Hele 6 nye spisesteder i København med fokus på bæredygtighed, sund og ægte mad. Hvor fedt er det lige? Om lidt giver jeg flere detaljer. Men først skal jeg lige fortælle jer noget andet, jeg er ret begejstret over. For ved I hvad jeg lige har gjort? Oprettet en gruppe på Facebook, hvor vi kan dele tips til nye steder i København – og måske tage ud og opleve dem sammen. Jeg satser på mange intentioner om events og tiltag fremover.

Vil du være med i nyt community for os der elsker København? 

Meld dig ind i Facebook-gruppen Copenhagenbyme her! 

Og så til de nye spisesteder. Nogle er veganske, andre har blot et lækkert grønt fokus. Nogle er besøgt, andre har jeg stadig til gode. Det er så spændende at følge byens udvikling i øjeblikket. Har du tip til flere nye grønne steder? Del dem med os i kommentarfeltet!

6 nye grønne og sunde spisesteder

Veve Bistro

Fælledvej 9
Nørrebro

Kan I huske da jeg skrev om mit besøg på VeVe? Ja, det føles som i går, ik? Nu har de allerede udvidet, og jeg vil gerne forbi hurtigst muligt. Ikke nok med at denne nye udgave er billigere og mere casual end Michelin-forbilledet på Østerbro, der er også (stadig) fokus på grønsager i sæson, OG så er der veganske muligheder, hvilket var begrænset på Østerbro. De kalder sig et “lacto-vegetarisk cuisine”, og menukortet byder bl.a. på stegt blomkål med karry og ingefær, Svampe ragout med kartoffelmos og tarteletter med majs og kantereller. Lyder det ikke lækkert?  Billederne fra stedet ser simpelthen så indbydende ud.

Café Bambù - nye, sunde og grønne vegansk og vegetarisk spisesteder. Her på Nørrebro
Bag alt det grønne gemmer sig masser af avokado, hummus og saltede agurker på Café Bambù.

Café Bambú

Griffenfeldsgade 24B
Nørrebro

Cafeen ligger der, hvor Baryl tidligere var på Griffenfeldsgade, og halvdelen af crewet er veganere, mens den anden halvdel spiser “lidt af hvert”. To fra Brasilien, en fra Chile og en dansker fandt sammen og syntes, der manglede et sted, “hvor både veganere/vegetarer og kødspisende venner er velkomne”.  Og her er virkelig veganer-venligt! Jeg sidder der lige nu, mens jeg skriver denne guide og er umiddelbart fan. Bambú har fået skabt en hygge og dejlig stemning, som Baryl ikke formåede i samme omfang. Der er hele tre varme retter til frokost og et overvældende udvalg både til morgenmad, frokost, aftensmad og “kaffe og kage”. Kokken er tidligere Michelin-kok på Mallorca, og bl.a. deres chili sin carne og Snickers-kage smager skønt.

Neighbourhood (Nr. 2)

Frederiksborggade 20D
København K

Byens bedste pizza (hvis du spørger mig) har fået en 2’er. Neighbourhood – nu på Frederiksborggade. Selvom den ikke ligger så langt væk fra sin søster (bror? søskende?) på Istedgade, så ligger Nørreport altså lige dét mere centralt, i hvert fald for mig. Jeg har været forbi og synes faktisk den adskiller sig meget fra sit ophav. Hvor der på Vesterbro er mere afslappet og kollegialt (man sidder side om side), er den nye mere stilet ( WOW her er flot!!) …med mulighed for at “være sig selv” ved borde, der står mere spredt. Perfekt inden en festlig aften i byen! Som noget nyt kan man nu også få festlige og lettere avancerede forretter, inden pizzaen ankommer. Jeg kan især anbefale ponzy egg og pineapple hearts, hvis du spiser fjerkræ. Og så har de nu en 100% vegansk pizza på kortet bl.a. med mandel-ricotta (uhm), som jeg prøvede. Jeg må dog indrømme, at “Asian Codfish” var den vildeste favorit, som jeg smagte hos min sidemakker. SÅ lækker og fyldt med umami. Husk at prøve “banana splitish” til dessert.

Ny Neighbourhood på Frederiksborggade ved Nørreport. Vegansk pizza, cocktails og forretter

Aliva Foods

Nordre Frihavnsgade 68
Østerbro

Det er nærmest pinligt at skrive, men denne nye veganske shop og café er åbnet lige i mit område, jeg har købt deals for at komme ind og teste, men jeg har stadig ikke været forbi. Jeg var lige forbi hurtigt en dag og konstaterede, at der ikke er så meget plads at sidde på, og at det ikke er et sted man bliver hængende længe. Men jeg glæder mig til at komme forbi og teste deres bowls, vegetariske sandwich og raw kager med min deal under armen. Nok også meget godt at vente lidt til det mest massive besøgsantal har lagt sig lidt.

Social (nr. 2)

Gertrudstræde 4
København K

Og også min kære Social (der hvor man også kan prøvesmage mine vafler) har åbnet en nr. 2. Er det ikke fantastisk? Hele to yndlingssteder der familieforøger. Det gør mig glad. Der er andre, der kan end Madklubben! 😉 Det skete sidste mandag med gratis kage, men jeg har desværre ikke været forbi endnu pga. travlhed med photoshoot. Det er virkelig på min to do. Jeg glæder mig sådan til at se, hvad de gode iværksættere nu har fundet på. Mon mine vafler også her er på menuen? 😉

Social brunch med vafler, avokado, chiagrød, yoghurt, quiche mm. på Nørrebro

Åbner snart..

Yellow Rose

Peder Hvitfeldts Stræde 17
København K

Vegansk café med særligt fokus på kager og danske råvarer i sæson. 50% på alle kager og gratis flødeboller til de første 50 gæster på åbningsdagen d. 18. september mellem 12.00-18.00.

HOV! huskede du at melde dig ind i min nye Facebookgruppe for os der elsker København?

 

4 Comments

  • Camilla Reply

   Dejligt det kan bruges, Johanne. Det giver grund til at blive ved med at lave disse guides. Lad mig høre hvis du besøger nogle af dem! 😉

 1. Genialt.. ville ønske jeg var rig 😀 så lækkert du laver de her guider <3

  • Camilla Reply

   Hahaha, JA Alberte. Vi må blive rige, så vi kan besøge dem alle heletiden. Kunne være virkelig lækkert! Og tak, det er jeg rigtig glad for at høre!;)

Write A Comment