Instagram Stories er den store dille i øjeblikket, og som beskrevet her kan man nu også samle sine stories i højdepunkter/highlights, som ligger lige under profilteksten og lige over ens billeder på Instagram. Flere har spurgt, hvordan jeg laver egne logo/coverbilleder til mine højdepunkter, så det ser mere professionelt ud, når man kommer ind på profilen.  Og hvordan jeg efterfølgende får dem integreret på min profil uden at spamme alle mine Instagram-følgere. Det vil jeg derfor forklare i dette indlæg.

NYT! VIL DU HAVE SUCCES PÅ INSTAGRAM? SÅ deltag i mit online instagram kursus her!

Hvis du vil se mig demonstrere det live i stedet, så tag endelig et kig på min nye YouTube-video, lige her; (Find skriftlig forklaring længere nede).

OBS! Vil du støtte min nye YouTube-kanal og følge med fremover? Så gå ind via dette link og tryk på den røde knap “abonner”;

screen-shot-2018-03-31-at-22-41-16

Instagram stories; Sådan laver du egne logoer – og overfører dem som coverbilleder til highlights

Lav dine egne logoer via canva.com

 1. Gå ind på Canva.com (min absolut yndlings grafiske assistent. Jeg ved ikke, hvordan jeg skulle klare livet som selvstændig uden Canva ;o))
 2. Vælg “social media” og find herefter “elements” i venstre side. Tryk så på “shapes” og vælg den allerførste hvide trekant. Nu kan du vælge, hvilken baggrundsfarve dit logo skal have ved at trykke på den lille firkant oppe i venstre hjørne. Du kan vælge de af Canva definerede farver, eller du kan indsætte din egen farvekode ved at trykke på “+”.
 3. Når din baggrundsfarve er valgt, kan du indsætte et symbol, der passer til dine stories. F.eks. hvis du vil lave et highlight med alle dine rejser, kan du søge efter en palme eller kuffert i søgefeltet. (Vælg også gerne “illustations” for at få et symbol frem).
 4. Tryk på det billede, du vil have, og så kommer det straks ovenpå dit baggrund. Herefter kan du så justere størrelse mm.
 5. Download dit logo og send det til din mail, så du kan gemme det på din telefon.

Læs også: Instagram stories vs. Instagram Reels – hvad er forskellen?

coverbilleder instagram highlights

 

Gør dit logo som coverbillede på Instagram story:

 1. Nu mangler du bare at få logoet op i dine Instagram story highlights og for at gøre det skal du først dele det i din story. MEN hvordan skal man gøre det uden at spamme alle sine venner? Se HER kommer tricket;
 2. Du kan nemlig på Instagram både vælge at dele med “nære venner” og “alle venner”, når du deler en story. Nære venner kan være en enkelt person, som f.eks. din kæreste, mor eller bedste ven, så hvis du bare lige advarer ham/hende, så kan du nøjes med at dele med “nære venner” og stadig efterfølgende have mulighed for at bruge billedet som cover i dine Instagram story highlights.
 3. Del dit nye logo med “nære venner”. Tryk på plusset under din profiltekst, og nu kan du så lave dit highlight – og vælge dit nye logo som coverbillede.

Tips eller tricks til nogle gode highlights? Eller spørgsmål? Skyd løs i kommentarfeltet 😉

Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev her:

instagram stories highlights

25 Comments

 1. Hej:)
  Jeg har haft lagt en historie ud på min Instagram. Som jeg efterfølgende har valgt at have i højdepunkter.

  Min profil var privat da jeg lagde historien ud.
  Nu er min profil ikke privat længere, men jeg kan se, at profiler der går ind på min profil nu – ikke kan se det jeg har lagt ud som højdepunkt.

  Er det fordi jeg har haft lagt historien ud da min profil var privat?

  Kan jeg gøre noget, så folk kan se den?

  Hilsen Maria

  • Camilla Reply

   Hej Maria, det er et godt spørgsmål, du kommer med der. Har du prøvet at gå ind på selve historien, trykke på prikkerne i bunden og så “indstillinger for historie” og så derinde tjekke at historien ikke er skjult for alle dem, der ikke før kunne se med? Kh C.

