gili meno baliskaermbillede-2017-12-28-kl-11-18-39Nytårsaften på en øde ø? Selv mens jeg sidder og skriver det her ned, virker det fuldstændig surrealistisk. Jeg er netop landet på Østerbro efter en intens juleferie i Jylland. Afsted d. 24. om morgenen mod det nordjyske, til Vestjylland d. 25. og tilbage i dag d. 27. Intens hygge, snak og alt for meget mad og drikke.

Jeg har drønet rundt i regnvejret, siden vi landede i hovedstaden i går for at løbe ærinder. Og jeg har knoklet meget og sovet lidt for at få de sidste deadlines, fakturaer mm. afsluttet i min lille virksomhed. (Også d. 22 til sent om aftenen, d. 23. Og på færgen mellem Odden og Århus d. 24.) Min kuffert er ikke pakket ud, men om lidt skal den pakkes om. Om et par timer tager jeg og min kæreste nemlig i Kastrup Lufthavn. Og så går turen til en “øde” ø hvor nytårsaften skal fejres … på BALI!

jungl resort bali yaneeda.com

snorkle dykke havskildpadder på Bali

Nytårsaften på 3 x Gili

Og nu må jeg bare lige tilføje én ting; det sker altså på trods af, at jeg faktisk er typen, der elsker nytårsaften i Danmark! Jeg er kæmpe fan af det højtidelige, formelle, nostalgiske. Jeg er pjattet med champagne, nytårsmenu, kransekage, truthorn, nytårshatte, nytårsquiz, at være overdressed, hoppe ned fra stolen, lytte til taler og pruste i serpentiner. Men i år fik vi lyst til at gøre noget andet. Ikke mindst da nytårsinvitationerne de seneste år er blevet færre og færre. Jeg har holdt nytår i udlandet en enkelt gang før. Nemlig da jeg var guide på Tenerife i 2007. Det var den mest sindssyge aften, hvor alle stod på gaden og – bogstaveligt talt – krammede i champagne. Min hidtil sjoveste nytårsaften, så hvorfor ikke prøve det der med at rejse igen. Og skifte champagnekram ud med øde ø – og ham? 😉

Vi er den danske nytårsaften utro med Gili og hele tre af slagsen; Gili Trawangan, Gili Air og Gili Meno. Vi skal også (dagen inden) til Sanur, hvor vi har en enkelt overnatning. Og så slutter vi af i Ubud. Stedet som jeg har drømt om at besøge i årevis. Hele rejsen er arrangeret af mit yndlingsrejseselskab Yaneeda.com, og vi har fået lidt rabat undervejs på turen.

ubud jungle resort på Bali. Natur, yoga og sund og vegetarisk mad

Jungle resort i Ubud

Her kan du kan se hele rejsen til Bali og Gili, som vi skal på. Dog er den i lidt omvendt rækkefølge og i forkortet version, da vi kun er afsted i 9 dage, starter i Sanur, tager til Gili og så slutter af i Ubud. Vi skal bla. bo på det grønne JUNGLE resort “Nandini”. Ser det ikke vildt ud? Jeg tror jeg kommer til at være helt og aldeles lykkelig og inspireret på bedste vis omgivet af stille grønne omgivelser, lækre grøntsagsretter og søde yogis. Håbet er også at ture som disse skal få mig til at sætte endnu mere pris på den simple livsstil og komme lidt tættere på naturen.

Nytårsaftenen skal fejres på hotellet i Gili Meno. Om dagen med snorkel og øhop. Om aftenen måske på en restaurant. Måske alene på stranden. Time will show. (Men jeg har serpentiner, bordbomber OG nytårshat med i tasken!)

Bali-kendere stik mig jeres bedste tips til Bali. Jeg skal mad-crawle den som altid og har allerede mindst 15 steder på min liste. Men der er altid plads til mange flere! ;o)

Vil du følge lidt med på min rejse? Så opdaterer jeg nok løbende på Copenhagenbymes Instagram her.

Læs også: Vietnam rundrejse fra nord til syd!

samur Bali - morgenmad på stranden

2 Comments

 1. Det lyder simpelthen såååå fantastisk med en rejse over nytår. Jeg kan godt genkende det der med at elske den “traditionelle” nytårsaften, men overvejer selv hvert år om ikke jeg bare skulle rejse i stedet for. Glæder mig til at læse dit post-nytårs-rejse indlæg. 🙂
  Godt nytår :*
  Nikoline

  • Camilla Reply

   Kære Nikoline, tusind tak for din kommentar. Var sikker på jeg havde svaret, men åbenbart ikke ;o/ I blame it on det ustabile net på Bali;) Blev det til en nytårsaften i DK i år så? Eller måske Tyskland? Og rigtig godt nytår. Håber starten på 2018 har været god. Mit første indlæg om Gili er i øvrigt ude nu. 😉
   Kh Camilla.

Write A Comment