Kan man spise hjemmelavet nutella og få sorte bønner fyldt med protein. kostfibre og B-vitamin samtidig? Du ved nok godt, hvor jeg vil hen med det spørgsmål og svaret er selvfølgelig JA. Højt og rungende.  Denne opskrift er på mange måder ikke ny her på bloggen. Faktisk var sund og nem nutella af kun 3 ingredienser noget af det første jeg delte opskrift på herinde. Sidenhen har jeg opgraderet og brugt den mange gange – også med bønner. Bl.a. i min Snickers VAFFEL lagkage.

De sidste par dage har jeg dog fundet ud af, at min opskrift på hjemmelavet nutella ikke er tydelig nok herinde. Jeg har haft æren af at have min kære storesøster på besøg og lave vafler til hende 2 dage i træk. Oplagt lejlighed til at være en rebel og snuppe et par fridage og puste ud ovenpå et par travle måneder.

I går sad vi ude på altanen næsten 3 timer med solen lige i øjnene og guffede græskarvafler med nutella, banan, kokos, frysetørrede hindbær og peanutbutter til den helt store guldmedalje. Kun afbrudt af nip fra virkelig god kaffe fra vores tur til Vietnam. Det var så varmt, at jeg sad en hel time I TOP udenfor. Jep, d. 5. oktober. Det var helt fantastisk, og et øjeblik jeg sent vil glemme.

Min storesøster var vild med både vafler og nutella (phew). Så vild at jeg synes nutellaen fortjener sit eget indlæg herinde. (Opskrift på græskarvafler finder du her.)

sund nutella og vafler

Hjemmelavet nutella med sorte bønner

50 g hasselnødder, gerne ristede (kan undværes)
1 dåse sorte bønner
10-15 dadler (alt efter hvor sød du ønsker den)
1 dl kakao
2 tsk kokosolie

2 dl vand
1 tsk vanilje
1 knivspids salt

Skyl bønnerne i et dørslag og blend dem i en foodprocessor eller minihakker sammen med først vand, så dadler, kokosolie, nødder og kakao.  Tilsæt til sidst vanilje og salt og blend indtil du har en ensartet og cremet masse. Nutellaen er bedst hvis den står på køl i mindst 15 minutter, men den kan også sagtens nydes med det samme – hvis den da ikke er blevet alt for varm undervejs i processen.

MERE BRUNCHINSPIRATION? PRØV DENNE LEMON CURD MED LAKRIDS OPSKRIFT

 

brunch og hjemmelavet nutella

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

2 Comments

    • Camilla Reply

      Hej Pernille. Egentlig et ret godt spørgsmål, fordi jeg altid spiser mit så hurtigt, haha! Men i hvert fald 4-5 dage i køleskabet 😉 Jeg har også prøvet at spise den efter en uge, hvor den stadig var lækker. Kh C.

Write A Comment