Hipster brød-krigen er for alvor over København. Steder der laver kvalitetsbrød, ofte øko, ofte simpelt, og ofte virkelig hypet. Det startede for et par år tilbage med Mirabelle på Nørrebro. Så kom Juno The Bakery og nærmest sprang skalaen for, hvor hypet noget kan være. Så gik Andersen & Maillard ind i kampen med deres espresso glaze-croissanter, og nu har også xx lagt sig an med Nougat-croissanter. Og i mellemtiden er det så Lille Bakery på Refshaleøen, der er blevet stedet, som folk valfarter til og deler skønne moments fra. Ikke mindst pga. sit enormt store “perfekte Instagram-billede potentiale”

(Konstant lang kø er der dog stadig også hos Juno…)

Lille Bakery på Refshaleøen

Mens jeg ikke er så imponeret over Andersen & Maillard (jeg skal lige forbi endnu engang, inden jeg helt kan tage stilling og udtale mig), var jeg i sidste uge igen endelig forbi Lille Bakery. Og med sådan en hype føjer jeg føler det som min pligt at skrive lidt om, hvad jeg synes. Fordi er det hypen værd? Desuden er der nogle ting, der virkelig overraskede mig på mit besøg.

Tilfældig hipster-hygge møder new yorker-stil hos Lille Bakery

1. Først og fremmest. Ja, her er pænt! På den der rigtig hipster-agtige “alt står helt tilfældigt og ser samtidig helt fantastisk ud”-måde. Der er lidt visne planter rundt omkring og ting, som står ret rodet, men det passer ligesom bare ind i det store billede. Den flotte autentiske disk, hvor man kan se alle kagerne – kombineret med den store ovn hvor de nybagte sager kommer direkte ud af, skaber hygge og hjemlig charme. Og samtidig er der en hip new yorker-stemning med et niveau lige over “køkkenet”, hvor man kan sidde og nyde sin mad. Ligesom man kan sidde ved langbordene lige foran disken, som vi gjorde, da vi var forbi.

indretning på Lille Bakery

2. Udvalget er meget beskedent, så hvis du er typen, der har svært ved at bestemme dig, er det her perfekt. Du kan vælge mellem et overvejende vegetarisk udvalg; et par forskellige toasts, en salat og en ægge-ret, nogle salte madbrød og dagens kager. Og i stedet for klassisk croissant og kanelsnegle, er signaturkagen her noget så retro-agtig som en berliner. Men dog en helt unik berliner – i lyserød og med forskelligt fyld lige fra lemon curd og bærcreme til chokolade.

Lille Bakery bageri på Refshaleøen - copenhagenbyme

Det overraskede mig mest..

Ift. bedømmelse af maden må jeg lige nu dele min begejstring over noget, der ikke umiddelbart har noget med bagerier og brød at gøre. Nemlig deres SALATER! Jeg nuppede dagens salat som bl.a. var med rødbede, fennikel, græskarkerner, linser og dild, som smagte helt fænomenalt godt. Og så kun til 60 kr. for et portion med brød til. Det synes jeg er sådan en sindssyg god og fair pris, som man nærmest ikke engang kan få det for i 7 Eleven. Jeg betalte ekstra for noget pesto til brødet, og det kan virkelig anbefales! Min søde frokostdate Cecilie fik burrata/tomat-toasten, og av den så virkelig også god ud. Og var det efter sigende også. Også berlineren var hun stor fan af. Selv er jeg ikke så meget til “friture-kager”, men tænker nu alligevel den skal smages næste gang.

Betjeningen vi fik var fin – ikke sådan hjertelig, men heller ikke dårlig. Det virker til, at der er run på og måske ikke så meget tid til den enkelte kunde, men sådan er det jo ofte på et bageri. Der er godt med siddepladser, og jeg tænker at det her er det oplagte sted til et uformelt og afslappende frokostmøde. Selvom det jo ikke lige er altid man er på Reffens kanter, når man lige hurtigt skal mødes til forretning eller fornøjelse. Men dejligt at der kun bliver flere og flere ting, som er værd at køre til den lille skønne ø efter..

Mad / menu med frokost - salat på Lille Bakery

Lille Bakery
Refshalevej 213 A
Åben onsdag til søndag fra 08:00-18:00

Følg med på Instagram: @copenhagenbyme 

Læg ogsÅ: Restaurant Mission har afgjort en grøn mission

Write A Comment