Hvis I læste mit indlæg om Hyggestund, så ved I også at jeg skylder. Ikke sådan på det alarmerende stadie, men vi er ved at være der! Jeg skylder simpelthen en opfølger på “den anden nye store nyhed fra Mikkeller “; La Neta. Skiftet er forholdsvis drastisk. Fra donuts og tofusalat på Vesterbro og direkte til tacofest på det centrale Nørrebro. På selveste Nørrebrogade.

Hov, har jeg ikke været her. I Stockholm?

Jeg var forbi første gang for et par uger siden og så konceptet som noget helt nyt. Herefter kom jeg så i tanke om, at jeg allerede har været der før. Altså på La Neta. I Stockholm. Dengang var jeg afsted med min svenske veninde, som elsker konceptet og var meget begejstret. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt red på hendes bølge. Heldigvis for at jeg først senere kom i tanke om det besøg – så ved vi, at mit indtryk af stedet på Nørrebro har ikke noget at gøre med oplevelsen i Stockholm.

La Neta – både til fest og comfort

Denne gang var jeg afsted med min danske veninde. På en mandag efter træning. Lige efter jeg havde afleveret manuskript til kogebogen. Det regnede, og jeg var i humør til comfort food. Helt perfekt! Vi ankommer og udser os en plads mellem to andre ved de lange borde ved indgangen. Stedet er meget større, end jeg lige havde regnet med. Plads til en masse spisende både ved indgangen og inde bag ved, tæt på baren. Især det område er virkelig hyggeligt, og jeg kunne sagtens forestille mig at sidde her med et par venner-  inden en koncert eller festlig tur i byen.

tacos og quesadillas på La Neta på NørrebroKonceptet er tacos, quesadillas, et par sideorders – og øl (krydret med lidt drinks og tequila! Maden bestilles og betales ved disken lige når man kommer ind. Mens næsten alle quesadillas på imponerende vis er vegatariske, så er der ikke en eneste af deres tacos, der kan fås vegetariske. Den fordeling synes jeg umiddelbart er lidt besynderlig. Men skidt pyt. Jeg snuppede to quesadillas og så en enkelt taco med kalkun. Havde ikke planlagt at spise kød, men jeg ville smage deres tacos. Derudover bestilte vi guacamole med totopos (majschips).

 

Sour beer og tacos? 

Mens vi ventede på at vores bestilling ville “bippe”, gik jeg i baren for at bestille øl til os. Egentlig ikke noget jeg plejer at drikke, men den dag føltes det rigtigt. Det blev en klassisk pilsner til min veninde, mens jeg vovede mig ud i en “sour beer”, som nærmeste smagte af en blanding af kombucha og øl. Der gik temmelig lang tid inden jeg fik lov til at bestille, da bartenderen var ved at rydde op og sætte en masse ting på plads. Fra min tid som tjener lærte jeg altid, at sådan noget venter man med at gøre, til der ikke er kunder. Men hvad ved jeg. Hun kan jo have haft sine grunde – og vi fik vores øl! 150 kr. alt i alt for øl og 3 forskellige specialiteter + en sideorder til deling synes jeg godt man kan kalde nogenlunde fair.

Hongos er et hit!

Kort tid efter bippede vores dippedut søreme også, og der var dømt tacos-fest. De to quesadillas skal ikke sælges på deres udseende. Der er ikke meget andet end majsbrød at se oppefra. Men hvor smagte de godt! “Verduras” med gulerødder, squash, løg og peberfrugt var fantastisk og “hongos” med champignon, løg, hvidløg, chili og koriander var nok endnu bedre. Min taco var til gengæld skuffende. Tørt kød. og nærmest ikke andet end kød. Det er helt sikkert ikke den bedste taco, jeg har fået. Så vil jeg hellere have en hos Blue Taco på Blågårdsgade med masser af grønt og snasket fyld. Til gengæld må jeg igen understrege fordelen ved at stedet er så stort. Vi blev her længe, og der var virkelig god Nørrebro-vibes og hygge på en mandag.

Sour beer - øl fra Mikkeller hos La Neta

Koriander ad libitum. SAY WHAT?

Lige inden jeg skal gå, får jeg en bestilling hjemmefra. En træt type som godt lige kunne tænke sig at få en snack til natmad. Jeg bestiller endnu en hongos to go, og bliver spurgt om jeg vil have dressing med? Øh, ja tak. “Så er der plads til dressingen her”, siger han, da han giver mig bakken. Og DER opdager jeg den. DRESSING-STATIONEN (Og vigtigst af alt; korianderstationen) gemt væk i et hjørne over for baren. Men doh! Hvad sker der for, at vi lige har spist vores mexi middag uden at opdage det? Og jeg hvis hjerte banker dobbelt for koriander.  Det kunne de godt lige have fortalt folk som mig, der kommer forbi første gang og åbenbart har glemt hvordan konceptet er i Stockholm.

Min samlede vurdering er “helt ok”. Sådan 3-3,5 stjerner ud af 5. Det er ikke sådan et sted, jeg ikke kan vente med at komme tilbage til, men en dag får jeg helt sikkert akut lyst til de snaskede quesadillas. Og SÅ glæder jeg mig til benytte den der dressing-station og at guffe mig i koriander ad libitum.

La Neta
Nørrebrogade 29,
2200 København N
Hjemmeside 

HOV! HUSKEDE DU AT MELDE DIG IND I MIN NYE FACEBOOKGRUPPE FOR OS DER ELSKER KØBENHAVN?

La Neta på Nørrebrogade i København

Write A Comment