Åh, podcast! Det er bare den lækreste opfindelse. Aldrig har den lange cykeltur, gåtur eller de mange timer i køkkenet været sjovere . Det er dejligt “back to basic”, minimalistisk underholdning, som ikke kræver andet end en telefon og (solide) høretelefoner. Dvs. også en masse tid væk fra skærmen. Aah!
Hvis du er rutineret podcast-lytter, skal du måske enten springe dette indlæg over eller give mig tips til nye podcasts jeg skal kaste mig ud i nederst i kommentarfeltet. Det er nemlig først i år, jeg sådan er blevet rigtig vild med podcast-formatet, og nu er jeg til gengæld afhængig. Jeg starter med mine danske favoritter, men der kommer uden tvivl en engelsk/udenlandsk pendant meget snart.

Nu er jeg jo lidt en nørd af en nørd, når det kommer til (politisk) kommunikation og sociale medier, så hvis du ikke lige har det på samme måde, kan du jo springe dem over, men jeg synes nu de er meget all around og ikke alt for nørdede;)

Bang og olufsen - beoplay højtalere i hvid og sølv. Podcast lytning

Podcast for begyndere | 12 favoritter på dansk

Podcast til enhver lejlighed. Når du er i humør til noget;

.. Samfundsrelevant

Borgen Unplugged: En af mine absolut yndlings podcast. Jeg bliver altid glad, når jeg kommer tanke om, at der er et nyt afsnit ude. Og fætrene Qvortrup (Henrik og Thomas) er nærmest fastinventar på mine løbeture i Fælledparken. Jeg har jo en kæmpe interesse og uddannelse inden for politisk kommunikation, så ugentlige politiske analyser til øregangene, er den perfekte måde for mig at holde mig opdateret i en travl hverdag. Meget kan man sige om Henrik Qvortrup og politisk spin (indimellem GØR de det altså mere dramatisk, end det er), men jeg kan virkelig godt li’ hans måde at tale og fortælle på. Og hans fætter fungerer fint som vært og sparringspartner.

Mennesker og medier: Jeg burde måske anbringe denne podcast længere nede under kommunikation, fordi den som navnet antyder handler om medierne og deres ageren, men da den kommer samtidig rundt om mange aktuelle emner. Kurt Strand er vært, og det gør han altså rigtig godt!

Verden ifølge Gram: Når du skal opdateres på den store verden på den hardcore måde. Lige fra problemer i Tyrkiet til valg i Tyskland og klimaproblemer.

Statsministrene på P1: Hvis du har set Statsministrene på DR og var fan, så vil du elske Statsministrene på P1, hvor der i 4 afsnit tales og analyseres videre om de sidste 5 statsministre i Danmark, og hvor er par af dem er i studiet.

… Og til tider POLITISK UKORREKT 

Her går det godt: Måske en af de mest kendte danske podcasts, som Peter Falktoft og Esben Bjerre står bag. Jeg har længe ikke helt kunne finde ud af, hvordan jeg har det med de to, men jeg er blevet enig med mig selv om, at jeg synes de er cool. Ikke mindst sammen. Og allermest når de får grineflip. Peter går desuden meget op i kost og har en del meninger om alverdens fødevareindustrier og fødevarevaner, som han lige deler i ny og næ.

… Iværksætteri 

Startup  – Morten Resen: En podcast som jeg fik anbefalet af så mange omkring mig, så nu måtte jeg i gang. Manden som brillerede i Go’ Morgen DK, men som i den grad også brillerer, når det kommer til at dele indsigt i 1) iværksættermiljøet på godt og ondt med sit “Go Little”-projekt, 2) podcast-mediets fordele og ulemper og 3) personlige tanker, familieliv mm. Resen er fantastisk til at fjerne facader, gøre det personligt og bare være bundærlig.

… Bæredygtig livsstil  

Brinkmann på P1: Jeg er på det seneste blevet ret interesseret i professor Svend Brinkmanns studier og syn på vores måde at leve på. Hans nye bog Gå Glip handler om, hvordan vi med fordel kan gå glip af lidt flere ting. Jeg så ham i Adgang med Abdel en fredag aften hvor jeg sad og følte at jeg gik glip af alt muligt, så det var meget aktuelt. Men bogen handler efter sigende ligeså meget om at gå glip af materielle ting og dermed undgå overforbrug. Nu er det ikke lige alle podcast-episoderne der omhandler bæredygtighed, men jeg synes bl.a. afsnittet om affald og genbrug er ret interessant.

