saml skrald i naturen og rejs mere bæredygtigt i hele verden

skaermbillede-2018-07-13-kl-14-02-46

Skrald i naturen. ÆV… det er bare ÆV!  Jeg husker, at jeg som barn i 80’erne indimellem smed skrald ud af vinduet på motorvejen på vores lange bilture Danmark rundt. (Vi havde familie i alle mulige byer og holdt altid (som i ALTID) sommerferie i Kollund lige ved Tyskland) Vildt at tænke på nu. Godt nok var jeg barn, men alligevel…

Det virker dog til, at flere bliver bevidste om, hvordan vi opfører os, og at skrald i naturen ikke er noget, “man bare lige smider”. Det ville da være SÅ dejligt, hvis vores mindset er i gang med at ændres på det punkt.

Men hvad siger I til at vi tager det til næste skridt… og samler 10 skrald i posen?

Også når vi rejser?

Jeg ved godt, at det måske ikke er det mest sexede, man kan lave. Men det kan faktisk ende med at være en ret fin aktivitet på gåturen, løbeturen eller på andre tidspunkter, hvor man lige har 5-10 minutter. Indimellem skal man bare lige sparkes i gang med det, ik’? Selv blev jeg udfordret af yndlingsrejseselskabet Yaneeda.com, som netop har lanceret deres nye rejsekoncept; “10skraldiposen“, der skal få folk til at rejse mere bæredygtigt.

Filosofien er, at ingen kan gøre alt, men at alle kan gøre noget (ELSKER det motto!!)og derfor sender de som noget nyt (nedbrydelige) skraldeposer til deres gæster på de hårdtplagede destinationer som Bali, Sri Lanka og Vietnam osv., så de kan samle skrald, når de lander på rejsemålene. Sejt ikke?

 

Her er, hvad der er blevet uddelt – og samlet op indtil videre rundt omkring på deres destinationer:

10SKRALDIPOSEN

Og det er kun lige gået i gang. Spændende at se hvor den landet om et års tid…

10 skrald i posen på kun 10 minutter

Jeg har før samlet skrald op rundt omkring og f.eks. svømmet med skrald i bikinien, da jeg var på Gili og Bali. Men det der med at sætte sig et mål og samle 10 skrald op på én gang var ny. Så på (endnu) en solrig aften tog jeg over i Fælledparken og samlede ind. Jeg var lidt spændt på, hvor lang tid det ville tage mig at finde 10 stk., men kun få sekunder efter, jeg var trådt ind i parken, lå der (desværre) en kinabox frit fremme, som nogen bare lige har efterladt. Kort efter fandt jeg en juicebrik, plastik fra diverse produkter, pose fra Lagkagehuset, og da jeg “besøgte” en lille afkrog af parken var der jackpot for alle pengene. Altså med kæmpe minus foran. For det var altså dåser og flasker, der flød overalt. Det skrald, som tager allerlængst tid for naturen at nedbryde.

skrald i naturen; lad os gøre en forskel sammen

SÅ lang tid tager det at nedbryde bare én flaske!

Ja faktisk tager det op mod 1.000.000 år at nedbryde glas og flasker. Det er jo helt sindssygt! Dåser tager 500 år, så mange mindre, men stadig aaaalt for mange. Jeg fik fyldt min pose fra Yaneeda.com op og dumpede de 10+ stykker skrald i skraldespanden. Og hold nu op en tilfredsstillelse at vide, at man nu redder naturen for den hårde fordøjelsesproces. Jeg delte samtidig som inspiration hele min tur på Instagram og var så glad for den respons og de input, jeg fik. Så mange af jer derude går virkelig op i det her! Nogen skrev, at de/I ofte samlede skrald op på løbeture, og en masse ville gerne have en pose, så de/I også kan samle skrald i deres sommerferie. Det gjorde mig simpelthen så glad. Så nu er der skraldeposer på vej til alle. Og jeg fortsætter helt sikkert jagten både ude og hjemme.

OG jeg ved nu også, at der er en fin reminder fra Yaneeda.com,  hvor end jeg kommer i verden. For JA jeg er klar til at tage det ansvar, som andre ikke kan (endnu). Når det er noget, der plager naturen i så høj grad. Og indimellem har jeg altså brug for et lille skub og en reminder. Også når jeg er på ferie!

Er du med på at tage udfordringen op? Med 10 skrald i posen? Hvis du bruger hashtagget #10skraldiposen, sidder jeg klar til at følge din rejse og give et kæmpe highfive og et like med på rejsen. 

Og husk nu! Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. 💚

——————————————————————————————————————————————————-

LÆS OGSÅ: Mit plastik-forbrug har taget overhånd!

Følg mig på Instagram her

saml-skrald-10-skrald-i-posen

Write A Comment