Cambodia – nu på Bredgade. For et par fredage siden tog jeg impulsivt forbi og testede nye Khmer Cuisine efter en lang arbejdsdag, og det fortjener et lille skriv herinde.

Khmer Cuisine er simpelthen den første cambodjanske restaurant. Ikke bare i København, men hele Danmark. Og det kan man altså undre sig over, for hvor er det altså bare et lækkert køkken, som jeg bestemt blev mere nysgerrig på efter dette besøg.

Uprætentiøst med gode grønne muligheder

Stedet er super uprætentiøst. En klassisk familierestaurant hvor der ikke er gjort det vilde ud af indretningen og hipsterfaktoren er noget nær 0. Hvis ikke minus. Men det synes jeg er herligt. Ikke mindst på sådan en lettere glad men flad fredag, hvor man er i godt humør, men også bare lige har brug for at komme helt ned i gear og ikke skulle leve op til noget som helst.

khmer cuisine vegetar på Bredgade i København

Menukortet er også spartansk. Øl, vin, et par sukkerdrikke og dansk vand. Frisk juice, kombucha mm. skal man lede lang efter, og menukortet byder på et overskueligt udvalg med flere muligheder for at vælge vegetarisk. Og der er simpelthen også en 100% vegansk menu, som fylder en hel A4-side. (Se mere her).

Maden hos Khmer Cuisine

Vi snuppede begge to dagens menu, hvor jeg så byttede oksekød ud med vegetar (og lidt fisk). Al maden var rigtig lækker. Forårsrullen, som var en ekstra overraskelse, var sprød, glasnudelsalaten fyldt med krydderurter og smag. Det kendetegnede faktisk alle deres retter. Og tofu-salaten jeg fik som forret var nok det bedste. Masser af smag (godt med chili) og farver. Endda flere grøntsager end man ofte oplever i vietnamesisk mad. Eneste ting jeg ikke var helt oppe at ringe over, var deres karry-fiskesouffle. Ikke at den var dårlig, men havde nok bare forventet noget andet. Smagen var fin, men konsistensen lidt speciel.

khmer cuisine vegetar på Bredgade i København

Ejeren af stedet smilte konstant fra det ene øre til det andet, mens vi var der og fortalte om flugten fra Cambodia og tiden under Pol Pot, mens hans søde søn stod ved siden af. Familien har boet i Danmark i mange år, og havde før en smørrebrødsrestaurant på adressen. Indtil de indså at cambodjansk nok passede bedre til dem. Det synes jeg var en god erkendelse.

For det her er anderledes end alt det andet i byen. Og jeg kommer helt sikkert tilbage til lidt chill, chili og cambodjansk.

Khmer Cuisine
Store Kongensgade 92 kld,
1264 København K

Åbningstider;
16-22
Samt åbent til frokost alle dage undtagen i weekenden
Se også deres hjemmeside her.

Læs også: Hurra! For Statement Coffee lige ved Vesterport

Write A Comment