.. København

Bag om København: Åh jeg har det lidt ambivalent med den her podcast. Jeg er fan af, at den handler om København og jeg synes det er nogle super spændende emner som Leonora Christina, Assistens Kirkegården og Slaget på Fælleden. Men den er altså en smule langsom og gammeldags i formatet. Det kan dog være ret fin godnat-underholdning.

… Hygge

Mads & Monopolet: Podcasten som ikke umiddelbart behøver den store introduktion. Jeg tænker, de fleste danskere efterhånden kender til Mads & co., Søren Pind-reglen, Flemming og hvad programmet ellers indeholder. Mange følger måske stadig med “live” om lørdagen. Men hvis du er ligesom mig og ikke altid får fulgt de faste tider, så er det hyggeligt at lytte til under madlavning eller en rask gåtur.

Det, vi taler om: Danmarks sladder-podcast. Om kongelige og kendte og alt deromkring. Ærlig talt en podcast jeg meget sjældent kan holde ud. Det kan simpelthen ofte gå total ligegyldig snik-snak i den, og så synes jeg indimellem nogle af personerne der er med kan være lidt irriterende at lytte til. Men hvis man er lige i det humør og alt spiller, så kan den gå an. Og jeg burde lytte lidt mere til den, for jeg er altid sat helt af til selskaber, hvor der tales sladder. Jeg aner aldrig hvem der er kærester med hvem. Det kan man tabe mange quizzer med, skulle jeg hilse og sige!

… Kommunikation og marketing

BRO fm: Super fede interviews som nok et målrettet kommunikationsbranchen, men som i den grad er relevant for mange andre også. Her kan du finde fantastisk interviews med bl.a. Abdel Aziz og Nick Hækkerup. Meget ærligt og lærerigt. Udkommer desværre kun en gang om måneden og sjældnere, men så synes jeg til gengæld også de enkelte afsnit er af høj kvalitet.

Help Marketing: En af de første podcast jeg begyndte at lytte til. Jeg fik nemlig æren af at være med i programmet,  og den medvirken skabte klart min interesse for mediet.
Her belyses marketing fra en masse vinkler med en underliggende præmis om at marketing handler om at hjælpe andre og på den måde opnå succes. En tilgang som jeg er meget enig i. Skulle du have lyst til at se – og høre – det afsnit, hvor jeg var med, kan det findes her.

Influencer

OG så har jeg også netop selv startet en podcast sammen med min veninde og sparringspartner Louise Taarnhøj, som jeg lige vil tillade mig at dele som et bonuspunkt. Den hedder Influencer og handler om arbejdet som influencer og influencer marketing generelt – også fra en virksomheds synspunkt.

Læs mere om podcasten Influencer her!

HUUUUSK også at dele dine danske favoritter i kommentarfeltet ;o)

13 Comments

 1. Dejligt med nye input.
  Jeg hører tit third ear fra Politiken
  (Flemming =Preben? (Mads og Monopolet? Ellers er jeg ikke helt med?))

  • Camilla Reply

   Tak Tine. Dejligt at høre. Og EJ ja. Haha. Det er da Preben. Hvordan kunne jeg lave sådan en stor brøler? Det retter jeg lige til med det samme. Godt der er en af os som er vågen på en mandag! ;o) Har længe overvejet Third Ear, så nu må jeg da vist snart i gang. Tak for tip!

