Komfo Summit. “Hvad for noget”, tænker du måske? Lyder Snapchat lidt mere bekendt? Komfo Summit er en digital konference for virksomheder og social medie / digitale nørder. En hel dag med både mindre og større oplæg som i år fandt sted på Docken. Det fandt sted i torsdags, og jeg ankom lidt over 9 og havde ikke nået at få kaffe endnu. Til min store overraskelse stod min elskede Ikaffe fra Oatly klar som “mælk” til kaffen. Hvor heldig har man lov at være? Det har jeg aldrig oplevet til nogen events i Danmark. Der er altid kun klassisk mælk. Senere fandt jeg så ud af at Komfo har Oatly som kunde. Aha, aha!

Efter jeg kom hjem fra konferencen spurgte jeg på Instagram story, om der ville være størst interesse for et indlæg om take aways fra dagen eller tips til at tage alene til sådanne events, som jeg ofte gør. Der var mange svar – og kapløbet var tæt, men der endte dog med at være flest, som svarede take aways. So here we go. Det skal lige siges, at Komfo Summit er målrettet virksomheder på sociale medier, men måske du også kan blive inspireret som privatperson.

Carlos Gil og Chris Kubby

Jeg var ret vild med, at ballet blev åbnet “social medie guruer” som Carlos Gil og Chris “Kubby”.  Jeg ved, at nogen synes, at det de sagde ikke var raketvidenskab og lettere hypet, men personligt var jeg vild med den energi de bragte til scenen og deres måde at holde oplæg på. Det synes jeg godt vi danskere kan lære af.

Først på scenen var Carlos Gil – fløjet ind fra San Fransisco i sit virke som såkaldt “Snapchat storyteller”.Han lagde ud med denne video, hvor han er i selskab med Chris Kubby. Og tjek lige hvor videoen er optaget henne.Herefter delte han sin viden og erfaringer om storytelling og Snapchat.

Snapchat og storytelling

Carlos havde fokus på meget af det, som mange i branchen allerede snakker en del om. Nemlig at storytelling skal mere i fokus når man arbejder med sociale medier som Snapchat. Noget jeg personligt har arbejdet meget på her i 2017. Virksomheder skal stoppe med at forsøge at sælge – og i stedet fortælle historier.
“Storytelling er det nye content marketing”, som han sagde. Og det er jeg naturligvis enig i!

Snapchat eller Instagram?

Ifølge Carlos er der ikke noget, der hedder “enten eller” når det kommer til Snapchat og Instagram. I stedet er hans råd at man er aktiv på begge. Men man må for guds skyld ikke poste det samme indhold på begge platforme. Såkaldte “digital leftovers” er lidt som at bringe rester fra en fed fest til en ny fest. Og det giver ikke incitatement til at følge profilen på begge kanaler at genbruge.  (Meget sjovt at tænke på crossposting som leftovers. Tak til Carlos for at få mig til at tænke på madrester og havefester, når jeg er på sociale medier fremover.)

En model kan så være at bruge Instagram til “den polerede” del af hverdagen som virksomhed – og Snapchat i højere grad til “behind the scenes”. En model jeg faktisk ofte overvejer, når jeg vil lidt mere i gang med Snapchat. Men det er altså virkelig meget man skal filme og optage i løbet af en dag. I hvert fald som enkeltperson. Ikke mindst i en tid hvor virkelig mange danskere, ikke mindst i de målgrupper, jeg arbejder med, er på Instagram frem for Snapchat.

blog-sociale-medier-snapchat fra Komfo Summit 2017

Tips til bedre snapchat tilstedeværelse – og reach

Carlos er Snapchat storyteller, men disse kan i den grad også bruges på Instagram story. (Pånær de sidste to.)

 • Sørg for at have en begyndelse, midte og en slutning med call to action.
 • Hold dine stories på mellem 2-3 minutter
 • Engagér influenter. Noget jeg personligt bruger en masse i mit daglige arbejde.
 • Brug Snapchat maps og geofiltre; design dit eget filter, f.eks. til et event. Carlos havde et eksempel på Gatorade, der i forbindelse med SuperBowl havde brugt en linse, der gjorde det muligt for folk at hælde en dunk Gatorade ned over deres selfie. Den blev set i alt 165 millioner gange!
 • Brug snapkoder; f.eks. på fysiske butikker så kunder kan scanne og straks finde frem til din Snapchat-profil. De kan også bruges til at lave eksklusive rabatter, som f.eks. kun gælder for dem, der følger med på Snapchat. Noget som f.eks. Pepsi har benyttet sig af med succes.

Ideen med betalte geofiltre, snapcodes mm. er endnu ikke på Instagram, men mon ikke det kommer snart? De skal bare lige være færdige med at udrulle deres facefiltre. Kraftigt inspireret af Snapchat, kan man vist roligt sige.

