Min uge i mad – hvad er nu det? Jo, altså. I var en del som var ret glade for dette indlæg; Madplan | Sådan spiser en flexitar? Så jeg tænker, det kunne være et format, jeg kunne tage op igen løbende, hvis der er stemning for det.

Ideen er at inspirere til en hverdag med mindre kød, og så kan jeg jo samtidig komme lidt ind på nye spisesteder, jeg har besøgt og opskrifter, jeg har testet af i hjemmet. Og selvfølgelig også fortælle om de dage, det går mindre godt/sundt/bæredygtigt. For de dage må jeg hellere ikke glemmes og gemmes (væk). Så skal jeg bare lige vænne mig til at skrive ned, hvad jeg spiser. I min nuværende kalender er der faktisk et felt, hvor der står; “meals”, og i sidste uge lykkedes det mig faktisk at skrive lidt ned.

Skal vi ikke bare starte med. Øh. Mandag?

Mad på Baryl. Når man pænt spørger, om de kan sammensætte en tallerken med gulerodshummus hos nye Baryl på Østerbro
Når man pænt spørger, om de kan sammensætte en tallerken med gulerodshummus hos nye Baryl på Østerbro

MIN UGE I MAD

Mandag:

Jeg tester ny blender fra Wilfa og Blenderkassen fra Aarstiderne. Grøn smoothie med spinat, appelsin og gurkemeje, men tilsætter lidt mindre væske, så den kan bruges til smoothie bowl og har yoghurt-tykkelse. Topper med yndlings müsli fra Det Gode Liv (den med dadler), lidt frysetørrede hindbær og kokos. Senere var der vist noget med på grænsen til vild mængde peanutbutter knas (fordi …mandag) og 2 kopper kaffe med skummet havredrik.

Frokost står på okonomiyaki / kålvafler med pesto, tahindressing og avokado (selvimporteret fra Portugal. Og klart den bedste, jeg nogensinde har smagt. (Tænk engang. På en kedelig mandag… ) Om aftenen er jeg inviteret hen og prøve nye Chao Viet Kitchen i indre by og har hende her som fornem borddame. Vi får lemonade, deler lækre rispapirruller og jeg snupper en skøn vegansk karryret til hovedret. Stedet imponerer mig af flere grunde. Grønt, klogt og lækkert!

Chao Viet Kitchen i København med lækre veganske og vegetariske retter på menuen
Chao Viet Kitchen i København med lækre veganske og vegetariske retter på menuen

Tirsdag:

Event hos dette nye sted i Vanløse, hvor  der serveres juice og chiagrød fra Gló i Magasin, croissanter og kaffe. Kaffebarometret stiger heftigt, da jeg efterfølgende meget impulsivt besøger min bror og han står klar med stempelkande og danske radiser. Koffein-møder-sult pumper herefter i samme tempo som mine fødder på pedalerne, og jeg er fluks tilbage ved vaflerne, som denne gang bliver en sandwich med næsten det samme som dagen inden, men nu også med et par bagte gulerødder. Aftensmad står på græskarbowl i stil med den her. Og var det så ikke noget med lidt mere peanutbutter knas og 90% mørk chokolade?

Grøn smoothie bowl fra Aarstidernes blenderkasse
Grøn smoothie bowl fra “blenderkassen”

Onsdag:

Smoothie bowl fra Blenderkassen som mandag men denne gang med en kombi af gulerod, kokos og ananas, som ikke helt er min favorit. Maria og jeg har arbejdsdate og laver en luksus bowl med en masse lækkerier som ses på billedet. Inklusiv  stegte svenske kantareller, som er en slags fødselsdaggave til Maria. Aftensmad står på rester, dvs. mere “bowl”.

Vaffel salatbowl med friske figner, kantareller og græskar
Vaffel salatbowl med friske figner, kantareller og græskar

Torsdag:

Vafler og kaffe til morgenmad og så en tur hen og tjekke Baryl ud, som er flyttet fra Nørrebro til Østerbro. Kaffe til 20 kr. som åbningstilbud – haps. Har lyst til salat og får lov til at få denne fine, faverige tallerken med god gulerodshummus. Jeg har tidligere købt en Tipster-kupon med 50% til nye Aliva Foods og  tænker “eftermiddagskaffe”. To af deres vilde raw kager med hhv. chokolade og matcha/acai. Er de ikke vildt flotte? 50 kr. stykket til gengæld. AV! Taknemmelig for den der “halv pris.”

Til aften er nogen i hjemmet syge og bestiller burger. Jeg ser det som en anledning til endelig at kunne teste veggieburgeren fra Yo Burger. God men ikke god nok til at vælte nogle af mine yndlings vegetarburgere af pinden. Nogen bestiller også bland-selv-slik. Jeg smager. Kun lidt.

