Tivoli Food Hall åbner officielt d. 17. november. (Men en soft opening er allerede i gang nu.) Et nyt madmarked som ligger i forlængelse af Tivoli. MEN som  man også kan besøge uden billet til haven. Alle kan benytte sig af madmarkedet, som spænder lige fra Riccos kaffebar og Brødflov til halvgamle fast food klassikere som Cock’s & Cows og Gorm’s og nye steder som Gló og mexicanske Zócalo

Jeg var forbi til et lille preview i onsdags i sidste uge. Og tænkte jeg lige ville dele mit førstehåndsindtryk med jer.

STEMNING OG BELIGGENHED

Først må jeg sige, at det her er en sindssyg fed opgradering til Tivoli. Faktisk tænkte jeg så sent som et par uger siden, da jeg var inde og fejre Halloween, at der virkelig mangler andet end flæskestegssandwich herinde. Min familie snuppede den dag netop sådan en hapser, mens jeg endte på Joe and the Juice. Ikke just SÅ Tivoli’sk.
Stemningen herinde er også virkelig hyggelig. Jeg havde frygtet en lettere kold og upersonlig  indretning, men her er både intimt og varmt. Gode områder (som ikke er alt for åbne), hvor man kan slå sig ned .Og SÅ hyggeligt at kunne se ind i Tivoli.  Man glemmer faktisk lidt at man sidder i det indereste af Kbh K. Men måske var det også fordi jeg var her, inden menneskemængden for alvor sætter ind. Mit første indtryk af stemningen var faktisk det bedste fra Torvehallerne og Westmarket.  Og Tivoli har jo faktisk haft planlagt dette i 14 år(!), så copycats er de umiddelbart ikke.

gorms i tivoli, pizza
Pizza fra Gorm’s

Udvalget i Tivoli Food Hall

Jeg er faktisk positivt overrasket over udvalget, samtidig med at der er nogle ting, jeg undrer mig lidt over. På plussiden må jeg fremhæve glæden over at se et nyt bæredygtigt sted som islandske Gló være til stede. Fantastisk at man nu kan få både sundt og vegetarisk/vegansk mad i flæskestegssandwichens højborg. Jeg er også vild med at se andre lokale perler som Chicks by Chicks, Brødflov, Le Petit og Hallernes Smørrebrød samt nogle helt nye steder, jeg ellers ikke før havde prøvet;  Kadeaus første grillbar BobbaBella, Kung Fu Street Food, The Bird & Kissmeyer og mexicanske Zócalo.

Skandinaviens største kaffekæde. Hmmm.

Der er nogle steder som jeg efterhånden vil kalde kæder, som er herinde, f.eks. Cocks and cows og Gorm’s. Som dog samtidig er de heller ikke så store, at jeg føler, det bliver for turistet. Og som stadig har en god fornemmelse for lokale råvarer og et godt grønt udvalg.  Til gengæld synes jeg det er lidt ærgerligt at Skandinaviens største kaffekæde Espresso House fylder en stor del af området. Det havde da været fedt med en lokal københavnsk kaffebar her i stedet. “Jamen det er der jo ikke nogen, der har råd til, Camilla!” Nej nej. Jeg ved det godt!

I onsdags var også Gemyse, som er inde i selve Tivoli til stede med smagsprøver. Og HOLD NU FAST. Deres falafler og fladbrøde var lækre. Må derind og spise asap!

Lækreste falafler, naan og græskardip fra vegetarrestaurant Gemyse
Lækreste falafler, naan og græskardip fra vegetarrestaurant Gemyse

EKSTRA BONUS

TAGTERRASSEN! Ovenpå taget kommer der til at være den fedeste tagterrasse med udsigt ud over Hovedbanegården og Tivoli. Her skal Nimb og Sticks’n’Sushi holde til. (Nok også de færreste der ellers kan betale for sådan en lokation?!) Så kan man altså tale om sushi og hotelstemning (og pool) med udsigt!

