Kaffe of kanelsneglCopenhagenbyme.com

 

I dag for præcis en uge siden sad jeg spændt som en flitsbue og fiksede de sidste detaljer til min bogreception. Eller dvs. ved nærmere eftertanke stod jeg nok nærmere i køkkenet og dirigerede rundt med min søde familie, haha! Min søster, niece og bror hjalp med at bage stakkevis af vafler, hente stakkevis af kogebøger og bære stakkevis af lækkerier ned i bilen, som skulle fragte os til Jesper Glyrskovs studie i  Kronprinsessegade. Jesper er den seje fotograf bag kogebogen og han var så sød at tilbyde mig at låne hans helt vildt flotte studie kvit og frit til den store dag. Hvor godt et menneske er man så lige?

snappcar og Citroen Cactus

Vi bager da bare lige 100 vafler?!

Vi (altså mig og min “stakkels” familie) havde sat os for at bage 100 vafler, og det var altså en proces som tog lidt længere tid end planlagt. På trods af at hele 4(!) vaffeljern bagede løs samtidig.  Jeg har jo afholdt virkelig mange arrangementer efterhånden, ikke mindst i min tid hos Yelp, og der har jeg altid sørget for mad udefra. Men en bogreception uden hjemmelavede lækkerier? Næppe!

Ud over mad og drikke har min store udfordring til events altid været ALLE de ting, man skal have fragtet fra A til B. Åh hvor er det nervepirrende at skulle slæbe alverdens ting ned fra 6. etage på rekordtid pga. taxametertikkende køretøj ude på vejen. Eller vide at “det her kommer jo ALDRIG til at kunne være på min cykel“.  I de situationer er en bil altså GULD værd. Jeg vil af miljømæssige grunde ikke selv have en bil, men en delebil – det kan jeg godt se ideen i. Især til situationer som en bogreception hvor 100 vafler, 100 kogebøger, vaffeljern mm. skal med under armen.

Snappcar delebil og kanelsnegl

Bil? Nej tak. Delebil? Ja tak!

Så hvad var så løsningen i torsdags? SNAPPCAR. Konceptet som jeg også har skrevet om tidligere herinde i min påskeguideDet er bare deleøkonomi, når det er bedst! Du lejer en bil i dit lokalområde for en given periode via appen.  Bruger den til det du har brug for og afleverer den igen sammen med bekymringer om p-pladser, registreringsafgift og unødvendig CO2-udslip. SÅ pokkers rart! Man bliver altså lige mindet om hvor svært det kan være at finde p-pladser i København – og dyrt når man bor på indre Østerbro.

Af brugeren Ida på Nygårsdvej lejede jeg f.eks. en Citroën Cactus, som blev årets bil i 2015. Den er bygget sådan, at den mindsker brændstofforbruget og CO2-udledningen, og derfor valgte jeg den. Mon det stikkende navn har noget at gøre med det grønnere fokus?! Ja ja okay, det var lidt hårdt at stå op kl. 7 dagen efter og læsse 15 kasser med kogebøger af bilen og så aflevere den tilbage til Ida, inden hun skulle på arbejde, men jeg aner faktisk ikke, hvordan jeg skulle have klaret alt det praktiske omkring receptionen uden en bil.

cactus snappcar app til delebiler

VIND DELEBIL FOR EN WEEKEND!

Jeg ville inderligt ønske, at vi producerede langt færre biler i verden, og så blev bedre til at låne af hinanden i stedet. Og i den anledning afholder jeg i samarbejde med Snappcar en give away her på bloggen, hvor du som læser kan vinde en delebil gennem Snappcar for en weekend. Alt du skal gøre er at svare på dette spørgsmål i kommentarfeltet;

“Hvad ville DU bruge en (dele)bil til, hvis du havde den en HEL weekend?”

Livsnødvendige gøremål eller de mere hyggelige af slagsen? Du bestemmer!
Jeg glæder mig til at læse om jeres planer og trækker en vinder tilfældigt på tirsdag d. 28/11 kl. 12.00!

Snappcar delebil og kanelsnegl

————————————————————————————————————————————————————

SE OGSÅ: 5 ting vi selv kan gøre for miljøet – når verden ikke kan!

Ps. Vidste du at jeg har lavet en lukket Facebook-gruppe for dig der vil leve mere bæredygtigtDu kan være med lige her!

14 Comments

 1. Så ville jeg køre hjem til min familie på juleferie.

 2. Jeg ville overraske min kæreste og tage ham med på en sjællandstur, hvor vi skulle sove i shelter og lave mad over bål.

  KH Michelle

  • Camilla Reply

   Tillykke Michelle – du har vundet! 😉 Så nu skal der soves i shelter og laves bål 😉 Vil du sende mig kontaktinfo til copenhagenbyme@gmail.com? Så får jeg lige Snapcar til at kontakte dig. Kh. Camilla.

 3. Jeg ville tage min veninde med på weekendtur ved Vesterhavet. Jeg har aldrig været der, og det er noget vi har snakket om I mange år, dog har det aldrig lykkedes os da ingen af os har bil.
  Så skulle vi køre op af kysten og besøge de hyggelige små kroer og spisesteder langs vejen og smage den del af Danmark 🙂

  Trine

 4. Jeg ville overraske min kæreste med en tur til Århus, hvor han kommer fra og hvor hans bedste venner stadig bor – som han savner uendeligt meget ❤️

 5. Jeannette Reply

  Jeg ville køre rundt og samle vennerne op og så tage på eventyr. Er fra jylland men bor i KBH og kender intet til resten af Sjælland. Ville elske at kunne køre ud i det blå og få en på opleveren

 6. caroline m Reply

  Jeg ville tage i IKEA og købe de ting jeg mangler 😀

 7. Jeg vil overraske min bedste ven med en tur ud i det blå, hvor vi kun skal koncentrere os om at hygge os. I kontrast til vores ellers travle dage.

 8. Jeg ville bruge den til at køre til Ystad med min kæreste og indløse den tur på spaophold jeg har givet ham i fødselsdagsgave!

 9. Jeg ville tage min familie med ud og fælde et juletræ . Noget vi har haft lyst til at prøve i flere år men som ikke er let uden bil .

  Nogen gange skal man jo lidt væk fra Stenbroen.

 10. Christina Bennetzen Reply

  Jeg ville pakke bilen og tage en tur til Fanø med min kæreste og vores datter. Fenja er opkaldt efter øen og det kunne være så hyggeligt med en roadtrip til vores yndlings ø.

 11. Jeg ville tage mine bedste venner ned til sommerhuset på Falster og sørge for en rigtig hyggelig juleweekend uden for by, stress og jag, men med masser af god mad og hygge. På vejen hjem til København, skulle vi stoppe ved Møn og gå en tur i noget af det smukkeste landskab i landet. Åh, det kunne være så dejligt og med en stor frihed til at nå de ting, vi har lyst til i den hjertelige juletid <3
  Kh. Louise

 12. Hvis jeg vandt ville jeg tage min søde veninde med på en velfortjet weekend get away i et sommerhus tæt på vandet.
  Vi arbejder begge rigtig meget og sådan en weekend med masser af natur, vin, afslapning, grin og lange snakke vil bare være den bedste forkælelse.
  Og sådan en bil vil bare føles som den ultimative frihed og luksus følelse 😉

 13. Jeg ville køre i Ikea 😉 Og nok også lidt rundt på Sjælland. Jeg har boet et år i Kbh nu, men har aldrig rigtig set andet af øen, så det kunne være hyggeligt at tage på en lille Tour de Sjælland med min søster! 🙂

Write A Comment