancer og en svær balance ift. hvor meget, man får dem passet osv. Men jeg håber, du forstår, hvad jeg mener.)
Det er som om, der er en forventning om, at vi bare skal være gode på alle områder. Og nå det hele.. Men sådan er vi jo ikke indrettet. Det kan vi jo ikke leve op til i den moderne komplekse verden uden at få stress!!

Collagen DaLashes til eyelash extensions

Det der makeup skal bare virke! 

Min første dosis “snyd” handler om udseende, og hvad jeg gør for at se præsentabel ud til hverdag. Jeg har altid følt mig lidt anderledes på det område. Fordi jeg ikke går op i – og slet ikke gider tale om – make-up, skønhedstips, nyeste mode mm. Og hvordan det så end hænger sammen, så er jeg faktisk ret forfængelig. Jeg vil gerne have det, der virker. Jeg vil gerne spise og bruge det, der er godt for min krop. Jeg vil også gerne se frisk og velplejet ud, og det er vigtigt i den branche, jeg er i. Men jeg er ikke typen, der sætter nyder at sætte mig ind i det, kan lave en flot omgang “smokey eyes” eller alt det der seje noget. Jeg er heller ikke typen, der glæder mig til at komme til frisøren mm. Det skal bare overstås, så jeg kan nyde resultatet!;)

10 timer om måneden – bare på mascara??

SÅ derfor: skønhedspleje. Det er noget, jeg tager op her i første indlæg. Jeg prøver jo at sænke mit forbrug både med tøj og cremer mm. Så jeg kun har det yderst nødvendige. Men når jeg gør, er det ofte online, hvor jeg kan få et hurtigere overblik over, hvad der er tilgængeligt. Derudover har jeg tidligere fast fået fikset mine negle, og i år har jeg prioriteret at få eyelash extensions. Altså kunstige vipper som med en ufarlig lim sættes på mine egne vipper, så de ser mørkere og længere ud og bliver en erstatning for mascara. Så kan jeg se præsentabel ud og spare tid og kropumulige stunder på badeværelset om morgenen, når mascaraen driller. Eller når den drøner ustyrligt ned ad kinderne om kap med egerne på cyklen på vej til et møde eller andet.

Jeg har regnet ud, at jeg i gennemsnit bruger 20 minutter på at tage mascara af og på dagligt. Ganger man det med 30 (dage) og dividerer med 60 er det altså ialt 10 timer, jeg om måneden bruger. Bare på det! Jeg er ikke vildt dygtig til det, og så bliver jeg langsom. Det besluttede jeg mig for at ændre på. I sommers inden jeg skulle på Heartland Festival ville jeg prøve eyelash extensions for at kunne køre den der henslængte “jeg står bare lige op og tager over og hører musik”-festivalsstil.

eyelash extensions hos Copenlashes. Collagen DaLashes til eyelash extensions

Naturlige eyelash extensions hos Copenlashes på Østerbro

Jeg tog til Copenlashes på Østerbro, meget tæt på hvor jeg bor, og var vildt glad for oplevelsen. Ikke bare fordi ejeren Natascha er sådan en sød og passioneret iværksætter. (I skulle se hende i sidste uge, da jeg var forbi. Hun havde været på forskellige kurser og seminarer og var SÅ inspireret ift. at tage alle de nye trends og metoder til sig og give videre til sine kunder, at hun var nærmest helt i ekstase, hehe!) Hun er også ærlig og har en meget ærekær tilgang til sin forretning: hun vil ikke lave løsninger, hun ikke tror på (f.eks. vippeløsninger som dine vipper ikke kan holde til), og så har hun en grøn tankegang med sine “øko lashes” behandling. De produkter hun forhandler, DaLashes, er desuden vildt lækre, naturlige og uden parabener og andet halløj.

Jeg er gået hos Copenlashes  i noget tid og betalt af egen lomme, men da vi så en dag kom til at snakke om hendes forretning, de kunder der kommer hos hende mm., kunne jeg se alle de gode historier og aspekter, der er i hendes forretning. Så til sidst besluttede jeg mig for at lave et samarbejde med Copenlashes og skrive lidt om det herinde og starte det nye emne på bloggen.

For mon ikke der er andre kvinder end mig derude, der heller ikke har mascara øverst på deres prioriteringsliste?

