Madonna, David Beckham og Barack Obama har det. Og på dansk jord; Peter Falktoft, Christiane Schaumburg-Müller og et par andre har det.  Det der lille blå “v -tegn” ud for Instagram-profilen, som ser så smart og fancy ud, og som bogstaveligt talt er en blåstempling. Et verificeringsbadge på Instagram som bevis på at du er autentisk, ægte og ja – godkendt profil! Ikke mindst fordi netop de store personligheder har større risiko for at blive efterlignet af brugere, som udgiver sig for at være dem. Med verificeringsbadge på profilen ved du, at der er tale om den ægte vare.

Så sent som i dag så jeg faktisk en bolig-instagrammer blive efterlignet på platformen. Jeg troede vitterligt det var hende, indtil jeg så, at denne profil kun havde 5 følgere, og jeg ved, at hun har omkring 50.000. Det viser, at det reelt er et problem med de efterligningskonti.

Nu er det så sådan, at Instagram har åbnet op for, at andre som ikke er verdens- eller landskendt (måske) også kan få den lille blåstempling. Instagram har søsat en række initiativer, som skal gøre platformen mere sikker og autentisk, og som noget nyt kan man nu også anmode om verificering.

Uden vi endnu ved, hvor mange de rent faktisk giver dette verificeringsbadge til, så vidner initiativet i hvert fald i den grad om, at man vil belønne dem, som rent faktisk har en fanskare, er ægte indflydelsesrige profiler og i højere grad er gået til kamp mod de mange spam-profiler og købte likes, kommentarer og følgere derude.

verificeret på instagram

Betingelserne for verificeringsbadge på Instagram

Det her har Instagram  netop selv skrevet om muligheden for at få verificeringsbadge på Instagram;

… The blue verified badge is an important way for you to know that the account you are interacting with is the authentic presence of a notable public figure, celebrity, global brand or entity. Today we are enabling a new way for accounts that reach large audiences and meet our criteria to request verification through a form within the Instagram app.

Så kan man så selv lige overveje, om man synes, at man hører i den kategori, hehe. Umiddelbart tror jeg stadig det er rimelig svært at blive. Ikke nok med at ens profil skal være offentlig, have billede, ordentlig bio og autentisk og personligt indhold, den skal også være bemærkelsesværdig. Intet mindre! Og være nævnt i diverse nyhedsmedier, som ikke er betalte. Mit gæt er, at det ikke er så mange, og første og fremmest de berømtheder, som endnu ikke har blåstemplingen, der får den. MEN at alle kan anmode, er da i hvert fald mere demokratisk. På papiret. Og så kunne man jo håbe, at det kan være med til at stoppe de mange fake konti rundt omkring og alle dem, der køber sig til følgere og likes og/eller indgår i diverse robot / powerlikes-systemer mm. De hører bare IKKE hjemme derinde.

Jeg har selvfølgelig anmodet om muligheden med det samme, og så må vi se, hvad de siger. Vil du også? Sådan gør du (OBS! Vær opmærksom på, at det ikke er alle profiler, der har muligheden for at anmode endnu. Det bliver rullet ud løbende, og det ser ud til, at det kun er iOS-brugere, der har muligheden indtil videre.)

Verificeringsbadge på Instagram

Sådan anmoder du om verificeringsbadge på Instagram:

  • Log ind på Instagram og gå ind under”indstillinger”
  • Tryk på “anmod om verificering” (hvis du har muligheden endnu)
  • Tjek at det er dit brugernavn der står angivet og udfyld herefter fulde navn samt vedhæft ID i form af eksempelvis pas eller kørekort. (Jeg valgte pas).
  • Tryk på send og afvent.

Dette er i øvrigt også muligt på Facebook, hvor du også kan anmode om verificering under din sides indstillinger (igen: hvis du da har muligheden endnu).

OOOOG…. Bliver du verificeret? Lov mig at du deler det nedenfor i kommentarfeltet. 😉

Læs også: 5 tips til repost med (god!) stil 

 

Write A Comment