Når der åbner nye spændende brunchsteder i byen, er jeg tit en af de første på pletten. Det har jo faktisk i en længere periode været mit job at finde de nye steder først, hehe. Med Natur Tørst på Amager var jeg dog lidt af en langsom-Per. En hurtig Google-søgning afslører også, at mange allerede har været forbi og prøve + teste stedet. Det er helt sikkert på grænsen til sensationelt, når Amager laver moves som dette.

Jeg var endelig forbi for et par uger siden sammen med Stephanie en lørdag morgen, hvor vi begge havde tid til at cykle til øen. Stephanie kom endda lige direkte fra yoga. Seje hende. Jeg havde vist mest drukket kaffe op til, men med sådan en god cykeltur har man jo allerede præsteret lidt. Her kommer lidt umiddelbare tanker efter vores besøg;

sund brunch i København. Avokadomad, chiagrød og frisk frugt

Indretning/stemning

Masser af farver og fine detaljer, der emmer af sundhed. Bl.a. alverdens lækre produkter både på skilte med forklaring og i montren ved disken. Også superfoods man ikke altid hører så meget om, som baobab, cannabis-CBD(?) og carob.  Stedet er meget mindre, end jeg havde regnet med. Og det til den lidt ærgerlige side. Jeg havde gerne set det gode koncept udfolde sig på flere kvadratmeter, så der var plads til ordentlige siddepladser og en ægte caféstemning. Man sidder meget lavt og for mit vedkommende var stolen en slags skammel. Det er ikke alle aldre jeg ville hive med herind – og slet ikke store selskaber.

naturtørst amager indretning på Amagerbrogade

Menu og udvalg hos Natur Tørst

Det er virkelig en superfood-brunch, de serverer herinde. Masser af farver, masser af sunde lækkerier. Mega vegetar- og veganervenligt. Der er et væld af juices, blends og shots på kortet og så et mindre, solidt madudvalg i form af smoothie bowls, avokadomad, panini og brunch aka “Natur plate”. Stephanie og jeg valgte begge to netop den tallerken, som koster 128 kr. og består af avokadomad, chiagrød, græsk yoghurt m. frisk frugt og supergranola + drikkelse. Vi fik lov til at skifte græsk yoghurt ud med en juice, hvilket var meget fornemt. Derudover skulle vi selvfølgelig have kaffe til. De har havredrik (yay), så jeg var egentlig ret sikker på at jeg skulle have en stor og dejlig kop kaffe. Indtil Stephanie bestilte matcha, og jeg pludselig fik overbevist mig selv om, at det egentlig var en meget god idé. Jeg havde jo allerede fået kaffe hjemmefra (og fik det igen senere). Det var et dristigt valg, og heldigvis vellykket. Det er ikke alle, der kan lave en god kop matcha. Men det kan de her!

Natur Tørst trøfler. De bedste raw cakes / kager på Amager og i Københavnnatur tørst menu på Amager

Smag

Brunchen var også virkelig god. Avokadomaden SPOT on og virkelig snasket med den lækreste sød kartoffel-hummus og smilende æg. Alt i alt minder deres tallerken meget om den man får på Baryl. Så meget at jeg næsten føler, det må være samme ejer. Der er en masse frugt og sammen med en god portion avokadomad og chiagrød er bunden virkelig lagt. Eneste ting der undrer mig ved serveringen, er den store mængde eksotiske frugter og bær. Ikke kun herinde men også andre steder i byen efterhånden. Jeg ved godt, det er foto-venligt og generelt smukt, men det er hverken bæredygtigt eller indeholder meget smag uden for sæson. Når man har så meget styr på det sunde, bæredygtige valg er dette dog en detalje.

Jeg valgte i øvrigt juicen Acai som smagte dejligt. Sammen med matcha og den solide brunchtallerken var vi ved at være godt mætte, men vi skulle lige smage deres baobab-trøfler til dessert.

sundt-mad-amager

OG TAK FOR DET!

Det er nok de meste sunde trøfler jeg nogensinde har smagt. Seriøst, de trøfler er et besøg værd i sig selv! Så bløde og smagfulde og helt sikkert med nogle hemmelige ingredienser der giver dem det ekstra twist, som sunde trøfler normalt ikke har.

Service

Det er virkelig nogle søde mennesker, der står bag disken herinde. Så venlige og hjælpsomme. Kort og godt!

Hygge eller hype? Hygge. Især maden og konceptet. Når det kommer til stemningen kunne den altså godt opgraderes med et ordentligt skud kvadratmeter og højere stole og borde. Måske de udvider på sigt? Hep hep herfra til den i hvert fald!

Natur Tørst
Amagerbrogade 138
2300 København S
Se menu mm. her

————————————————————————————————————————————————————

Psssst. DU kan stadig nå at deltage i denne konkurrence og vinde en delebil for en weekend.

Ps. Vidste du at jeg har lavet en lukket Facebook-gruppe for dig der elsker KøbenhavnDu kan være med lige her!

Følg også med på Facebook, på Instagram: @copenhagenbyme og på Bloglovin’.

Natur Tørst brunch. Sund brunch på Amager

Write A Comment