Hyggestund og La Neta – hele to store nyheder fra Mikkeller i København. Samtidig med at de netop lige har været med til at afholde HAVEN Festival for første gang i byen vel at mærke. De ligger ikke på den lade side, må man sige! Jeg var desværre bortrejst (læs; jeg var til meget eksotisk fødselsdag i Jylland;)), da festivalen løb af stablen. MEN de to nye steder har jeg besøgt. Først Hyggestund og så La Neta. Jeg vil selvfølgelig dele mit indtryk af begge steder herinde. Og lad os starte med hyggestedet nr. 1; Hyggestund (oplagt navn i tider hvor hygge-hypen er på sit højeste i øvrigt.)

Jeg var forbi Hyggestund en fredag morgen i selskab med fine Ditte. Der var lagt op til en ordentlig snak om både private og professionelle ting, da vi ikke havde set hinanden længe, så vi startede forholdsvis tidligt. Kl. 9. Faktisk åbner stedet allerede kl. 7.30, og det er virkelig et stort plus i min bog. Og formentlig også i andre bøger ejet af selvstændige og jer der indimellem arbejder/studerer på cafeer.

tofusalat på hyggestund. Sund og vegetarisk morgenmad på Vesterbro

donuts på hyggestund i KøbenhavnStedet er virkelig indbegrebet af hygge – lettere mørkt med vægge malet i en super flot rustfarve og med stearinlys overalt. Jeg kan lige forestille mig stemningen herinde på en regnvejrsdag. Konceptet er morgenmad og øl, og det i sig selv er jo noget nyt. Men man kan selvfølgelig også køre den mere almindelige med morgenmad og kaffe eller frokost og øl. Derudover er der virkelig mange ting at vælge mellem – lige fra en greasy amerikansk æg, bacon, burger, donut, fried chicken og vaffel til den mere skandinaviske rugbrødssandwich og øllebrød og endelig den sunde og vegetariske tofusalat og kokos chiagrød med friske bær og rabarber.

Vegetariske alternativer på hyggestund

Vi snuppede de sidste to retter, som fik selskab af to krus kaffe (med hank) og lidt mælk til. Ikke mange fancy kaffetyper herinde – bare den klassiske filterbørge, som matcher den meget gennemførte diner-stemning meget godt. Jeg synes simpelthen, det er så fedt, at man har de sunde alternativer på kortet også. Det er ikke noget, man ser ofte i den type cafeer / restauranter, så det håber jeg virkelig, de fortsætter med, så også dem der ikke spiser kød kan være med.

På deres Facebook-side har de lagt et billede op af tofu-salaten. En følger har skrevet, at det har han ikke lyst til at smage, men her er kommentaren; “We have space for everybody. Dont worry, we still have all the greasy stuff.” Noget som jeg synes alle, der brokker sig, burde lære. Det ene udelukker ikke det andet;)

morgenmad på Hyggestund Vesterbro. Også et sund og vegetarisk udvalg med tofusalat og chiagrødOg den der tofusalat. Den var virkelig lækker! Super sprød tofu og en masse grønt, som både smagte af noget og mættede. Kokos-chiagrøden var også helt fint uden at være prangende. Man skal have begge retter for at blive mæt, hvis man har en god appetit som mig. På den måde kan det godt blive en lidt dyr morgenmad. Jeg kom af med 175 kr. for de to retter og et krus kaffe. Så kan du jo bedømme, om du synes det er dyrt eller ej og hygge eller hype. Pris er efterhånden relativt i København, ik?

Og skal vi så lige til sidst tale om deres donuts. De ser nu gode ud, ik? Dem tror jeg altså, jeg bliver nødt til at smage næste gang 😉

Hyggestund
Viktoriagade 6 st th
København 1655

Læs også: Nordisk falafel: nyt falafel-koncept i København

hyggestund på vesterbro. Fin indretning med rust maling og planter

 

Write A Comment