Meningsmåling på Instagram. Jeg er vild med det! Det er jo slet ikke et nyt fænomen, når man tænker på, hvor meget meningsmålinger/afstemninger eller “polls” er blevet brugt på Facebook og Twitter, men det passer bare så godt til Instagram. Denne artikel forklarer, hvordan man nok endnu engang har været Snapchat copycats. Men man kan til Instagrams forsvar sige, at det jo i princippet lige så godt kan være familiemedlemmet Facebook, der har været ude og inspirere. Jeg er dog heller ikke helt overbevist om, at det er sandheden.

Men tilbage til begejstringen. For hvorfor er jeg så stor fan? Fordi jeg synes dialog hører sig til på de sociale medier. Det er det, jeg synes, der er sjovt ved at være online – at netværke med nye og gamle mennesker. Det er også en af grundene til, at jeg er begyndt at dele mere ud af andre emner herinde og ikke kun opskrifter og restaurantanbefalinger, hvilket sjældent afføder dialog i samme omfang. Camillas alltime one man show ? Nej tak!;)

Instagram meningsmåling – hvordan gør jeg?

Men hvordan fungerer den så, den her meningsmåling?

Det er egentlig ret simpelt;

Når du er inde på stories og har et billede klar, trykker du blot på stickers ikonet (det firkantede ansigt øverst) og vælger meningsmåling-funktionen.

saadan-goer-du-instagram-meningsmaaling

2. Her kan du så enten vælge et spørgsmål, man skal svare “ja” og “nej” på. Eller du kan vælge to svaruligheder selv. Den her del havde jeg personligt ikke selv fanget i starten, men ved at trykke på selve skriften med “ja” kan du ændre til f.eks. “salt”, mens du kan ændre “nej” til “peber.” Du kan vælge op til 26 tegn, men kun to svarmuligheder.

instagram meningsmåling og svarmulighederSådan ændrer du svar i meningsmåling på Instagram

3. Herefter kan du placerer din meningsmåling hvor som helst på billedet. Og så er det ellers bare at give dine følger lov til at stemme de næste 24 timer. (Husk evt. at poste det endelige resultat dagen efter, så alle der stemte med, kan se resultatet.

Aflæs resultaterne af din meningsmåling

Har du notifikationer slået til, får du besked hver gang nogen stemmer. Jeg er generelt tilhænger af så lidt notifikationer som muligt, så den har jeg slået fra under “push-notifikationsindstillinger. Men du kan se en total oversigt over antal af svar og fordeling ved at:

  1. Trykke på alle de navne der har set historien (nede i bunden af billedet)
  2. Og herefter trykke på det lille øje, som er til venstre og under billedet.  Her ser du så præcist hvor mange, der har stemt på x og y.

OBS! Intet er hemmeligt!

Det er her lige meget godt at vide som modtager, at alle kan se dine svar, hvilket åbenbart har medført lettere panik på bl.a. Twitter. Du kan altså som afsender af afstemningen se en liste over alle, der har stemt, samt hvad de præcist har svaret – hvilket f.eks. ikke er tilfældet på Facebook og Twitter.

meningsmåling på Instagram; sådan ser du resultater

Hvordan kan meningsmålingerne give værdi?

Jeg tænker allerede jeg kan bruge den nye funktion til mange ting, f.eks.;

  1. Jeg overvejer at planlægge en ny omgang Smagsdommerne, hvor vi tilfældigvis sammen kunne finde Københavns bedste hummus. Men hvordan finder man den perfekte dato eller ugedag? Her tænker jeg, det kunne være perfekt input.
  2. Instagram live er en funktion jeg gerne vil i gang med. F.eks. en session hvor jeg svarer på de spørgsmål  jeg oftest får; om flexitarisk livsstil, sociale medier, København og spisesteder eller vafler (og vaffeljern). Her kunne dem der følger med på Instagram være med til at bestemme emne og bedste tidspunkt for at gå live.
  3. Og så er der generelt alle de svære – og de forholdsvis simple beslutninger i hverdagen, hvor det er en fordel med sit eget online Mads og Monopolet-panel . F.eks. spurgte jeg i sidste uge, om jeg skulle tage til yoga eller hygge og spise peanutbutter knas. Flertallet valgte hygge og snack, så tak for det!;)

Meningsmålinger kan altså både skabe dialog med og aktivere dine venner/følgere OG hjælpe dig med livets store og små enten/eller-situationer. Det er jo ikke helt dumt?!

meningsmåling resultater

Eksemplet du ser her i indlægget er lavet fra min Instagram-profil om København @cphnews. Café Baryl er flyttet fra Nørrebro til Århusgade på Østerbro og har nu en “blogger tallerken” på menuen. Haha! Det lavede jeg en afstemning omkring. I kan naturligvis også finde mig på Instagram-profilen @Copenhagenbyme. 

Klar på en kreativ brainstorm?

I hvilke situationer kunne du forestille dig at bruge Instagram meningsmåling – enten privat eller som brand?

instagram meningsmåling på sociale medier————————————————————————————————————————————————————

Følg Copenhagenbyme på Facebook, på Instagram: @copenhagenbyme og på Bloglovin’.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du bruge bogmærker på Instagram

 

2 Comments

    • Camilla Reply

      Hej Rikke. Ja jeg synes faktisk heller ikke, jeg har fået eksperimenteret SÅ meget som jeg gerne ville. Vi må reservere en nørde-dag i kalenderen snart. 😉

Write A Comment