Har du nogensinde smagt sukkerfri varm kakao med ingefær? Hvis ikke – så må du simpelthen prøve denne opskrift. Ikke mindst på en lidt grå dag som i dag, hvor man lige skal omstille sig til regn efter nogle skønne forårsdage.

En dag da jeg lavede hjemmelavede kakao, følte jeg at jeg måtte give mig selv et lille energiboost samtidig, så jeg prøvede at putte en god, stor knold i blenderen. Resultatet var helt fantastisk.

hjemmelavet varm kakao med ingefær og bakke, bog og creme fra Aesop

Og fik jeg sagt, at min opskrift er lavet på havre- eller mandel”mælk” og sødet med dadler?

Herhjemme på matriklen var det et kæmpe hit, og dertil skal siges, at jeg har lavet rigtig mange sukkerfri kopper kakao, som ikke er faldet i lige så god jord. Haha!

Hvis du er en person, som indimellem faster eller prøver at spise mindre om aftenen, er denne drik også en formidabel måde at få lidt flydende forkælelse, men som dessert på en hverdagsaften, gør den sig også glimrende.

Opskriften kommer her:

varm kakao med ingefær, lækre puder, sofa og hygge

Sukkerfri varm kakao med ingefær

2 dl havre/eller mandel”mælk” (eller hvilken slags du nu foretrækker)
1 dl vand
0,5 dl kakaopulver
4 dadler
1 mellemstor knold ingefær (efter egen smag og behag. Jeg foretrækker ca 3-4 cm)

1. Fjern stenene fra dadlerne
2. Fjern skrællen fra ingefæren
3. Kom alle ingredienser i din blender og blend alt godt sammen
4. Kom væsken i en tykbundet gryde og varm op. Kog et par sekunder og sluk for varmen
5. Fordel i 2 kopper – og servér med det samme

Tip – for lidt ekstra luksus så prøv med lidt økologiske skumfiduser fra The Mallows på toppen.

Læs også: 5 bæredygtige favoritter i april

varm kakao med ingefær og hygge i kop fra Liebe og duftlys fra La Bruket

1 Comment

 1. Kære Camilla….

  Uhmm…kakao altså….som jeg skrev til dig på instagram er det virkeligt noget jeg dyrker hverdag og ofte flere gange om dagen…altså…

  Jeg er alenemor til en lille dreng på snart fire og eftersom jeg aldrig har lært at drikke kaffe er kakao på alle måder min go-to……og jeg bruger også ingefær i min ….dog som pulver fordi det er lidt nemmere at blende. Den kakao jeg laver synes jeg dog smager bedst kold eller i hvert fald semi. Jeg laver altid tre-fire glas af gangen og stiller i køleskabet (jeg har ligesom opvask nok:0))
  Min er lavet af kokosmælk (den øko fra anglemark eller fra fakta er de to som jeg synes fungerer bedst), rå kakaopulver, krydderier og så søder jeg den med kokossukker.
  Den er ret nem at fordøje, mætter lidt og går ikke i blodsukkeret…….og vigtigst af alt gør den mig glad hver dag:0):0):0)

  Min opskrift lyder således…

  1 dåse kokosmælk – øko
  6 dl koldt vand
  ca. 25 g rå kakaopulver
  ca. 25 g kokossukker (mere hvis man vil have den sødere)
  1 tsk vanillepulver
  1 tsk kanel
  lidt kardemomme og ingefærpulver (jeg kan godt lide chai smag, hvis ikke kan man bare undlade disse)

  Det hele blendes grundigt med en stavblender eller i en vitamix blender og vupti du har 3 store eller 4 mindre glas kakao ……lige til at drikke og til opbevaring på køl…

  Du kan jo evt. prøve og give mig feed back hvad du synes. Omkring meno har jeg med held forsøgt at tilsætte en stor tsk maca…det kan godt lade sig gøre uden at det smager for meget igennem (er ikke så stor fan af smagen:0/)

  Og for resten…her om en måneds tid skal jeg til kbh hvor jeg skal spise ude alene….Jeg søger et sted hvor det er hyggeligt at spise alene (gerne vegetarisk eller fisk) og hvor man evt kan få et glas vin. Hvor skal jeg gå hen???:0)

  jeg håber du kan bruge det til noget…
  Kan rigtigt godt lide dit indlæg om Anders And…..som du selv skriver er det noget vi alle kender til. Jeg er også en rigtigt mønsterbryder og pænt modsat. At være alene mor er nogle gange virkeligt ensomt…..men bedre end at leve sammen med et menneske, man virkeligt ikke kan lide:0)

  Fortsat god tirsdag til dig….

  Opskriften lyder således

Write A Comment