Er det ikke tid til en lille altan-opdatering herinde? I foråret skrev jeg om; vores DIY altan makeover, og det var meget populært. Så populært at en journalist kontaktede mig og ville lave en reportage om altanen. Den kommer så først til næste forår, men vi behøver jo ikke vente så længe. Altanen har nemlig fået endnu en makeover. Læs: mere gejl og lir som gør den endnu mere anvendelig. Også i køligere tider.

SÅ nu kan den bruges hele sensommeren (eller hvad vi nu kalder det!?) og efteråret også. Måske endda vinteren når bare man har et tæppe og et krus varm kakao? Time will show.

5 steps til efterårshygge på altanen

lanterner til altanen fra House Doctor og BloomingvilleLanterner

Og nej ikke noget efterår uden levende lys ude og inde. Det skal altså bare til indimellem. Jeg har hele sommeren været vild med boheme-stilen og bambus og faldt derfor over denne lækre lanterne fra House Doctor med hank. Kan hurtigt flyttes fra altan til badeværelse eller andre rum. Og så er den rigtig fin på altanen, når det ikke rusker for meget. Sætter blæsten for alvor ind, foretrækker jeg min anden sandfarvede lanterne i glas fra Bloomingville.  

Tjek i øvrigt de gode tips i denne artikel til hvordan vi begrænser de dårlige partikler i levende lys. for miljø og helbred.

Lyskæder

Jeg er og bliver en kæmpe fan af lyskæder. Kulørte, ikke-kulørte, matte, klare, små og store. Der er INGENTING så hyggeligt som lyskæder udenfor. Det giver den her kolonihave- /-sommerhusstemning, som er “Danmark, når det er bedst”. Året rundt har vi en lyskæde som den man sætter på juletræet rundt om gelænderet på altanen, men jeg har længe ledt efter en med mellemstore lamper i mat. Og nu har jeg endelig fundet den lige her. varmelampe til altan og udendørsbrug

Varmelampe

Okay, ærligt! Vi har ikke ligefrem haft mange stunder på altanen, siden vi fik sat denne her úberseje varmelampe op. Meningen var, at den skulle give anledning til mange, lange dage udenfor her i sensommeren. Men har den en voldsom-regn-funktion? Øh nej. Lige dér stopper den lange række af gode intentioner. MEN når det ikke regner, gør lige præcis det har apparat det muligt at sidde udenfor i efteråret med en kop kakao, et tæppe og en god bog! Vi har fået trukket strøm ud på altanen, så vi kan have både lyskæder og varmelampe.

Tæpper og puder

Og apropos tæppe så var jeg sidste år til et event med Altan.dk, hvor vi i en goodiebag fik det lækreste tæppe i rust rosa fra by nord. Et af mine absolut yndlings brands. Jordfarver var jo spået som den store indretningstrend i 2017, og det lever tæppet godt op til. Jeg tager det dog altid med ind igen ret hurtigt, så det ikke bliver efterladt i regn eller den nattens mørke klør. Tæppet er dog super holdbart, så det kan bruges i mange år fremover!

Jeg har researchet for jer og lige fundet denne side, hvor du lige nu kan købe tæppet til 50%! 

Jeg plejer også at tage puder fra sofaen med ud på altanen. Den anden dag glemte vi én herude, og det var lidt mindre sjovt efter lettere skybrud, skulle jeg hilse at sige!hygge på altanen med kaffe og god bog

Planter i potter og kurve

Jep, krydderurter i potter – det kan man godt lidt endnu. Hvis du ikke har en altankasse er hængepotter et fantastisk alternativ, og jeg har fået den mintgrønne potte af herlighed i gave fra Moodings.com. Den er med læder og kork i bunden. Fin ik? Den har i hvert fald spredt glæde herhjemme de sidste par måneder. Jeg er også ret vild med fletkurvene fra Bloomingville, som vores jordbærplante pt. står i samt monsteraen i stuen. Det bringer masser af natur- og bohemevibes til stemningen.

kaffe på altanen i København

Læs også: DIY guide: Sådan får du det bedste ud af en lille altan

2 Comments

  1. Det ser hyggeligt ud. Hvad er det for en varmelampe du har (der er vist hverken billede eller link og jeg ønsker mig sådan en :)) ?

    • Camilla Reply

      Hej Bettina. Sjovt du spørger. Lige netop terrassevarmeren afventede jeg hvor var fra, da vi har fået den i gave og faktisk var i tvivl, da jeg skrev indlægget. Men NU har jeg lige fundet ud af det. Den er købt på frishop.dk og hedder Tansun Carnival kortbølge terrassevarmer 750 watt. Jeg får det lige ind i indlægget med link 😉 God søndag! Kh Camilla.

Write A Comment