Har du en ret, som du altid spiser, hvis du er alene hjemme? Eller bare er i humør til noget helt simpelt, let og comfort food-agtigt? (Det er jo weekend…)

Min “hofret” er en ordentlig bunke hokkaido græskar-“fritter” i en dyb skål. Når det altså er sæson for det. (Som nu… hurra!) Vi taler her ikke om græskar-fritter som en del af en salat eller som tilbehør. Nej, KUN bagte græskar i en skål med masser af dressing på toppen. Og evt. lidt ristede kerner eller nødder. Når det ene græskar er købt, så har jeg næsten alle ingredienserne. Smart ik?

Jeg elsker det så højt, at jeg bliver lykkelig bare ved tanken.  Og jeg kan snildt spise et helt hokkaido græskar tilberedt sådan. Jaja alt med måde og varieret siger man. Men med mange gode ting som et græskar indeholder, kan det kun være sundt. Ikke mindst for sjælen.

Jeg plejer at servere fritterne med tahindressing eller gomadressing og så ristede hasselnødder, hvis jeg har det på lager, og evt. lidt friske krydderurter. Koriander er perfekt. Nu er jeg ikke lige så vild med pasta som andre, så jeg tænker lidt, at denne ret er mit svar på spaghetti, smør og parmesan – komfort og simpel mad når det er bedst.

Bagte Hokkaido Græskar fritter i skål

Hokkaido Græskar i skål

1 økologisk hokkaidogræskar
2 spsk olie
1 håndfuld frisk timian eller rosmarin. (Alternativt kan stødt krydderi naturligvis også bruges.)
Salt og peber
Topping
Tahindressing eller gomadressing
0,5 dl ristede kerner eller hasselnødder
Evt friske koriander

1.  Skyl græskaret og skær det over på midten. Fjern kernerne med en ske (du kan evt. lige bruge en kniv til at løsne dem med).
2. Skær hver halvdel i fine både. De behøver ikke være lige store, men et sted mellem 0,5 og 1 cm. Jeg synes, det har sin charme at nogle er tykkere end andre, og det gør dem også forskellige i smag og konsistens. Jo tyndere, jo mere sprøde bliver de.
3. Pensl græskarbådene med olie, krydderurter (eller krydderi), salt og peber. Bag dem i ovnen i 30-35 minutter ved 180 grader.
4. Lav i mellemtiden dressinger klar og rist kerner/nødder.
5. Kom græskarfritterne i en dyb skål, top med dressing, kerner/nødder og evt. frisk koriander.

Og så til sidst et lille upolitisk korrekt tip; de smager altså bare endnu bedre i sofaen foran en god serie eller udsendelse. Man kan gøre hvad man vil, når man er alene hjemme, ik?

Se også: Buddha Bowl med græskar, gomadressing og vafler

Write A Comment