 2. Marie Lundholm Reply

  Voksenvenner med Jonathan Spang og Ane Høgsberg er blevet min yndlingspodcast, når jeg studerer. Hvis man altså er typen, som kan lide at have lyd, når man skal koncentrere sig.
  Politkens Third Ear, særligt kvinden med den tunge kuffert er VIRKELIG god og fangende “real-crime”. Vi slugte hele serien på tre dage 😉
  Man kan aldrig vide lavet af Radio247. Lidt samme princip som kvinden med tunge kuffert. Den ryger hurtigt 😉

  • Camilla Reply

   Okay det må være et tegn. Jeg skal i gang med Third Ear. Sådan helt sikkert!! Og fedt tip med Voksenvenner. Den skal også klart tjekkes ud – eller lyttes til. Ih, hvor skønt med ny inspiration, tak! ;o)

 3. Alexandra Reply

  Tak for et godt indlæg. Altid dejligt med anbefalinger. Jeg er også helt vild med podcast.
  Jeg lytter ofte til Social Selling Radio – blandet SoMe og Social Selling relateret indhold med gode medværter. Værten Leif Carlsen er også rigtig god og kommer med guldkorn til min arbejdsrelaterede social medie indsats 🙂
  Derudover er detox din hjerne også anbefalelsesværdig! Italesætter problemer og myter om sundhed og sunde vaner og gør os klogere på virkeligheden.

  • Camilla Reply

   Velbekomme Alexandra – og i lige måde! Uh fedt tip med Social Selling. Har set den nævnt før, men det er måske efterhånden ved at være de få SoMe-podcast jeg ikke har hørt. Jeg må i gang! Detox din hjerne har jeg hørt et afsnit af, men jeg har det sådan lidt ambivalent med Morten Elsøe. Måske jeg giver den en chance til.;)

 4. Tanketid med Morten Svane og Jacob Beerman er også klart et lyt værd. De har mange forskelligartede gæster inde, som resulterer i nogle meget interessante og anderledes samtaler.
  Huxi og det gode gamle folketing fra 24syv er også interessant. Fitness M/K ligeledes fra 24syv har også lavet mange spændende programmer.

  Men min absolutte yndling er Den Korte Radioavis – magen til politisk intelligent satire skal man lede længe efter! Men den er nok lidt svær at komme ind i, hvis man ikke har været med siden starten i 2015. Hvis man kan overskue at begynde fra starten, venter der dog exceptionelt mange timers helt genial underholdning!

  • Camilla Reply

   Hej Johanne. Det lyder lidt som om vi to deler podcast-smag. 😉 Sjovt du skriver det, for jeg er netop lige begyndt at lytte til Huxi og er umiddelbart fan. Den skal helt sikkert lyttes til oftere. Fitness M/K har jeg ikke hørt om, men går ud fra den har noget med træning at gøre?! Og så skal jeg helt sikkert i gang med Den Korte Radioavis, som jeg følger andre steder. Godt at vide at den er bedste fra starten. Så må jeg jo starte der. Altså fra starten. 😉 Kh. Camilla.

 5. Kan se vi har flere fælles podcast favoritter (bla Bro)
  Jeg elsker podcast og hører en del forskelligt alt efter humør. ☺️
  Third Ear som flere har nævnt er virkelig godt. Lidt i samme stil, men på engelsk er Serial.
  Har lige kastet mig over Det næste Kapitel, som er person portræt interviews med kendte kultur personligheder, ret spændende.
  Succeskriteriet, som desværre er stoppet, er interviews af iværksættere.
  Elektronista handler om det nye der sker med alt det digitale.
  Jeg bruger min transport tid til og fra arbejde til at blive underholdt og lære nyt. ☺️

  • Camilla Reply

   Hej Berit, og tak for din kommentar. Det er så tydeligt, at vi deler podcast-smag. 😉
   Du har klart inspireret mig til at høre både Det Næste Kapitel og Succeskriteriet. Og hvor er det dejligt at du kan bruge tiden til og fra arbejde på den måde. Hvad laver du selv til hverdag? Også noget inden for kommunikation?
   Kh Camilla.

 6. Ungdommen Nu Til Dags og P1 Orientering er også rigtig gode podcasts!

  • Camilla Reply

   Uuuh, Ungdommen Nu Til Dags har jeg aldrig hørt om. Den må jeg helt sikkert tjekke ud. P1 Orientering hører jeg også. Super god! Tusind tak for tip. 😉

 7. Megen fin og inspirerende samling af podcasts.

  Jeg har selv for nylig lavet en oversigt over danske podcasts og deres nyeste episoder men vil lige tjekke i samlingen her om jeg mangler nogen.

Write A Comment