2018 skulle være året, hvor jeg ikke skulle shoppe – altså tøj og sko forstås.

Okay allerede nu, når jeg skriver dette her, kan jeg godt høre, hvor svært, det lyder, men stædig som jeg er, har jeg toet på det. Hele vinteren har jeg gået i mit sommertøj – lige fra tynde bukser, buksedragter, nederdele og kjoler. Men med strømpebukser og leggings under. Og – ja, det er faktisk muligt – og nej, det var ikke spor koldt. For det meste.

Nuvel. Blomstrede Ganni-bukser af viskose kan virke vovet blandt snedynger, men heldigvis er strømpebukser af uld opfundet. Jeg har siden teenageårene haft et lettere overforbrug, når det kommer til tøj. Det tror jeg egentlig, vi er mange, der har. Købt en ny top eller kjole hver gang, der var fest eller en ordentlig omgang fra top til tå, når skabet har trængt til fornyelse.

Det vil jeg gerne lave om på. Tøjproduktion er superbelastende for klimaet, og jeg er også kommet til et punkt (er det alderen?) hvor det at have for mange ting giver uro. Jeg havde derfor en mission om ikke at købe nye ting, før det gamle var slidt op – eller virkelig ikke er pænt længere (for slidt til ”Røde Kors”).

Blomstret kjole, grøn sommerkjole - mindre shopping

Når man ser en grøn blomstret kjole

Jeg synes, jeg har holdt godt ud, og det sidste shopping-indkøb, jeg husker, var et par efterårsstøvletter i oktober. Men i weekenden skete det så. Efter endda at have overvundet ”chikke” dage i Paris, faldt jeg i. Jeg skulle holde fødselsdag og som en afholdende alkoholiker, der pludselig knapper en øl op, styrtede jeg rundt på Østerbro og granskede hver tøjbutik. Min nye regel er, at jeg kun må købe noget, som sidder helt perfekt, og som jeg ved, jeg vil bruge i gennemsnit flere gange om måneden.

Og en lang blomstret kjole i den fineste sommerlige farve slog bogstaveligt talt benene væk under mig. Det er så flot, at jeg måtte købe både kjole og nederdel i samme mønster og efterfølgende bestemme mig for at bytte nederdelen. Jeg har ikke fortrudt ift. kjolen – men mit valg forpligter!

Ikke mindst fordi den hverken er bæredygtig, øko eller lignende. Er det bare mig, eller er det stadig rigtig svært at finde smukt tøj som dette i den genre?

Men HEY! Den er grøn og har blomster på – det må da også tælle for noget – ik’? Jeg håber, det er noget, jeg bliver ved med at synes om i laaaang tid fremover. 🙂

lægger du vægt på, når du shopper tøj? Del endelig dine input og tips!

Læs også: The Organic Club; initiativet jeg har ventet på!

2 Comments

    • Camilla Reply

      Tusind tak Marie. Det håber jeg virkelig også. Rigtig god dag!;) Kh Camilla.

Write A Comment