Mmmh en vietnamesisk restaurant hvor det hele spiller!  Jeg har elsket det vietnamesiske køkken længe for den spændende smag og de mange friske krydderurter.  Efter jeg i sommers så var på Vietnam rundrejse er min (mad)kærlighed ikke just blevet mindre. Nu sker der så det, at jeg har en ustyrlig trang til sommerruller, pho og banh xeo. Måske jeg ikke er alene?

Bedste vietnamesisk restaurant i København – hvad er det så? Jeg tænkte jeg ville dele mine 5 favoritter som det ser ud lige nu. Der er gamle og en helt spritny af slagsen på min liste. Og den bedste? Ja, det er lidt efter humør. 😉

Læs også: Vietnam rundrejse fra nord til syd!

district tonkin vietnamesisk restaurant

Vietnamesisk restaUrant i København – 5 favoritter

Chao Viet Kitchen

Kattesundet 8
1458 København

Nyt sted i indre by som jeg netop har besøgt – med stor begejstring. Det her kan godt blive en ny storfavorit, fordi de tænker det grønne fokus ind i det vietnamesiske på en virkelig innovativ måde med hele 4 veganske retter på kortet, som næsten fylder halvdelen af menukortet. Ret sejt! Og så smager det bare helt forrygende. Jeg prøvede deres vietnamesiske forårsruller (nr. 10) med en helt vildt lækker dip og deres “curry” (nr. 13), som også bare var så smagfuld og fyldt med grønt. Jeg er så tosset med, at man ikke bare får ris, men også en masse kål ved siden af, som kan blandes med den lækre karrysauce. Og masser af citrongræs!

Pho Hanoi

Vester Farimagsgade 6
1606 København

Efter min mening byens bedste pho-suppe. (Se filmen fra da jeg var på jagt efter den bedste pho lige her). God kraftig smag og masser af lækre krydderurter. Bl.a. også citrongræs. UHM! Stedet er meget autentisk og ikke sådan mega hyggeligt, men det er bare en del af charmen. Herinde er der også gode tilbud indimellem, og så ligger det virkelig tæt på Hovedbanegården, hvilket er perfekt for rejsende fra og til København.

District Tonkin

Mikkel Bryggers Gade 2, Kbh K
Dronningens Tværgade 12, Kbh K

Skønne salater og god pho (måtte dog gerne været udstyret med lidt mere grønt og krydderurter efter min smag. Men jeg ved godt det ikke nødvendigvis er helt klassisk vietnamesisk stil). Laver også veganske salater og findes nu 2 steder i byen!

Super hyggelig stemning, der er sådan lidt “kom og gå”-agtig, men stadig sådan, at man faktisk har lyst til at slå sig ned og blive hængende lidt..  Der er nemlig stemning og hygge i at sidde ved det store bord på farverige skamler. Nok ikke lige her jeg ville tage min mormor med ind, rent “sid godt-mæssigt”, men hun foretrækker jo også frikadeller, kartofler og brun sovs alligevel, så hvad pokker 🙂

Ngoc Linh

Vesterbrogade 89, st. tv.
1620 København

Lad dig ikke snyde af facade og indretning; Her får du en ordentligt vietnamesisk restaurant på Vesterbrogade. Uden nogen form for hype faktor!

De vegetariske sommerruller fås med en fyldig og god peanutsauce, som man får lyst til at spise alene med en ske. Sommerrullerne er også lige i øjet, og langt over gennemsnittet i København. Deres papayasalat er fremragende, og deres tofuret vil jeg anbefale enhver der har et anstrengt forhold til tofu. Helt vidunderlig saftig og smagfuld!

Pho Saigon

Vesterbrogade 83
1620 København V

Uden tvivl byens største pho-suppe, så hvis du er typen, der aldrig bliver ordentlig mæt og savner value for money, er det her stedet.  Der er nok af alt, og selv ikke de friske krydderurter er der sparet på. Kæmpe plus! Suppen smager også af mere end gennemsnittet, men mangler stadig lidt power i min optik.

De har 4 forskellige vegetarretter og gode menut- og frokostilbud. Hvis jeg boede i nærheden, ville dette klart være et sted jeg hentede suppe fra i ny og næ, men stemningen derinde er lidt “ud og ind”-agtig, så man bliver ikke hængende her længe.

Sted jeg har til gode og som skal prøves næste gang; Lá Lúa Restaurant.

Hvad er dit yndlingssted når det kommer til vietnamesisk med masser af grønt i København?

Se også: Vietnamesiske forårsruller og tre slags dip: chili, peanut og sesam

Pho Hanoi, indre by København
Pho-suppe hos Pho Hanoi

————————————————————————————————————————————————————

Ps. Vidste du at jeg har lavet en lukket Facebook-gruppe for dig der elsker KøbenhavnDu kan være med lige her!

Følg også med på Facebook, på Instagram: @copenhagenbyme og på Bloglovin’.

2 Comments

    • Camilla Reply

      Hey Sabrina. Oh yes – perfect for your foodie list I would say! ;o)

Write A Comment