Raw kager fra Aliva Foods på Østerbro
Raw kager fra Aliva Foods på Østerbro

Se også: 3 opskrifter på chokoladekage

Fredag:

En vaffel med avokado/tahin og én med peanutbutter og æble, kaffe og så afsted til kundemøde i Albertslund, hvor en kollega har sørget for rugbrødsboller fra Lagkagehuset og bananer, som vi får gnasket lidt undervejs. Hurtigt afsted til Hovedbanen mod lille efterårs vandreferie på Bornholm – godt loadet med snacks i form af chokolade, nødder og choko-riskiks. Men æv, æv. For en gangs skyld slutter turen, inden alle snacks er spist. Toget bliver aflyst da vi sidder i Ystad. Næste er fuldt booket så vi vender slukøret næsen tilbage mod København. Der er kun én rigtig ting at gøre i sådan en situation! Dulme sorgerne i pizza, vin og drinks på Neighbourhood. All time favorit. Du må prøve den “Asian Cod” de har derinde i øjeblikket. Husk masser af hvidløgsolie.

Ny Neighbourhood på Frederiksborggade ved Nørreport. Vegansk pizza, cocktails og forretter
Pizza på Neighbourhood; prøv deres “asian cod”

Lørdag og søndag:

En lidt utraditionel lørdag og søndag mad-mæssigt, da det rent faktisk lykkes os at lande på Bornholm til vandreferie, klassisk dansk morgenmadsbuffet (ost, æg og hvidt brød), snacks (fordi…vandring), hjemmelavet æblekage, vin og fisk i lange baner. På toppen af kransekagen glinser en helt fantastisk lørdag aften og min fødselsdagsgave på Stammershalle Badehotel  til kokketræf og fantastisk 6-7 retters menu lavet af køkkenchef Mathias Sørensen og den gode  Thomas Rode (tjek i øvrigt det her program om fremtidens mad). Tilsmagt med vine fra Rodes hustru, sommelier Thilde Maarbjerg. Hvilke vine og hvilken mad. Ikke kødfri, men bestemt heller ikke for kødfuld (lørdag). Hvor var det skønt at opleve kød som smagsgiver mere end hele essensen af måltidet. Og så den kastanjesuppe vi startede ud med. Hold da magle hvor var det lækkert. Hvorfor laver vi ikke mere med kastanjer? Og nogen der ved, hvor man kan finde spisekastanjer herhjemme? Jeg ledede overalt på Bornholm, og det kom der altså ikke meget suppe ud af.

Konklusion: Det her var en uge, hvor jeg havde kød- og mælkefri hverdage, men gav den lidt mere gas i weekenden. Jeg spiste meget mere lækkert ude, ind jeg har gjort i lang tid. Vi kunne kalde det efterårsferie…

Del endelig din “uge i mad” i kommentarfeltet! 😉

Bornholmsk bedste sandwich fra Marie sandwich? Pause på vandreturen ved Hammerhavnen
Bornholmsk bedste sandwich? Pause på vandreturen ved Hammerhavnen med vegetarsandwich og Svaneke øl

SE OGSÅ: OKONOMIYAKI VAFLER MED HOISINSAUCE OG KORIANDER

————————————————————————————————————————————————————

Ps. Vidste du at jeg har lavet en lukket Facebook-gruppe for dig der vil leve mere bæredygtigtDu kan være med lige her!

Følg også med på Facebook, på Instagram: @copenhagenbyme og på Bloglovin’.

2 Comments

 1. SKØNT indlæg, ønske jeg havde pengene til at prøve flere steder af 😀 kan virkelig mærke glæden ved jo mad nu hvor jeg er på vej ud af det dumme forhold.. hvordan jeg bliver 5 år igen, smiler, nyder, siger uhmm, næhh flere gange! min familie kigger mærkeligt på mig men jeg jo hel ekstatisk, da jeg ikke i 11 år har smagt ligende.. vildt at opleve! nå sorry ikke det jeg ville skrive.. men nok en forklaring på hvorfor jeg altid virker så begejstret over din lækre mad (og små misundlig 😉 ) så ja ønsker mig et lille pengetræ hehe.
  har du egentlig opskriften på den der Bowl?
  håber ellers du er glad for din beslutning om at være selvstændig!!.. sig til hvis du mangler blindsmagere, og tillykke med den meget snart udkomne bog.
  go dag, kram og hilsner herfra

  • Camilla Reply

   Tak for din kommentar Alberte. Jeg sætter stor pris på dine søde ord, begejstring og på at du vil dele det der er svært. Det skal du aldrig undskylde! Jeg kan kun forestille mig, at det må være vildt, og også helt fantastisk at nå dertil på din rejse?! 😉 Haha ja et pengetræ ville ikke være dårligt. Er også glad for vi bor så billigt, så der er plads til lidt mere mad ude! Jeg har ikke opskrift på præcis den bowl, men det kunne være jeg lige skulle få den delt herinde? I mellemtiden kan du finde en anden god græskarbowl her: https://copenhagenbyme.com/2016/11/29/spis-efter-saeson-vaffel-buddha-bowl-med-gomadressing/ … der kommer en lignende i kogebogen, når den udkommer d. 31/10. God aften. Alberte! Kh. Camilla .

Write A Comment