 2. Hej Camilla,
  Super god (video)guide du har lavet! Jeg har nu lavet det, som der skal være cover til en highlight story, som allerede ligger der. Men når jeg i arkiv vælger det, som jeg har valgt skal være det nye cover, så skal coverbilledet også blive liggende i highlight-storyen for, at jeg kan bruge det som cover. Jeg har så prøvet at fjerne den fra highlight-storyen igen, men så kan jeg ikke vælge det som cover. Har du tips til, hvordan jeg kan gøre dette? 🙂

  Mvh. Caroline

  • Camilla Reply

   Hej Caroline, og tak for din kommentar. Dejligt det kan bruges! Du kan desværre ikke undlade at have coveret med som en del af dine highlights, hvis du har delt det med alle i første omgang, men hvis du nu har delt dit coverbillede kun med nære venner, som jeg anbefaler i videoen, så vil det kun være dine nære venner der ser det. 😉

   Kh Camilla.

 3. Hej Tak for gode tips! Måske du også kan hjælpe med dette: Jeg har lavet en samling fremhævede stories, men vil gerne ændre den rækkefølge de bliver vist i. Kan man mon det? Eller skal jeg skabe og dele alle stories igen, i den rækkefølge jeg vil have dem vist i det samlede highlight? Hilsen Rikke

  • Camilla Reply

   Hej Rikke, velbekomme 😉 Og ja, til det sidste. Altså du behøver ikke lave alle highlights igen, men du bliver nødt til at redigere dine highlights i den rækkefølge, du gerne vil have dem til at fremgå i på din profil. Altså hvis du laver lidt småændringer i en highlight og gemmer så vil det være den, der dukker op som den første. Håber det giver mening. 😉

   Kh Camilla.

 4. Hej Camilla
  Jeg har to insta profiler – min egen og en hvor jeg anbefaler bøger. På den sidstnævnte findes “højdepunkter” ikke? Hr du hørt om det før? Menuen med + og cirkler er simpelthen ikke i profilen.. det er den i min personlige profil. Tak 😉

  • Camilla Reply

   Hej Sabine,

   Okay det er altså mærkeligt, men jeg har faktisk hørt om en anden, der oplever det samme. Er den en virksomhedsprofil? I starten tog det lidt tid inden alle profiler fik muligheden, men nu er det rullet ud generelt med undtagelse af nogle få, der stadig ikke har det. Instagram er lidt mystisk på det punkt. Hvad hedder din profil? Så prøver jeg lige at tjekke det ud!;)

   Kh Camilla.

 5. Hej!
  Jeg har brugt Instagram i lang tid og har efterhånden haft bunker af stories.. men når jeg vil lave et album i højdepunkter er der kun 4 billeder ‍♀️ Jeg kan umiddelbart ikke skifte til kamerarullen, eller andet…
  What to do?

  • Camilla Reply

   Hej Kathrine,

   Hmmm det lyder meget mærkeligt. Hvad er dit profilnavn? Og har du privat eller offentlig profil?

   Kh Camilla.

 6. Hej Camilla. Tak for en fin guide! Jeg har et spørgsmål. Jeg har lavet alle mine ikoner, så de kun deles med med min nære venner, men nu vil jeg gerne dele mine stories med alle mine venner. Hvordan gør jeg det? Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Kan man overhovedet lave det om, når man har sagt ”nære venner” i første omgang? Jeg håber, at du kan hjælpe. Tusind tak.

  Kh. Camilla

  • Camilla Reply

   Hej Camilla,

   Mange tak. Dejligt det kan bruges. Når du skal sende en story til alle, skal du simpelthen blot dele den under det der hedder “din story” og ikke “nære venner”. Kan du se den mulighed? Ellers sig til så sender jeg dig et screenshot. 😉

   Kh Camilla.

 7. Hej

  Jeg styre en virksomhedsprofil hvor jeg har lavet bla. Logoer hertil mm i highlights.
  Først udgivet dem til “nære venner” og så efterfølgende slået dem op.
  Men de forbliver kun synlige for nære venner ? Og ikke for andre profiler, et dette kun i 24 timer eller bliver det ved med at være “låst” til nære venner ?

