Vegetarisk julesalat med den bedste olivenolieReklame for ESAmor

Vegatarisk julesalat som mætter så meget, at den i princippet kan erstatte både sovs og kartofler. Og så med den lækreste olivenolie som hovedingrediensen i dressingen. Det er sådan én, jeg har brugt tid på at lave her i weekenden. Vi skal holde jul i Nordjylland (igen) i år og tager afsted om morgenen d. 24. december. Vi plejer altid at tage sted et par dage før til Jylland, så jeg kan aldrig have forberedt noget hjemmefra. MEN i år kan jeg jo faktisk lave en stor og fyldig salat hjemmefra. NU skal jeg bare finde ud af, hvilken én det skal være. Den her er en STÆRK kandidat.

Men skal vi ikke lige snakke om denne fantastiske olivenolie L’alqueria først? Ikke nok med, at flasken er super smuk (det nordiske æstetiske hjerte banker derudaf), den var også et kæmpe hit på livsstilsmessen i Forum og har vundet utallige priser. Bl.a. som verdens bedste i en omspændende smagning i Kina i år 2015. Og og og. Gæt hvad den også er?! Biodynamisk! Den kommer fra et område, der hedder Alcoi mellem Alicante og Valencia , 50 km oppe i bjergene med masser af hippie-bønder der er dedikeret til deres dyrkning. Lyder perfekt ik’? Jeg er i hvert fald solgt – ikke mindst efter jeg har smagt den og set dens smukke grønne farve. (Så kan de andre billige olier altså godt pakke sammen og stoppe tapningen.)

Det er så vigtigt med en god økologisk olivenolie, så hvis du vil undgå de katastrofale af slagsen, kan jeg stå 100% inde for denne!

Min mors kusine forhandler olien, og det er så fedt at se, hvordan hun også brænder for produktet. Hun spurgte, om jeg ville samarbejde om at sprede budskabet. Det blev et kæmpe ja tak herfra. Olivenolien kan fås i Kervan på Østerbro sammen med nogle lækre vine af fra Finca Collado, som min mors kusine også forhandler. (Hendes firma hedder ESAmor.)

Den kan også købes online her. 

Her kommer så opskriften på første salat-kandidat til årets julemiddag;

Vegetarisk middag med god olivenolie L’alqueria

Vegetarisk julesalat med den lækreste olivenolie

1/2 stort blomkål eller 1 lille blomkål
2-3 spsk olivenolie
1-2 tsk spidskommen
1/2 rødkål
2 håndfulde grønkål
400 gram kogte grønne linser
1 pære
1 dl solsikkekerner
2 tsk gurkemeje
Frisk basilikum

Æblecidereddike-dressing med olivenolie

4 spsk olivenolie
2 spsk æblecidereddike
Salt & peber

 1. Del blomkålen i buketter og vend dem i 1-2 spsk olivenolie, spidskommen, salt og peber på en bageplade. Bag i 20-30 min. eller til de tager farve ved 180 grader og lad afkøle
 2. Riv rødkål på et mandolinjern og del grønkålen i mundrette stykker (husk at fjerne stilken). Riv også pæren i fine strimler på et mandolinjern, skyl linserne i dørslag og kom alt i en stor skål.
 3. Rist solsikkekerner sammen med gurkemeje, 1 spsk olivenolie, salt og peber i 3-5 minutter og rør rundt. Sluk når de begynder at tage farve og lad dem afkøle.
 4. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og hæld den i salatskålen og rør rundt. Tilsæt de afkølede blomkål og top med solsikkekerner og frisk basilikum.

Salaten blev serveret sammen med en asiatisk græskarhummus og nøddesteg. Råb højt i kommentarfeltet hvis jeg skal dele opskriften på det også. 😉

Se også: Rødkålssalat med sød kartoffel, gulerod og tahindressing

ESAmor vin

————————————————————————————————————————————————————

Ps. Vidste du at jeg har lavet en lukket Facebook-gruppe for dig der vil leve mere bæredygtigtDu kan være med lige her!

Følg også med på Facebook, på Instagram: @copenhagenbyme og på Bloglovin’.

4 Comments

 1. Gitte Sørensen Reply

  Den ser meget lækker ud 🙂 Jeg skal for første gang spise helt vegetarisk juleaften, så jeg vil meget gerne have opskriften på nøddestegen og hummus.

  • Camilla Reply

   Ej hvor spændende Gitte. Hvor er du sej! Super, så får jeg den lige på hurtigst muligt. 😉

Write A Comment