I dag er det jo valgdag i Danmark. Og jeg elsker valgdage. Jeg vil ikke sige, det er som juleaften, men det er lidt derhenad. Jeg føler en helt speciel boblen og summen inde i mig, men også ude i byen. Det er bare en særlig dag. Som om vi danskere alle har et særligt fællesskab sammen – på trods af at vi stemmer i øst og vest og på hele farveskalaen.

Traditioner på valgdage? Herhjemme har det, i al den tid vi har boet her, været valgflæsk. Gode ben med lidt grønt og masser af snaskede fritter med masser af dyppelse til. Herligheden skal nydes foran valgdækningen. Da vi havde fjernsyn, rykkede vi hele bordet hen FORAN skærmen, så vi kunne side og guffe og sluge alle valgreportager samtidig. Jeg tror jeg har et billede af det et sted, og jeg lover jer – det er ØMT og yderst dedikeret! I år har vi jo skillet os af med fjernsynet og har kun computeren til rådighed, så det skal nok blive endnu mere ømt og underholdende.

Traditioner kan noget. Traditioner giver tryghed, glæde og følelsen af at noget er bestemt på forhånd. Vi skal ikke træffe nogen valg, vi skal bare gøre, som vi plejer. Nemt ikke?

LÆS OGSÅ: MIN UGE I MAD | SÅDAN SPISER EN FLEXITAR #2

Spiser fleXitarer valgflæsk?

Vi har ikke fået gode ben eller noget andet svinekød herhjemme siden vi for snart to år siden valgte at skære gevaldigt ned på kødet. Men I ÅR skulle det være. Kødfuld lørdag på en onsdag med masser af gode ben. Som i gode, gode ben. Økologisk og lokal produktion. Researchen begyndte i starten af denne uge. Slagteren på Kultorvet eller Spis min gris var målet. Begge besøgt i går med meldingen; “ingen gode ben” og “det er ikke noget vi sælger desværre”. What to do?

Ja, netop som jeg troede vi skulle køre byen rundt og sætte vores stemmetid på spil, eller gå på kompromis med kravet om lokalt og økologisk kød, kom det fluks fra min kæreste; “Skal vi så ikke bare spise blomkåls hotwings? Jeg har ikke tid til at lede mere?” KØBTJeg accepterede den på stedet!

Øko blomkåls hotwings med masser af BBQ og snaskede sweet potato fritter og godt med dyppelse. Ved I hvad, det er faktisk slet ikke så tosset igen. En ny tradition er måske født? I og for sig handler det vel om traditonen og ikke flæsket. Eller hvad? Ja, det finder vi jo så ud af i aften, hehe!

Spiser du valgflæsk? Har du nogle valgtraditioner? Del dem endelig i kommentarfeltet 😉

GOD VALGDAG!

————————————————————————————————————————————————————

SE OGSÅ: SALAT MED BLOMKÅL, TOMATER OG KOKOS/TAHINDRESSING

Ps. Vidste du at jeg har lavet en lukket Facebook-gruppe for dig der vil leve mere bæredygtigtDu kan være med lige her!

Følg også med på Facebook, på Instagram: @copenhagenbyme og på Bloglovin’.

Valgflæsk eller blomkål hotwings?

Write A Comment