SOLCELLER! Tivoli Hjørnet har solceller på taget og solafskærmning i glasfacaden, som automatisk justeres i forhold til solen. På den måde bliver der ikke brugt unødig energi på køl og ventilation.

tivoli food hall - udsigten fra toppen
… Og der er solceller på taget!;)

Alle Madstaderne i Tivoli Food Hall:

BobbaBella:

Kadeaus første grillbar, som i deres roterende ovn laver friskbagte fladbrød med fyld fra både Bornholm og omverdenen, og der er også en burger på menuen.

Brødflov:

Mange kender nok efterhånden det lækre bageri fra Frederiksberg med fokus på kvalitet, nordiske produkter og økologi (yay!)

Chicks by Chicks

De roterende økologiske kyllinger som vi kender fra Vesterbrogade med simple menuer og okay lækre salater som tilbehør.

Cock’s & Cows – Cocktails & Burgers:

Behøver vel ikke en større introduktion, vel? C & Cs burgere er en del steder i byen og er evig populært.

Gló:

En af de store gode nyheder i 2017, som jeg også skrev om her. Et af de mere originale i madmarkedet, fordi den ikke er så kendt og udbredt (endnu) som mange af de andre.

Choko raw cakes fra Gló
Choko raw cakes fra Gló
Gorm’s:

Gorm’s pizza bages efter romersk tradition med en ultratynd bund og råvarer fra Italien og norden. De håndværksbaserede pizzaer fås også i en glutenfri version.

Hallernes Smørrebrød:

Mmmh deres fiskefilletmad kan altså noget! Smørrebrødsklassikere baseret på friske kvalitetsråvarer.

Kung Fu Street Food:

Asiatiske streetfoodserveringer lige fra baos og forårsruller til salater, som kommer i både større og mindre størrelser med varierende intensitet på de stærke krydderier.

Le Petit Vinbar:

Le Petit brænder for gode drikkevarer, især champagne, og 90 procent af vinene importerer de selv. Maden byder på klassikere såsom salade chevre chaud samt signatursandwichen med bøf af frilandskvæg,

Letz Sushi:

Al fisk hos Letz Sushi er certificeret bæredygtigt (JAAAH!!!;o)), og risene er økologiske. Konceptet er kombineret dine-in og takeaway centreret om sushi, men der vil også være retter såsom spyd, salater, tempura, ramen og misosuppe,

Retreat:

Retreat arbejder med en sund, miljøvenlig og i høj grad økologisk profil. Menuen byder på salater, sandwiches, frugt- og grøntsagsjuicer.

Riccos:

Kaffe af høj kvalitet og god stemning er i højsædet. Riccos udbyder naturligvis et lækkert sortiment af spiselige sager til at ledsage kaffen.

Tapa del Toro:

Frisklavede spanske tapas, kolde øl, vin, perlende cava og sherry samt masser af god stemning.  Både vegetarer, kød- og fiskeelskere vil finde fristelser på kortet blandt de typisk 20-25 forskellige tapas.

The Bird & Kissmeyer:

Toasts, øl og gin og tonics. Det er opskriften på denne lille oase, hvor gourmettoasts baseret på danske råvarer får selskab af den øl og bredt udvalg af gin og tonics

Zócalo:

Mexicansk mad lavet fra bunden med omhyggeligt udvalgte råvarer. Zócalo er inspireret af taquerierne i det mexicanske kvarter Mission District i San Francisco.

Foruden madstederne vil også Nimb, Espresso House, Illums Bolighus og pizzarestauranten Vapiano repræsentere det nye område,  under navnet Tivoli Hjørnet.

Udsigten fra Tivoli Food Hall

2 Comments

  1. Jeg er kæmpe fan af, at der popper nye madmarkeder op konstant overalt i Danmark! Bliver absolut nødt til at komme forbi dette på min næste tur til Danmark (:

    • Camilla Reply

      Hej Camilla. Jaaaah, det er jeg også. Spændende om Westmarket kan overleve nu hvor Tivolis åbner dog. Håber byen er stor nok til begge. 😉 Det må du helt sikkert. Bor du ikke i DK? Kh C.

Write A Comment