Magien sker, mens du tager en powernap!

I hvert fald fortæller Natascha mig, at mange af hendes kunder er kvinder, som egentlig ikke gider bruge tid på makeup osv., men stadig gerne vil se godt ud i hverdagen. Det er meget naturlige kvinder med en travl hverdag, som ikke gør det for at “dulle sig op”, men have en helt klassisk og diskret hverdags makeup. Og det er Natascha virkelig ekspert til at få til at ske. Hun er virkelig nede på jorden, rar og rolig.

I stedet for at bruge 10 timer, plejer det at tage absolut max 2.5 timer (en opfølgning hver 3. eller 4. uge er kun ca. en time). Og i stedet for at stå og svede foran spejlet om morgenen, får jeg en lille lur, mens Natascha arbejder. En MEGA god undskyldning for en lille powernap på en travl dag. Og tænk alt det spild af servietter mm., jeg sparer ved ikke at skulle rense makeup hver aften!

planlægning som iværksaetter og eyelash extensions

Planlæg – og spar penge (tid!)

Eneste jeg så gør, før vi ses til behandling igen, er, at jeg renser øjnene i et renseprodukt fra DaLashes med bl.a. collagen til øjenområdet – og redder dem med en øjenvippekam. Natascha går nemlig meget op i pleje af vipperne og i, at dine egne vipper ikke skal ødelægges (tak for det!) Jeg har før et par enkelte gange været på et, i øvrigt meget dyrere, Eyelash extensions-sted i indre København, som ikke skænkede dette en tanke, så det synes jeg også siger noget om Nataschas kvalitetssans.

Som jeg har researchet mig frem til, har Natascha også ret gode priser på markedet. Mellem 375 kr. – 895 kr. Alt efter om det er et nyt sæt eller en opfølgning. Se alle priser her. Og for mig kan det klart betale sig at spare al den tid, ca. 8 timer om måneden og bruge på min egen forretning i stedet. Eneste man lige skal være opmærksom på, er at man skal have et godt planlægningsgen. Natascha er nemlig tit fuldt booket flere uger frem, så sørg for at bestille i god tid! Jeg glemmer indimellem at få booket næste tid, og det kan blive kritisk (på den i-lands agtige måde), hvis man står og skal til noget og må tage afsted med kun et par vipper tilbage.;)

Det her var jo kun én lille ting af de mange ting, som jeg gør for at frigive tid til det, jeg er bedst til (og give andre mulighed for at gøre det, de elsker mest).

…Jeg vender klart tilbage med flere herinde, hvis der er stemning for det!

Hvis du også “snyder” i ny og næ, så del endelig dine tricks i kommentarfeltet!;)

 

6 Comments

 1. Ej hvor fedt! Jeg er allerede fan af din lille serie. Det med vipperne skal prøves!

  • Camilla Reply

   Tusind tak Karina. Det er jeg virkelig glad for at høre. Så vil jeg da se om ikke jeg kan skrive mere i den dur. Noget du selv oplever problemer med at finde tid til?

   Og jah, helt sikkert. Lad mig høre hvis du kommer afsted – og hvad du synes!!;)

   Kh Camilla

 2. alberte stengaard Reply

  Go serie søde!!
  endelig flere af dem!
  Må lige ind og glugge på hendes hjemmeside 🙂
  Mit bedste tip, rester fra Maria 😉

  go dag, kram herfra

  • Camilla Reply

   Tusind tak Alberte. Så må jeg lige lægge hovedet i blød ift. næste “afsnit”. Ej jeg har allerede så mange mulige follow ups, så det handler da bare om at komme i gang! 😉 Og ja gør lige det og skriv endelig hvis du har spørgsmål. Som beskrevet har jeg gået hos hende “helt frivilligt” i et stykke tid inden vi lavede det her samarbejde. Og GOD idé. Betyder det at der ER gode rester i dag? Det glæder jeg mig i så fald MEGET til!!

   Rigtig god dag til dig også! 🙂

   Kh Camilla.

 3. Genialt! 🙂 Alene muligheden for en powernap ville være argument nok for mig til at besøge det sted 🙂

  • Camilla Reply

   Hahaha, ja ik’? GOD grund til at stikke væk fra hjemmet og få en powernap “ude i byen” 😉

Write A Comment