Hold nu op – der sker virkelig, virkelig meget på Instagram for tiden. Jeg synes næsten ikke, jeg kan nå til bunds i mine mange nyhedsbreve og hvad jeg ellers følger med i om emnet, inden der kommer nyt. Her kommer jeg lidt nærmere på de 3 ting der optager mig mest i øjeblikket; følg hashtags, højdepunkter i stories og ny fonte/skrifttyper.

Følg hashtags

Nu kan du følge hashtags. ”Men det har man jo altid kunnet”, som flere har sagt, når jeg har fortalt om det. Og ja, det er sådan set rigtigt. Men det nye er, at du nu får de pågældende hashtag direkte i din nyhedsstrøm. Sådan gør du; søg efter et hashtag, f.eks. ”København”, ”Instagram” ”Boligliv”, ”Vafler” eller ”Vegetar”. Hashtagget vil nu komme op som en slags Instagram-profil, og du kan nu trykke ”følg” i højre hjørne. Fremover vil hashtagget fremgå på samme måde, som hvis en af de profiler du følger, har postet noget nyt.

Min vurdering; Indtil videre er jeg ikke sådan helt oppe at køre over det. At se ukendte profiler i mit feed er lidt som annoncer – og stadig meget fremmed for mig.

Og hvis man er dybt interesseret i en niche, kan det her jo være perfekt. Jeg tænker f.eks. at de mange Royal Copenhagen-fans på Instagram vil elske at se endnu mere fra deres yndlings brand.

Instagrams ”top 9” hashtag grid har også ændret sig som følge af den nye algoritme, så det nu er de profiler, der er relevant for dig, som figurerer først, og nedenunder kommer så de nyeste billeder, der er uploadet overalt på Instagram med netop det hashtag.

instagram guide
En Head of social-type. Altid på jagt efter det næste gode billede. Haha!

Fastgør stories / højdepunkter til din profil på Instagram

Har du lavet nogle fede Instagram stories, og er du træt af, at de forsvinder igen så hurtigt? Nu kan du tilføje dem til ”højdepunkter” som bliver på din profil. F.eks. kan du lave et album der hedder ”livretter”, ”ferieminder”, ”yndlingsprofiler” eller lignende, og så kan man se disse lige under din profiltekst.

Min vurdering: Umiddelbart er jeg super begejstret for denne nyhed, som gør det muligt at samle dine anbefalinger et sted og skabe det samlede overblik, som ikke altid findes på en Instagram-profil. Jeg tænker, det vil være oplagt for mig at lave et album med anbefalinger til København, Grøn mad og livsstil eller Instagram-tips.

Derudover kan det her også være god business. Hvis en Instagrammer laver et reklame-samarbejde med en virksomhed, ville det være oplagt at forhandle med virksomheden ift. at lade deres produkt være nævnt under højdepunkter (med reklametekst så der ikke er tale om skjult reklame naturligvis).

instagram online kursus: få succes med Instagram

SKAL VI HOLDE KONTAKT PÅ INSTAGRAM? FIND MIG HER! 😉

Nye fonte / skrifttyper på Instagram

I den lidt mere lette ende har Instagram nu introduceret nye fonte / skrifttyper som kan bruges både i  selve teksten og på Instagram stories. Det giver mulighed for at være mere kreativ, når tekst og billeder skal sættes sammen.

Tip! Har du (ligesom jeg) endnu ikke fået denne opdatering til din app, kan du bruge andre programmer til at lave dine skrifttyper om. Du husker måske i begyndelsen på Instagram, da vi lavede billeder med tekst på? Det er cirka det samme, du gør nu. De forskellige aps er dog blevet noget mere fiks æstetisk orienteret siden da. Jeg kan især anbefale Wordswag, som koster lidt, men er hver en øre værd. Og så fik jeg også herfra det tip at bruge coolsymbol.com. Her kan du blot gå ind under “Cool Fancy Text Generator” og så skrive den tekst, du vil have i din story, få værktøjet til at omdanne til forskellige skrifttyper og copy/paste tilbage i din story. Lidt omfattende måske, men det virker ok. I den lidt mere fancy ende, hvis du virkelig vil oppe dit game, findes der også PocketVideo, Adobe Spark Post  og Hype Type, som  også har nogle super fede effekter

Kunne der være interesse for et indlæg udelukkende med gode apps til Instagram stories herinde? For så må I endelig råbe højt i kommentarfeltet!

Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev her:

instagram tips og nyheder til Instagram stories; højdepunkter, skrifttyper og hashtags

10 Comments

 1. Hej Camilla

  Spændende og brugbart indlæg. Har du skrevet nogle fif om Instagrams algoritme og hvordan man knækker koden – det kunne være spændende at læse 🙂

  // Kærligst Anne

  • Camilla Reply

   Tusind tak Anne. Nej jeg har faktisk ikke skrevet et indlæg om decideret algoritmen, men det kunne jeg da egentlig godt tænke mig. Tak for inspiration. Noget specifik du oplever, som du gerne vil have en løsning på / vejledning i?

   Kh. Camilla.

 2. Hvorfor er det kun nogen der får opdateringen med skrifttyper? 🙁 Jeg har opdateret både app’en og min telefon flere gange 🙁 unfaaaair

  • Camilla Reply

   Jeg har det faktisk heller ikke Christine. (på ingen af mine profiler) SÅÅÅÅ unfair. Indimellem ruller Instagram det bare ud på forskellige tidspunkter. Det tog også 100 år, inden jeg fik stories. Måske det var det samme for dig dengang?! Vi må væbne os med tålmodighed. 😉

 3. Tak for et super indlæg! Skønt at høre mere om Instagram fra én der virkelig kender til det. Selv er jeg en ren novice, og kan faktisk ikke engang lave en Instastory uden hjælp… Må hellere få øvet mig 🙂

  • Camilla Reply

   Velbekomme Pia. Hvor dejligt du skriver det! Det er så meget sjovere at skrive blogindlæg, når der kommer feedback tilbage. Hehe, man skal også lige i gang. Er du lige startet med at være på Instagram? Man skal bare lege lidt rundt derinde, så skal det nok komme, tro mig! 😉

   Kh. Camilla.

 4. Hvordan virker den hjemmeside?? Synes kun der kommer alle mulige mærkelig smileys op 🙂 haha

  • Camilla Reply

   Hej Kris, ja det kan også være lidt forvirrende lige først. Men kan du se det punkt, der hedder “Cool Fancy Text Generator?” Gå ind under det punkt, og så ser du listen med skrifttyper. Jeg kan lige tilføje det til dette indlæg, så andre også kan få den bedste intro til siden. Lad mig høre hvad du synes om det. Og rigtig god dag! 😉
   Kh C.

Write A Comment