Carlos sluttede af med at konkludere, at alle brands bør være mere som DJ Khaled og mindre som et klassisk brand.

Tjek i øvrigt også Gary Vaynerchuk ud, hvis du ikke allerede kender ham.

Chatbots var også (stadig) et varmt emne 

Chatbots, altså robotter der kan chatte for os, var (stadig) et hot emne til konferencen. Hvornår overtager de verdensherredømmet? Fordele og ulemper? Kan de overhovedet gøre det, som mennesker kan? Ifølge Carlos’ barbermakker Chris Kubby så nej. I øjeblikket er det klart nemmere at søge på Google end at bruge en chatbot.  For folk som mig, som slet ikke er på sociale medier pga. de tekniske muligheder, men udelukkende for de sociale/psykiske muligheder, var  det fedt høre Chris tale om mennesker (igen).

Chris understregede, at det ikke handler om platforme, men om hvordan du kommer i kontakt med dine følgere. Folk er ifølge ham på sociale medier for at skabe noget (eller blive medskabere). Derfor er et brands opgave at bruge et brand til at skabe deres egne historier. Det er ikke alle, der kan overleve denne rejse og loyaliteten ift. brands er lige nu så lav, at mindre firmaer i dag sagtens kan konkurrere med de store.

“Social media is about helping people create stories of their own with your brand”, som han direkte sagde. Det synes jeg var en ret fin måde at opsumere vigtigheden af samskabelse, communities og storytelling i én sætning.

Læs også: Sådan kan du bruge bogmærker på Instagram

8 Comments

  • Camilla Reply

   Tusind tak Sara Sophie. Håber det levede op til forventningerne 😉

  • Camilla Reply

   Tak Kristine. Er glad for det kunne bruges! Det giver lyst til at skrive om andre oplæg jeg tager til herinde fremover 😉

 1. Hej Camilla,
  Tak for godt indlæg 🙂 Jeg var også på Komfo Summit i forrige uge, og tager ofte alene afsted når jeg er til events/konferencer/smw osv, så sådan et indlæg om at tage alene til events ville jeg læse med stor interesse, hvis du nu genovervejede. Ellers kan de være vi lige pludselig mødes til et event hvor vi begge er alene 😉 (lyder det creepy? – det er ikke meningen – mere at det kan være svært at tage på events selv når mange er afsted med kolleger).

  Jeg ville lige kommentere på det med chatbots. Selvom flere var kritiske, synes jeg stadig det er interessant at næsten alle talerne nævnte chatbots som nogen vi skulle holde øje med og som det næste store. Der er klart nogle udfordringer ift teknologien og brugervenligheden, men jeg tror bestemt ikke vi skal affeje chatbots helt endnu.

  • Camilla Reply

   Hej Christine. Tusind tak for din kommentar. Den sætter jeg stor pris på! Og den giver mig helt klart motivation ift. at lave et indlæg om at tage alene til events! 😉 Og haha, nej slet ikke. Jeg er stærk fortaler for at mødes som fremmede og blive inspireret af nye input. Hvad arbejder du med?

   Og ja helt sikkert. Jeg tænker mange godt kan se det smart i dem, men samtidig de mange ulemper. At vi ikke helt er der endnu, hvor de ren faktisk kan fungere og passe til samfundet. Tror heller ikke vi skal affeje dem, men jeg håber lidt, at de ikke bliver en succes, fordi jeg elsker den sociale og psykologiske kontakt og dynamik på SoMe 😉

   • Jeg arbejder med digital kommunikations og marketing, men pt mest med lidt forskelligt freelance projekter aka “in between jobs”. Men når jeg arbejder har det ofte været i mindre startups, så derfra har jeg også ofte selv været på messer, summits, osv.

    ift chatbots er jeg total inspireret og nysgerrig på hvad det kan blive til. Men jeg tror heller aldrig at de kan erstatte at social kontakt og dynamik, f.eks på some – men måske kan de gøre oplevelsen mere smooth, fordi virksomheder netop kan bruge flere ressurcer på dialog fordi de kan outsource rutine og spørgsmål til bots. Eller, de kan bruges til formidling (f.eks #notallmails feministiske chatbot). Jeg tror det bliver en svær balance for virksomheder at finde den rigtige blanding af personlig dynamik og kunstig intelligens – når altså teknologien også engang er klar!

    • Camilla Reply

     Hej igen Christine. Det lyder som om vi har en masse tilfælles! Og JA, det er jeg helt enig med dig i. Det kunne være fantastisk hvis man kunne finde en fin balancegang, hvor det ene ikke behøver udelukke det andet. Lad os krydse fingre og holde skarpt øje. 😉 Kh. Camilla

Write A Comment