Copenhagenbyme.com

 

Scenarie fra i går eftermiddags: Smukkeste H&M x Erdem bluse hænger i skabet. Populært samarbejde, den sidste tilbage i butikken, 800 kr. Det føltes som et unikt fund, da jeg spottede den et par dage inden. Og nu slår det mig. Hvor er den produceret? Hvilket materiale er den lavet af? Tør jeg læse svaret? Og hvorfor har jeg ikke tjekket det før nu?

Jeg ved det jo nærmest lidt på forhånd; made in China. 100% polyester, og så stopper informationen ellers der. Som den gør med så meget andet (mode)tøj. Det er en jungle at gennemskue vejen fra jord til garderobe i modeindustrien.

Økologisk, bæredygtig bomuld, croissant fra Emmerys og kaffe

Jeg har købt så meget dårligt tøj gennem tiden!

Jeg har i virkelig mange år accepteret den præmis fuldstændig. Købt meget – og en del billigt tøj – som jeg har kasseret igen, når det er gået af mode. Jeg har ikke skænket det en tanke om mine ting var “made in China” eller stillet krav til produktionsforhold. Og stadig den dag i dag, er jeg da slet heller ikke nogen engel på området. Jeg synes stadig, det er mega svært at gøre det 100%. Det viser scenariet i går tydeligt. (Også selvom jeg endte med at køre ned og bytte den).

Og ja. Der kan stadig ryge “China-køb” i min kurv, hvis jeg er HELT sikker på at produktet er så fantastisk, at jeg vil slide det op. Men hurtige impulskøb i vilde farver, som jeg bliver træt af efter nogle måneder. Det er slut!

Og så er jeg nok begyndt at være lidt af en pain in the ass at skulle servicere, når jeg shopper i København eller bliver kontaktet af brands, som vil samarbejde her på bloggen.  “Hvad er jeres produkter lavet af?”, “hvor bliver det produceret?”, “er I overhovedet bæredygtige?”  kunne være nogle af mine spørgsmål. Og det er altså langt fra altid, jeg kan få et ordentligt svar.

Undertøj og t-shirt af økologisk bomuld fra Organic Basics

Økologisk bomuld med holdning – ja tak!

Da e-mailen fra danske Organic Basics landede i min indbakke var det dog lidt af et drømmescenarium. Jeg har set og fulgt dem på Instagram, men ellers kendte jeg ikke så meget til deres produkter, som nu hvor jeg har modtaget og testet dem. Jeg er stor fan af flere grunde;

– Økologi og omtanke

Et hurtigt kig på deres hjemmeside, og den indledende research var noget så smidig. Jeg fik straks svar på mine spørgsmål: Produkter lavet af økologisk bomuld af den højeste kvalitet og 100% øko godkendt. Produktionen foregår i Tyrkiet som jo ikke ligefrem er i vores danske baghave, men heller ikke er i Kina. Ifølge Organic Basics selv er det svært at lave økologisk bomuld af den høje kvalitet, som de gør det på markerne lidt uden for Izmir. Den del ved jeg ikke nok om til at kloge mig i, men jeg synes det lyder rimeligt. Hvad synes du?

Et brand med holdning

Man skal ikke have været længe på hjemmesiden for at støde på denne bad ass sætning, som straks fik mig til at smile; ; “The fashion industry is a dirty bastard. We don’t like it that way.” Sådan – lige på og hårdt. En sætning som mange flere burde sige højt lidt oftere. Ikke mindst vores politikere og betydningsfulde hjerner i modeindustrien.

– Lækkert at have på og smukt design! 

Alle deres produkter er simpelthen så lækre at røre ved og have på. Jeg har haft dem hjemme et par dage nu, og går i det konstant. T-shirten er så blød, at du ikke kan mærke du har den på, og undertøjet er helt ekstremt behageligt. Og ja jeg har vist også købt lidt for meget undertøj af uforsvarlig ophav gennem tiden. Det skal der også laves om på fra nu af. Som æstetikker kan jeg heller ikke lade være med at klappe i hænderne over deres fine, simple og sarte design.

Organic Basics sælger også den fineste tandbørste, vandflaske som jeg ønsker mig til yoga-brug, strømper og en hel kollektion til mænd også. (Læs mere her!) Jeg ville ønske at udvalget var lidt større, så man kunne shoppe mange flere sager til garderoben herfra. Men måske det kommer i fremtiden, når/hvis vi bare er flere der støtte op om deres produkter?!

Del endelig dine erfaringer eller tips til mere bæredygtig shopping i kommentarfeltet!Organic Basics t-shirt af økologisk bomuld og kaffe

————————————————————————————————————————————————————

Ps. Vidste du at jeg har lavet en lukket Facebook-gruppe for dig der vil leve mere bæredygtigtDu kan være med lige her!

Følg også med på Facebook, på Instagram: @copenhagenbyme og på Bloglovin’.

Læs også: Derfor er bæredygtig kaffe også den bedste kaffe!

Write A Comment