Statement Coffee er åbnet lige ved Vesterport. Jep, på det der hjørne hvor alverdens mere eller mindre gennemførte koncepter har prøvet at slå deres rødder uden helt at lykkes med det. Jeg var forbi cafeen lige inden jul og må sige, at jeg er yderst optimistisk på stedets vegne. Faktisk er jeg ret begejstret! Det er så tit, at jeg ser kedelige, corporate cafeer og initiativer indtage de mest besøgte / befærdede områder af byen. Ærgerligt fordi 1. København har så mange lækre lokale af slagsen at give ud af. 2. Det er tit omkring netop disse områder, tæt på tog- og metrostop osv., at man har brug for en god kaffe til business eller pleasure.

Nu har jeg heldigvis fundet et sted, som jeg gerne vil putte på min ”Vesterport-liste”. Stedet er starten af en englænder, men byder på nordisk indretning med lyst interiør og klinkeborde, planter og et par Instagram-klicheer som det uundgåelige Kinfolk-magasin. Der er lave borde og højborde ved vinduet – og en international stemning, som jeg ikke vil kalde lokal, men dog hyggelig.

kaffe kage hos Statement Coffee

Lækre bowls med variation hos Statement Coffee

Min bror og jeg tog forbi stedet lige inden det årlige kaotiske julegaveindkøb for lige at tanke op. Jeg havde et Tipster-bevis til 2 bowls, og mens min bror snuppede den med kylling, skulle jeg naturligvis teste den grønne, uden kød. Den kom med quinoa, spinat, kikærter, sød kartoffel-hummus, avokado, syltede ingefær og havtorn, mens min brors foruden kylling var med rødkål, broccoli, avokado, sorte ris og havtorn-krymmel på toppen. Og her startede min begejstring. SUPER fedt at man prøver med noget nyt i stedet for det samme, som mange københavnske cafeer i øjeblikket gør, når de praktiserer bowls. Jeg savner variation. Og det fik jeg herinde. Havtorn har jeg ikke fået længe, og syltet ingefær gav et godt spark til skålen. Derudover fik man også hjemmebagt brød til skålene, som smagte så godt. Så sjældent man ser hjemmebagt brød på den københavnske caféscene.

bowl salat Statement Coffee

Omvendt tipster-finte: Fantastisk service!

Jeg glemte i øvrigt helt at fortælle, hvad der skete, da vi bestilte vores bowls. Ikke nok med at Manchester-medarbejderen, der ekspederede os, var sindssygt venlig. Han lavede også lige en omvendt Tipster-finte på os. I ved, alle de dårlige oplevelser som folk indimellem får, når de køber tilbud på alverdens dealsites, ik? Her skete præcist det modsatte. Han tilbød os noget ekstra – kaffe og kage – når vi havde spist vores bowls. Hvor sødt er det lige? Vi delte en kage og smagte deres udvalg af kaffe, som de går meget op i. Dem vi smagte var  lette og frugtige og behøvede i princippet ikke mælk (selvom de har havremælk herinde. Og jeg måtte have lidt i). Det var alt sammen så lækkert, og både jeg og min bror have en fantastisk oplevelse, fra start til slut.

Statement Coffee har i øvrigt åbent alle dage fra 6-22. Hvor fleksibelt er det lige? Oplagt til forretningsmøder både inden og efter arbejde. Og ja, til hygge med familie og venner selvfølgelig.

Tak til Statement for at bryde mine fordomme om en Vesterport-café. Jeg kommer igen!

Vil du selv lave bedre kaffe derhjemme? Så tjek lige Det her kaffekursus (reklamelink) hos byens mest bæredygtige kaffe ud. Du kan også komme til baristakursus (reklamelink).

statement coffee ved Vesterport. God café ved Vesterport, Gammel Kongevej og Frederiksberg

Læs også: Plant power food: ny vegansk café på Nørrebro

Vidste du at jeg har lavet en lukket Facebook-gruppe for dig der læser med herindeDu kan være med lige her!

Følg også med på Facebook, på Instagram: @copenhagenbyme og på Bloglovin’

Write A Comment