Så fik jeg endelig prøvet den nye version af Acacia på Gammel Kongevej. Og hold.nu.op. en suveræn oplevelse! Jeg kunne ikke finde på et bedre sted at skrive om i dag på Mors dag.
Acacia er nemlig ikke bare en “hypet café”. Det er et sted, der er fyldt til bristepunktet med god karma og brede og kærlige smil. Et  bevis på, at der er håb for menneskeheden. Og kreative serveringer på café-niveau.
vegansk og sund morgenmad på Acacia

Vegansk café på Frederiksberg?!

Jeg mødte Alice og hendes mor, som sammen er drivkraften bag cafeen, for første gang i 2016. Det var lige inden jeg skød Københavns første isfestival i gang, og Alice var lige flyttet til byen fra London for at forfølge sit største drøm og gøre noget helt nyt; nemlig starte en is- og kagebutik. VEGANSK vel at mærke. Jeg kan godt nu være ærlig og sige, at jeg var lidt nervøs for, om konceptet ville holde. Hendes kager og issandwich smagte godt på trods af et par begynder-skønhedsfejl, men var københavnerne klar til sådan et sted?

Tiden gik og pludselig opdagede jeg, at der var kommet mad på kortet. Og at deres lille sted var blevet udskiftet med et stort lokale med masser af siddepladser ved siden af.  Lige siden jeg så det har jeg villet forbi og prøve, men da jeg bor langt væk fra adressen, har det været svært. Faktisk arbejder jeg på Gammel Kongevej, men har ikke kunnet lokke mine kolleger med forbi. NU skulle det være. På højhellige Bededag tog min veninde og jeg forbi. Sharp kl. 9 som de første…

Acacia på Frederiksberg

Mad og service på acacia er for vild!

Alices mor var endnu sødere end jeg husker hende. Smilende, åben og sympatisk. Og selvom jeg havde hørt at cafeen skulle være lidt for klinisk indrettet, er jeg ret vild med de lyse omgivelser og de alt for smukke gulv. Vi bestilte en french toast og vafler til deling, og selvom jeg her i bakspejlet nok ville have foretrukket en sød og en salt ret, så smagte det simpelthen bare SÅ lækkert. Jeg er vild med, at man forsøger sig med et sundere bananbrød. Og JA, vaflen kunne i den grad godkendes. 10.000! Perfekt sprød i skorpen, dejlig blød i midten og beklædt med lækkert kokos-is, bær og müsli.

Acacia på Gammel Kongevej

Kaffen er fra The Coffee Collective og en del syrlig. Enten er man til det, eller også er man ikke.  Der er en hel montre med lækre kager, og generelt er der et sundere fokus herinde, hvor hvidt sukker er minimeret og byttet ud med f.eks. dadler og kokossukker.

Det er fantastisk ik? En ung iværksætter, som havde troen på at hun kunne servere lækkert sundt OG vegansk mad til københavnerne. Det kunne hun. Og smukt og forholdsvist sundt ovenikøbet.

Det gør mig simpelthen SÅ glad.

Glædelig Mors Dag!;)

Læs også: 10 måder at spise vafler på!

Write A Comment