  Tak

  • Camilla Reply

   Hej Michela, det lyder virkelig mærkeligt! Og du har heller ikke mulighed for selv at tilføje et billede, vel? Det er nemlig en ny funktion at man kan få lov til det på de fleste profiler.

   Kh Camilla.

 8. Kathrine Mie Christensen Reply

  Hej

  Jeg styre en virksomhedsprofil hvor jeg har lavet bla. Logoer hertil mm i highlights.
  Først udgivet dem til “nære venner” og så efterfølgende slået dem op.
  Men de forbliver kun synlige for nære venner ? Og ikke for andre profiler – hvordan kan det være, og er det noget jeg kan ændre?

  Mvh
  Kathrine

 9. Hej

  De ikoner du har valgt, hvor kan man finde dem?
  Og hvorfor er det lige man skal vælge trekanten?

   • Camilla Reply

    Hej Cecilie, hvor dejligt at høre at du fandt ud af det. Og det skal du slet ikke undskylde. Skriv egentlig igen en anden god gang! 😉

    Kh Camilla

 10. Når man har lavet en highligt cover og skal ligge billederne ind kan man så ikke vælge nogen fra sin kamrarulle? skal det være nogen som man har lagt ind i sin historie før?

  • Camilla Reply

   Hej Mikkel, funktionen bliver langsomt udrullet jo, så flere har også mulighed for at vælge billede fra kamerarullen. Men ja tidligere kunne man kun vælge nogen, man havde delt på stories inden.

   • Hej Camilla,

    Jeg har tidligere ikke brugt funktionen med storys, og jeg har derfor ikke noget i arkivet. Jeg har en del højdepunkter, som jeg gerne vil oprette. Jeg vil derfor spørge, om man ikke kan tilføje direkte billeder til højdepunkterne fra kamerarullen på telefonen? Ellers vil jeg jo komme ud for problemet med at spamme, med alt for mange billeder, der er taget for længe siden.

    Jeg synes at hvis jeg vælger kun at dele med nære venner, at de så ikke kan se hverken coverbilledet eller højdepunkterne deri.

    De bedste hilsner
    Emma

 11. Kære Camilla
  Har lige tilmeldt mig dit nyhedsbrev og modtaget mit første nyhedsbrev fra dig, tak

  Jeg skal til at lave stori covers på min Instagram nu. Er der nogle nye tricks, siden du skrev denne artikel ? Og hvordan ændrer jeg på rækkefølgen, hvis det bliver nødvendigt

  Jeg startede også ud i WordSwag, men fandt (måske pga. manglende SoMe design kompetencer) ikke den font stil, jeg ønskede og bruger Spark Post nu. Her har valgt gennemgående farver og designs til forskellige kategorier af opslag.

  Jeg er usikker på, hvordan jeg vælger en størrelse design, der passer til cover formatet?
  Du skriver noget om en “hvid trekant” i wordswag under “elements”.

  Jeg ønsker egentlig bare at bruge én af de baggrundsfarven (med en bestemt farvekode), jeg har valgt med en enkelt ikon ovenpå.
  Kan jeg lave et helt almindeligt opslag, sol jeg plejer og bruge det som cover/logo?!

  Bh Pia Annette Nielsen

 12. TAK CAMILLA
  Så bare din fantastiske step by step video igennem – Kæmpe hjælp. Har lavet mit første highlight cover nu.. Er sååå stolt – og kun 5-6 more to go

  Kunne godt bruge noget sparring, Instagram SoMe strategi hjælp. Hvad er der er muligheder hos dig/gennem jer for det? Jeg tænker fx 1-1 time, Workshop etc.

  Endnu en gang virkelig fantastisk hjælp, meget præcis og grundig. særlig godt for en absolut nybegynder og lettere it-handicappet som mig

  De bedste hilsner
  Pia

 13. Ps Kan jeg flytte rundt på rækkefølgen af mine highligts og i så fald hvordan?

  Flere hilsner
  Pia

 14. Hej Camilla

  Hvordan bliver ens story der kun er lavet til nære venner synlige for andre – der er gået flere uger og mange af mine ‘bobler’ er stadig ikke synlige og står blot som nære venner endnu?

  Og tak !

Write A Comment