Shopping på Bali / Gili? Ja tak! Altså når vi taler klassisk tøj og solbriller og den slags, så er jeg ikke den rette at spørge. Det hverken vil eller gider jeg bruge tid på, når jeg er af sted. Men lokale, lækre (ofte spiselige) produkter som faktisk er produceret på Bali. Ja, I ved det jo nok allerede. Det er jeg 100% sucker for!

Jeg kan blive sådan helt über begejstret, når jeg finder de der små shops, som er specialiseret i én lokal specialitet eller bare finder et produkt, som er anderledes end herhjemme og fyldt med charme og kvalitet fra nærområdet.

shopping bali / gili; kokos, Pod chokolade, musli og kaffe. Kokosskåle fra Bali

Lokal shopping på Bali / Gili

På Bali / Gili indeholdt det (ligesom i Vietnam i øvrigt) en masse kokos. Kokos som skåle, olie og smørepålæg. Derudover forelskede jeg mig i deres Pod chokolade. Det er chokolade produceret i Bali og med både en super smuk indpakning og lækre, spændende smagsvarianter.

Pod chokolade fra Bali

Pod chokolade – så lækkert, lokalt og sundt / sundere

OG hold så lige øje med deres varianter med kokosnektar i stedet for hvidt sukker. Der er bl.a. med mint, havsalt og rosella & cashew,  og så er de så pæne altså. Tjek lige den grønne indpakning. Jeg købte så mange pakker med hjem, men kunne have købt endnu flere, hvis det ikke var fordi jeg simpelthen ikke kunne finde dem i Ubud, da vi skulle hjem. Jo, i lufthavnen men der var prisen skyhøj (vi købte dog lige et par pakker alligevel. Til flyturen forstås.) Jeg fandt dem til bedste pris i et minimarked i Sanur på allerførste dag. Så mit råd er, at ser du dem i et marked undervejs, så køøøøøb!

Kokossmør, kokosflager, kokosolie fra Ubud og Gili - Shopping på Bali

Kokos, kokos og kokos

Jeg købte mig kokos-lykkelig i en lille butik i Ubud, der hedder Tukies. Her var der ”roasted coconut butter” på glas. Ja, jeg ved det. Bare navnet ik? Det smager skønt, men desværre bliver det lidt hårdt og ikke så smooth herhjemme i januarkulden. Jeg fik også lækre ristede kokosflager og kokosolie med hjem fra den butik.

Kokosskåle og bambus sugerør er selvfølgelig også en Bali-klassiker af de helt store. Dem fandt vi i supermarkedet Bintang (ja samme navn som den lokale øl), også i Ubud.

Kaffe og müsli fra Ubud / Bali

Kopi Luwak = Dyreste kaffe i verden

Derudover købte jeg også lokalt müsli uden sukker og Kopi luwak-kaffe lavet på desmerdyrets afføring og tryllet til dyreste kaffe i verden. Jeps, der er ingen mere lækker måde at skrive det på. Men det er da en lokal specialitet, ik?

Sidst men ikke mindst så er deres hjemmelavede sweet potato / yams-chips SÅ gode. Alle er spist, så desværre kunne de ikke komme med på billedet. Men de var altså den bedste snack både under ferien, på flyturen… Og ja, så nåede de ikke længere.

Kender du til andre lækre Bali-specialiteter som man må have med hjem? Del dem endelig i kommentarfeltet, så andre kan blive inspireret! 😉

Souvenirs Bali og Gili

LÆS OGSÅ: GILI Ø-HOP: ET MUST PÅ BALI-REJSEN

Ps. Vidste du at jeg har lavet en lukket Facebook-gruppe for dig der læser med herindeDu kan være med lige her!

Følg også med på Facebook, på Instagram: @copenhagenbyme og på Bloglovin’

4 Comments

 1. Jeg er på Bali nu og på min surfcamp har de en passionsfrugtsmarmelade fra Bali Buda, som smager SÅ godt! Tilpas frisk, syrlig og ikke for sød. Den skal helt sikkert med hjem i kufferten!

  • Camilla Reply

   Åhr wow den lyder lækker den marmelade. Hvor på Bali er du på surfcamp? Lyder så dejligt!!

 2. Tak for tips på Pod chokolade. Og yes, Bali Buda (Bali Buda på Instagram) har de vildeste lækreste ting (de har også en hel chokolade-afdeling lige ved siden af café’en. Deres store butik ligger rundt hjørnet på den store traffikerede vej. Down To Earth (helsekost – downtoearthbali på Instagram) har alt muligt inden for fx tørret frugt – synes tørret pitaya var sjovt at købe med hjem. Hylder og køleskab er fyldte med alle mulige specialiteter. Faldt for deres “green tahin”, som dog nok ikke klarer turen hjem, men som var fremragende sammen med grøntsager eller chips. De har også fremragende chokolade – men husker ikke navnet. Alchemy (Alchebybali på Instagram) har nogle sindsygt lækre æteriske-olie-sprays mv.

  • Camilla Reply

   Velbekomme Isolde – og selv tak (endnu engang). Ih du nævner noget jeg stadig ærgrer mig over. Besøg på Buda som faktisk var planlagt, indtil en kæmpe regnbyge af en flodbølge skyllede ind over Ubud, og vi måtte skynde os at hoppe i Yaneedas guides bil og drøne til Sanur og spise der i stedet (det var lige inden, vi skulle hjem). Jeg MÅ så meget forbi en anden god gang. Green tahin lyder jo for vildt. Og en hel chokoladeafdeling. Wow! Fandt du egentlig kokos-nutella uden sukker? Kender nogen der har købt det på Bali, men kunne simpelthen ikke finde det. Heller ikke hos Alchemy som jeg jo var på, og ja de olier var spændende. Kunne dog ikke lige helt finde ud af, om jeg skulle have noget. Der er det altid lidt lettere for mig med mad, hehe!
   Kh C.

Write A Comment