Min aktivitet på “hjemmelavet hummus opskrift – fronten” har længe været lidt sløj. MEN nu er jeg tilbage i samme tempo, som Ann Me Allerslev i denne uge forlod Københavns Rådhus. Den klassiske hummus er stadig lidt på hold (mon jeg har spist for meget efterhånden?) og nye varianter bliver testet og prøvesmagt. Og hvilket uendeligt potentiale der er, når det kommer til netop verdens bedste opfindelse med kikærter.

I sidste weekend testede jeg Marias lækre karry-mango variant og den var et kæmpe hit. En cremet masse, smagen af karry og så den her søde, friske smag fra mangoen – virkelig, virkelig godt! I ved sådan “det spiser jeg lige med en ske helt uden noget andet-godt”. Jeg begyndte i dagene derefter at mærke snerten af en afhængighed. Som i “det der må jeg have hver dag-afhængighed”. Men hey. Mango. I november. I Danmark dagligt? Hmmm. Nej måske ikke. Og så kom det oplagte alternativ. Min absolut yndlingsfrugt. ÆBLET. (Og nej det siger jeg ikke kun fordi det er i sæson og alt det der….) Jeg elsker bare æbler og har altid gjort det. Selv som barn (hvor jeg ellers kun sværgede til hvidt brød, kartofler og kage) var æblet altid en del af min kostpyramide.

Jeg lavede hummus-varianten med æble, og det gav et fantastisk resultat. Så nu kan jeg med god samvittighed spise hummus hver dag hele efteråret og vinteren. Vil du også? Så kommer opskriften her:

Salat med æble / karry hummus

Æble / karry hummus opskrift

400 gram kogte kikærter
1 spsk tahin
1 fed hvidløg
2 æbler
2 spsk olie
3/4 dl vand
1 citron eller 1 spsk æblecidereddike
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 knivspids cayennepeber
Salt og peber

1. Skyl æblet, fjern kernehuset og skær det i mindre stykker
2. Kom æblet i en blender eller foodprocessor og tilsæt de øvrige ingredienser. Blend til en fin, cremet masse og smag til.
3. Et voila! 😉 Servér på toppen af din salat, vaffel eller som lækker dip til… ALT!

Se også: Rødbedehummus med ingefær

Æble / karry hummus opskrift, tomater, peanutbutter hummus, figner og solsikkekerner————————————————————————————————————————————————————

Ps. Vidste du at jeg har lavet en lukket Facebook-gruppe for dig der vil leve mere bæredygtigtDu kan være med lige her!

Følg også med på Facebook, på Instagram: @copenhagenbyme og på Bloglovin’.

 

Write A Comment