pandekager opskrift Tefal Creative Pan

screen-shot-2018-02-13-at-08-02-40

 

Så blev det igen pandekagedag. Denne gang med amerikanske pandekager her. Ja, okay de der maddage er måske lidt skøre, men hey. Lidt hygge i hverdagen må vi vel godt indføre i en verden fyldt med problemer? Jeg synes i hvert fald det er meget lækkert med en anledning til at spise pandekager. Og så glæder jeg mig selvfølgelig allerede til vaffeldagen i marts, så pandekagedagen er perfekt at dræbe ventetiden med. Haha!

I sidste uge fik jeg 2 creative pans fra Tefal sendt til test til en opgave på Instagram, og nu tænkte jeg, at jeg også lige vil dele de her pander samt en pandekageopskrift med jer herinde. Faktisk er panderne blot almindelige non stick-pander med dyremotiver, som man så tegner efter og får en pandekage, der forestiller en enhjørning eller bjørn. Ikke noget fancy udstyr eller lignende, og man kunne sikkert sagtens selv lave sjove skabeloner, til de pander man har derhjemme ( vinterferie-aktivitet?) Men hvis ikke, er de her pander et fremragende let alternativ. Det vakte i hvert fald glæde for venners børn i sidste uge igen, og jeg glæder mig til at introducere pandekagerne til de andre børn, jeg kender og er i familie med.

Til panden var der også en opskrift på klassiske, amerikanske pandekager, som jeg lige vil dele med dig her. Så kan du lave pandekagerne runde, som bjørne, enhjørninger eller noget helt fjerde, du selv finder på. (No stress) 😉

amerikanske pandekager med motiv

Luftige, amerikanske pandekager med dyremotiv

10 stk

Ingredienser (ca. 10 pandekager)

8 dl mel
4 stk. bagepulver
7 1/2 dl (havre)mælk
4 æg
1 spsk olie eller smør
1 knivspids salt

Bland ingredienserne godt, så du får en glat dej uden klumper. Hvis du ønsker sødere pandekager, kan du tilsætte lidt (kokos)sukker eller andet sødt. Bag pandekagerne med olie eller smør, hvis du ikke har en non stick-belægning.

Hvis du har Creative pan med dyremotiver:

Hælder dejen over på den lille flaske med tut. Sæt pandekagepanden på komfuret, og indstil temperaturen på middelvarme. Når det røde Thermo-Spot-mærke i bunden af panden skifter farve fra lys til mørk rød, er temperaturen perfekt til stegning. Non stick-belægnngen betyder, at du ikke har brug for smør eller olie under stegningen.

Tryk dejen ud af flasken, mens du følger konturerne rundt i figuren i bunden af panden. Lad omridset stege lidt, før du fylder mellemrummet med mere dej. Løft forsigtigt på kanten af pandekagen for at kontrollere, hvordan det går med stegningen – når den begynder at blive gylden, er det på tide at vende og afsløre dit motiv.

Når pandekagen er færdigstegt er den klart til dekorering, og her kan du bruge syltetøj, bær, chokolade mm. Jeg brugte kiwi, granatæble, kokos med lidt grønt farve, flydende chokolade og chokokoladespåner.

pandekager opskrift Tefal Creative Pan

Write A Comment