Hasselback kartofler. 90’er klassikeren som jeg personligt har fået serveret til hudløshed i min barndom. Jeg har leget lidt med sammensætningen. Sagen er nemlig den, at jeg i denne uge for første gang siden det hårde arbejde med kogebogen, har fået sådan rigtig lyst til at eksperimentere igen. Og den har altså fået fuld gas. Jeg er tilbage! Ideen med sød kartoffel som hasselback har dog ligget i min indre idébank noget tid. Jeg har altid syntes den klassiske hasselback kan blive lidt hård og kedelig, men I kender konsistensen på bagt sød kartoffel, ik? Det bliver dejligt snasket og lækkert. Så i mine øjne løfter den altså retten markant.

Og så er den her ret hurtig og kan passe sig selv, mens du får de sidste deadlines i hus, tager dig af børnene, eller hvad der nu er på dagsorden.

Hasselback Søde kartofler med cashew / korianderdressing. Opskrift på Hasselback kartofler

Men lidt mere snask kan vi jo altid klare, så jeg opfandt også en koriander/cashewdressing til at komme ovenpå eller servere ved siden af. Jeg tilsatte lidt hvide bønner for at gøre dressingen mere fyldig og mættende.
Sammen med en rissalat blev det her den perfekte tirsdagsmiddag, da min mor kom til middag i tirsdags. Vil I prøve det samme? Så kommer opskriften her;

Obs! I forhold til søde kartofler så er de spanske af slagsen i butikkerne lige nu. Kortere transportafstand end dem fra Peru mm.)

rå søde kartofler i ovnenBagte søde hasselback kartofler

Opskrift søde kartofler hasselback

Hasselback søde kartofler med koriander/cashewdressing, 3-4 personer

8-10 små/mellem økologiske søde kartofler
Olivenolie
Lidt frisk timiankviste
Salt og peber

Koriander/cashewdressing

1 dl cashewnødder
2 dl hvide bønner (butterbeans), kogte eller fra dåse
3 dl vand
1 stor håndfuld koriander
1 fed hvidløg
½ lime
Evt. lidt chili
Salt og peber

1. Skræl og skyld de søde kartofler
2. Skær riller på langs af de søde kartofler, men undgå at skære hele vejen igennem (jeg lagde et skærebræt for enden, så kniven støder mod, ca. 2/3 nede i rodfrugten.)
3. Tænd ovnen på 180 grader
4. Smør et fad med olivenolie og læg de søde kartofler deri. Pensl med ekstra olivenolie, timiankviste, salt og peber
5. Kom fadet i ovnen i ca. 45 minutter eller til de er blevet mørke på toppen. Mærk evt. efter med en gaffel, om de er helt gennembagte
6. Blend alle ingredienserne til dressingen sammen i en blender. Og sæt på køl.
7. Hæld koriander/cashewdressing over de færdige hasselback søde kartofler, eller servér dem ved siden af sammen med en lækker salat. F.eks. salat med blomkål, tomater og kokos/tahindressing

Hasselback opskrift

Opskrift på hasselback kartofler

————————————————————————————————————————————————————

Læg også: Bagt sød kartoffel med ratatouille og tahindressing

Ps. Vidste du at jeg har lavet en lukket Facebook-gruppe for dig der læser med herindeDu kan være med lige her!

Følg også med på Facebook, på Instagram: @copenhagenbyme og på Bloglovin’.

Write A Comment