Rygterne har sværmet i noget tid, men i sidste uge blev det en realitet; Instagram lancerede IGTV.  En video-platform som skal tage kampen op med YouTubes annoncekroner og i højere grad sikre, at brugerne bliver på Instagrams kanaler, frem for at swipe væk til andres. F.eks. YouTube!

Instagram tilpassede sig markedet (og kopierede snapchat) med stories, og nu går man altså endnu mere ind på videoscenen med IGTV, hvor man kan dele videoer som er op til en time lang. Og hvad er så det umiddelbare indtryk?

IGTV app

IGTV – første indtryk:

Det gode:

 • Jeg synes egentlig, det er smart tænkt, at IGTV har sin egen app, og man stadig kan se videoerne fra selve Instagram-appen (du får en notifikation, når en af dine venner har delt en video oppe i højre hjørne. Og hvis man har lagt en video ud på sin profil, dukker der er IGTV-symbol op lige ved siden af Instagram stories highlights under profilteksten.
 • Hvis du i forvejen har fået opbygget en god platform på Instagram, kan det virke uoverskueligt at skulle starte op på YouTube, så her kan du jo så med fordel gå i krig med IGTV. Spørgsmålet er så, om Instagram også på sigt vil give indholdsskaberne en bid af annoncekronerne, som man gør på YouTube..

Det mindre gode:

 • Jeg synes ikke, appen er så pokkers intuitiv eller brugervenlig, som vi kender Instagram for at være. Hurtigt lander man i en strøm af videoer, som det kan være svært at swipe ud af. Der er ikke et lækkert overskud, kategorier mm., og så lander man enten i en eller tilfældig video eller en mærkelig “myrekrig”. Mon ikke det bliver bedre med tiden.

Tips til at komme godt i gang med IGTV:

 • Download appen “IGTV” og opdatér din Instagram-app, hvis du ikke har gjort det endnu.
 • Sæt de rette indstillinger på din telefon, hvis det er den, du optager dine videoer fra. Jeg har sørget for at vælge det, som Instagram selv anbefaler, som er 1080p HD ved 30bps. Du kan redigere dette under –> “indstillinger” og –> “kamera”.
 • Vælg det bedste lys på din video. Det gør du ved at swipe op og ned på selve skærmen, inden du begynder at optage
 • HUSK at din video skal være i vertikalt/lodret format, så enten skal du sørge for at optage den sådan, eller du skal bruge en app til at konvertere den til lodret format. Selv bruger jeg Inshot, som har været min go to-app meget længe efterhånden, når det kommer til videoer – også til stories.
 • Brug evt. en app til at redigere din video efterfølgende. Jeg eksperimenterer med nogle forskellige i øjeblikket og er pt. ret glad for “VideoGrade”. Den har lidt de samme muligheder, som når man redigerer billeder med “exposure”, “temperature” mm. Jeg er også ved at teste “Carve”, “Inshot” og “Videoleap”.

IGTV - Instagrams nye video-platform

VIdeoen er klar – nu skal den deles!

 • Upload din video ved at gå ind på appen og trykke på det store “+” der er til højre over dit profilnavn. ELLER upload din video via desktop og dette link. Endnu en ting der er meget nyt ift. Instagrams normale univers. Her kan man simpelthen også uploade indhold direkte fra computeren.
 • Skriv en tekst på op til 75 tegn i din beskrivelse og NU kommer det smarte; du kan inkludere et link i din tekst, som man kan trykke på direkte og komme til din hjemmeside eller lignende. Lige meget hvor mange følgere man har (i modsætning til swipe-funktionen i stories, hvor man skal have 10.000 følgere). Så her er det bare med at give den gas med gode call to actions.
 • Del din video på andre platforme. Inde fra stories kan du lave et direkte link til IGTV (når du har +10.000 følgere), men hvis du vil dele link i din Instagram profiltekst, på din Facebook-side eller noget helt tredje, kan du kopiere link ved at trykke på de tre prikker ved siden af den mulighed, der er for at like og kommentere din video – og trykke på “kopiér link”.
 • Analysér resultaterne. Jeg håber, der kommer lidt flere insights med tiden og muligheder for at få videoerne bredere ud, men som det ser ud nu, kan du under “vis indblik” se, hvor mange gange videoen er blevet set, hvor mange der synes om og kommenterer og se den gennemsnitlige visningsprocent. Altså hvor længe folk bliver hængende i din video. Jeg tænker at vende tilbage med endnu flere informationer om netop analyse-delen, når jeg har fået testet flere ting af.

analyser tal og indblik på igtv

Find mig på Instagram (OG IGTV) her! 

WORKSHOP I STORIES OG IGTV

Pssst. Har du set at jeg netop har lanceret workshops i bl.a. story og IGTV, tiltrække kunder? Så kan du komme i gang med video på Instagram på en god og effektiv måde!! Læs mere om kurser i IGTV og stories her!

4 Comments

  • Camilla Reply

   Velbekomme Tina, og hvor dejligt at høre. Er du kommet i gang derinde? Du må endelig holde mig opdateret på, hvordan det går. 😉

   Kh Camilla

 1. Christina Reply

  Hej Camilla, jeg har ikke IGTV “knappen” jeg har downloadet IGTV appen, ved du havd jeg skal gøre?

  • Camilla Reply

   Hej Christina, når man ikke har delt IGTV-videoer endnu, har man heller ikke nogen knap. Så med det samme, du går i gang med at dele videoer, vil knappen komme frem på din profil!;)

Write A Comment