København bugner at lækre muligheder i år, hvor vejret er så sindssygt godt, og vi derfor kan tage alle byens muligheder i brug. Sidste weekend havde jeg en formidabel grøn oplevelse. Green Island of CPH hedder byens nye grønne ø lige ved den nye “Bølge” ved Kalvebod Brygge. Jeg er så vild med konceptet!

Flydende café med grøn indretning

Èn ting er, at man har lavet den her “flydende café” langs vandet. Det er jo i sig selv en lækker idé. Men derudover har man altså også skabt den i en grøn og bæredygtig ånd. Den er lavet i træ og udstyret med masser af planter, og på menuen ser man også tydeligt, hvilke tanker der ligger bag; økologiske vine, øl, cocktails med friske krydderurter fra egen have mm. OG så er der også pizza med bunde fra lækre Behov i Nordvest. Intet er tilfældigt udvalgt på den flydende oase, er jeg ret sikker på.

kaffe på green island of cph

cappuccino med havremælk

BÆREDYGTIG MENU HOS GREEN ISLAND OF CPH

Vi kom først på eftermiddagen, og jeg lagde ud med en virkelig lækker cappuccino på havremælk (havde jeg bestemt ikke regnet med at finde på det lille sted. Men det siger også noget om stedet.) Herefter bestilte vi to glas økologisk hvidvin som gav lyst til en lille snack. Vi bestilte derfor en vegetarisk pizza med gedeost, figner, rødløg og balsamico (der er også en vegansk på kortet). Der var virkelig lang ventetid, så vi nåede at drikke vinen, inden den kom. Til gengæld var det under jazzfestivalen, så der var live musik og det vildeste solskinsvejr at muntre sig med undervejs. Så kan man ligesom ikke brokke sig, vel?

Der var tydeligvis lidt forvirring i den engelsktalende bar, og at de havde svært ved at følge med. Indimellem måtte de holde lidt “pizzapauser”, så stenovnen og dej udrulningen lige kunne følge med. MEN de åbnede først her d. 1. juli, så de skal jo også lige ind i det hele og få nogle gode rutiner.

green island of cph på Kalvebod Brygge

perfekt staycation i København

Pizzaen kom og var super lækker. Lidt mere fyld havde ikke gjort noget, men det smagte vildt godt, og portionen var perfekt at dele to personer til en let frokost. Alt i alt sad vi virkelig og nød livet blandt grønne planter, glade mennesker (“øen” var helt fyldt fra vi kom, til vi gik), skøn jazz og ren chill-stemning.

pizza fra Behov på Green Island of CPH

En helt igennem perfekt lørdagsudflugt til dig, der holder staycation her i København 😉

OBS! Der er ikke skygge andre steder end i baren. Det kan altså blive temmelig varmt, så husk solcremen – og hatten!

Green Island of CPH
Kalvebod Brygge 9
Åbent alle dage fra 10-22.
Læs mere på deres hjemmeside.

Læs også: Acacia på Frederiksberg er helt fantastisk!

weekend i København sommerguide: green island of CPH ved Kalvebod Brygge

2 Comments

    • Camilla Reply

      Velbekomme Johanne. Så dejligt med alle de grønne oaser der skyder op!;) Håber du nyder sommeren. Kh.

Write A Comment